EPT Tallinn: dag 1a

EPT Tallinn: dag 1a

De hoofstad van Estland debuteerde gisteren als stop voor de European Poker Tour. De pokertop reisde af richting het prachtige Tallinn en verzamelde zich in het Swissotel om te beginnen aan het zevende seizoen van de EPT. Onder de 181 spelers die op dag 1a van start gingen bevonden zich vanzelfsprekend een groot aantal bekende namen. Zo zagen we onder andere Annette Obrestad, Luca Pagano, Arnaud Mattern, Ivan Demidov, Pierre Neuville, Ville Wahlbeck, Alexander Kravchenko en Sorel Mizzi de dag beginnen met 30.000 punten. Zoals altijd was er ook een Nederlandse delegatie aanwezig. Paul Berende, Jorn Walthaus, Johan van Til, Jasper Wetemans, Steven van Zadelhoff, Frank Kasbergen en Joep van den Bijgaart begonnen allemaal met frisse moed aan het kersverse EPT seizoen.

Een landgenoot die buitengewoon slecht aan het toernooi begon is Frank Kasbergen. De Nederlander maakte tijdens de afgelopen SCOOP op PokerStars naam door het $1.050 NLHE event op zijn naam te schrijven. Hij incasseerde hiermee $151.204 en gaf aan zich meer op live poker te gaan richten. Zodoende zien we hem ook in Tallinn, al raakte Kasbergen daar al snel crippled. Dit door toedoen van Oleksii Zharko, die met veel fortuin een runner-runner flush maakte en daarmee onze landgenoot de vernieling in hielp.

Jasper Wetemans besloot aan het begin van de dag zijn tafelgenoot Scott Montgomery eens te testen. Op een {q-Spades}{5-Hearts}{5-Spades}{j-Clubs} board bette Montgomery 1.500 punten uit. Onze landgenoot besloot er 3.600 van te maken, maar Montgomery liet zich niet kennen en maakte er op zijn beurt weer 10.000 van. Jasper vond het wel welletjes en wierp zijn kaarten in de muck.

Ook Jorn Walthaus liet zich al vroeg gelden. Carter Philips mag dan de EPT Barcelona hebben gewonnen, de Nederlander was allesbehalve onder de indruk. Als Phillips preflop naar 300 opent, reraist onze landgenoot naar 1.325. Phillips callt, maar muckt snel zijn hand als Walthaus doorbet op een Q82 flop. Deze hand bleek echter een van de weinige hoogtepuntjes van Jorn's dag te worden. De sympathieke Nederlander werd uitgeschakeld door... jawel, landgenoot Steven van Zadelhoff. De river completeerde de flush voor van Zadelhoff, die het dan ook totaal niet erg vond dat Walthaus op de river besloot all in te bluffen met 8 hoog.

EPT Tallinn: dag 1a 101

De Nederlanders moesten elkaar toch al hebben op dag 1a. Ook Joep van den Bijgaart en Paul Berende lagen geregeld met elkaar in de clinch. Van de Bijgaart kwam meer dan eens als winnaar uit de strijd. Bijvoorbeeld toen hij op de river, na een 89Q38 board all in besloot te gaan voor 13.000. Na lang nadenken foldde Berende zijn {a-Hearts}{a-Spades} face up. Hierdoor zakte Berende terug naar 20.000, terwijl van den Bijgaart richting de 40.000 kroop. Voor Berende bleek het het begin van het einde. Hij kwam het verlies niet meer te boven en hem zien we dan ook niet terug op dag twee.

Ondertussen stampte Steven van Zadelhoff lekker door. De flamboyante Nederlander was zelfs enige tijd chipleader. Dit dankzij Thomas Mühlöcker, die dacht onze landgenoot af te kunnen schrikken met een enorme 5bet-shove. Steven maakte echter de call met {a-Diamonds}{k-Spades} en Mühlöcker draaide met pijn in het hart slechts Q9 om. Het board bracht {j-Clubs}{10-Hearts}{5-Diamonds}{2-Clubs}{10-Spades}, waardoor Van Zadelhoff de tot dan toe grootste pot van de dag binnen sleepte.

Aan het einde van dag 1a was de chiplead in handen van Ali Tekintamgac, met 203.200 punten. Steven van Zadelhoff eindigt de dag op de zevende positie met 111.700 punten. Daarmee is hij zeker niet de enige Nederlander die nog in de strijd is. Ook Joep van den Bijgaart, Jasper Wetemans, Joost de Ruijter en Johan van Til overleefden dag 1. Hun chipcounts:

Steven van Zadelhoff111.700
Joep van den Bijgaart61.900
Joost de Ruijter54.900
Jasper Wetemans49.900
Johan van Til41.500

Volg ook vandaag de EPT van Tallinn weer via de live-reporting op PokerNews.com waar we onder andere Marc Naalden, Matthias de Meulder, Fatima Moreira de Melo, en Kenny Hallaert in actie zien komen.

Comments

 • Dranik Dranik

  Kasbergen was snel crippled? Gisteren in de live-reporting zag ik hem op een gegeven moment boven de 120K staan (vlak nadat Zadelhoff ook dubbelde).

 • Kwappa Kwappa

  Paul Berende kijkt ook een stuk minder vrolijk op de foto, terwijl joep straalt, het een zal wel met het ander te maken hebben

 • hdkeisk hdkeisk

  Jasper Wetemans besloot aan het begin van de dag zijn tafelgenoot Scott Montgomery eens te testen. Op een board bette Montgomery 1.500 punten uit. Onze landgenoot besloot er 3.600 van te maken, maar Montgomery liet zich niet kennen en maakte er op zijn beurt weer 10.000 van. Jasper vond het wel welletjes en wierp zijn kaarten in de muck.

  Sick leipe hand. Dat moet er heet aan toe gegaan zijn daar!

Lees 5 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen