PokerNews Boulevard: Het geheim van "Jungleman12" en meer...

PokerNews Boulevard: Het geheim van "Jungleman12" en meer...

Als echte pokerliefhebber blijf je natuurlijk graag op de hoogte van het laatste nieuws. Lees daarom iedere dag een nieuwe PokerNews Boulevard. Want roddels, verhalen, schandalen, nederlagen en overwinningen, je leest het allemaal op PokerNews.nl.

Het geheim van "Jungleman12"

Als we gaan kijken naar de top drie winnaars op Full Tilt Poker van 2010, zien we achter Tom Dwan en Phil Ivey de naam "Jungleman12" verschijnen. Daniel Cates, zoals de man achter de nickname heet, is na Patrik Antonius zelfs de tweede speler die het tegen Tom Dwan op gaat nemen in de Durrrr Challenge. Hoe klom de jonge Amerikaan zó snel op naar zúlke hoge stakes? Volgens de man in kwestie een combinatie van talent en tal van andere zaken:

“Aggressive bankroll management, aggressive learning…but there is some innate talent involved…Talent in its most generic sense (i.e. ability to learn) is necessary, but perhaps even more so is also talent in terms of character traits such as work ethic, ambition, open mindedness, rationality, etc. In fact, I’d say these traits are essential to being successful in anything, not just poker.”

Toch ging het Cates niet altijd voor de wind. De man die begin 2008 startte op de $0.25/$0.50 no-limit heads-up tafels verloor afgelopen jaar $500.000 in één sessie tegen Isildur1. Klappen als deze zijn ontzettend zwaar om mee te leven, aldus de man in kwestie. “I felt really, really awful for the next few days.”

Eén ding is in ieder geval zeker. De tweestrijd die op de planning staat tussen Tom "durrrr" Dwan en Daniel "Jungleman12" Cates kan niet anders dan spectakel opleveren. Slaagt hij er, in tegenstelling tot Patrik Antonius, wel in om Tom Dwan te verslaan? De tijd zal het leren.

 • Lees meer op PokerCurious.com

PokerNews Boulevard: Het geheim van "Jungleman12" en meer... 101
Daniel Cates in het midden (met hoedje)

ESPN's Inside Deal

Laura Lane, Bernard Lee en Andrew Feldman ontvingen Eric Baldwin in de Inside Deal episode van deze week. Ze praten over de WSOP van 2010, welke startdag je het best kunt kiezen, de WPT van Florida en meer. Ook praten ze met Steve "Chops" Preiss van Wicked Chops Poker over hun bevindingen betreffende het Ultimate Bet schandaal. Bekijk de uitzending hier onder:

Online poker verkeer neemt af

De pokerboom is definitief voorbij. Althans, dat lijken de cijfers te zeggen die naar boven kwamen na een onderzoek van PokerScout. Het algehele online poker verkeer is met vier procent afgenomen. Dit onder andere door de economische crisis en de Unlawful Internet Gambling Enforcement Act, die het voor Amerikanen steeds lastiger maakt om online poker te spelen.

Ondanks deze algehele daling, deed PokerStars in dezelfde periode goede zaken. De online poker gigant zag de drukte juist met vier procent toenemen. De oorzaak hiervan lijkt te liggen bij de vele reclames, gesponsorde televisie uitzendingen en het inmiddels ontelbare aantal pokertour's. Daarnaast heeft PokerStars door de jaren heen gewoon een uitstekende naam opgebouwd, zowel qua software en spelaanbod als veiligheid.

Full Tilt Poker leek lange tijd aan te haken bij PokerStars, maar zag het verkeer toch met maarliefst acht procent afnemen. Ook Cake Poker, Everest Poker, iPoker, Cereus en PartyPoker zagen de cijfers teruglopen.

Merit Cyprus Classic

Op Cyprus vindt de Full Tilt Poker Meirit Poker Classic plaats. PokerNews.com collega Gloria Balding is hierbij aanwezig en dat zelfde geldt voor November Niner Michael Mizrachi. Bekijk het gesprek tussen de twee hier onder:

Comments

 • [user21764] [user21764]

  Igobustosoon schreef

  Pokerama schreef

  ik wil wel $200 1:1 op tom dwan, iemand interesse?

  ik wil wel 200 of groter betten, maar niet tegen 1:1

  welke odds wil je dan? ik ga niet te gek doen

 • Igobustosoon Igobustosoon

  Pokerama schreef

  ik wil wel $200 1:1 op tom dwan, iemand interesse?

  ik wil wel 200 of groter betten, maar niet tegen 1:1

 • Rock-City-King Rock-City-King

  82k mensen online nu =$

Lees 15 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen