Sportshoe Diaries - 'Hold me darling'

Sportshoe Diaries - 'Hold me darling'

Enkele weken voor de World Series of Poker kwam ik via 2+2 terecht bij één van de eerste artikelen over het moderne poker genaamd: 'Hold Me' of 'Hold Me Darling'.

Direct dacht ik om de één of andere reden aan Praag, de stad die ik als eerste zou bezoeken na mijn aanstaande Vegas avontuur. De WSOP is allemaal leuk en aardig maar de echte actie waar we op zaten te wachten moest gezocht worden in de Tsjechische hoofdstad, niet in één of andere woestijn in Amerika.

De weken kropen voorbij met diepe runs voor sommige Nederlanders, een enkele finaletafel en uiteindelijk nog een bracelet ook maar mijn gedachten waren bij Praag. Praag, de stad waar de Unibet Open gespeeld zou gaan worden en waar ik voor de vierde keer verslag zou doen van een pokertoernooi vrij vlug nadat de WSOP zou zijn afgelopen.

Eindelijk was de dag daar, nog moe van Vegas en met de stress van een PokerNews Magazine die afgemaakt moest worden in mijn hele lichaam pakte ik de trein naar Schiphol. Daar liep ik mijn trouwe metgezel tegen het lijf, Remko "happyfreaked" Rinkema was nog maar net terug uit Las Vegas maar stond ook alweer klaar voor een nieuw avontuur. We speelden Chinees poker bij de plaatselijke scam-artists die broodjes verkopen voor slechts €10,- en maakten uiteindelijk onze weg naar de gate. Daar komen we Nataly Beep tegen, een in Londen woonachtige schone in dienst van Unibet.

Een kort vluchtje en een taxiritje van een half uur later komen we aan in het Hilton Hotel. Het voelt als thuis komen, mijn vierde keer in deze stad betekend direct ook de vierde keer dat ik in dit prachtige hotel mag verblijven. Rinkema en ik gooien onze spullen op de kamer en gaan richting de bar om daar samen met UnibetOpen.com blogger Chris Hall en presentatrice Tatjana Pasalic ons eerste Praagse biertje te nuttigen. Het goddelijke spul blijkt Krusovice te heten en kost slechts 290 kronen. Een koopje als je je bedenkt dat dat nog niet eens €12,- is.

Als ook Nataly klaar is pakken we de Hilton taxi naar restaurant Samurai. Wederom een koopje, de taxirit heen kost slechts 340. Ook Maikel van Leeuwen en PokerCollege diehard "Cotlod" vergezellen ons naar deze bijna echte Japanse tent. Het eten is prima, het gezelschap voortreffelijk en de kok grappig. We pakken de taxi terug (á 80 kronen) en blijven tot in de kleine uurtjes in de bar van het Hilton bijkletsen.

De chef jongleert een beetje met eieren in Samurai Restaurant. Bijzonder grappig als je een Saporro of
twee op hebt, nuchter blijft er weinig van over kwam ik zojuist achter.

De volgende dag begint het toernooi en pokerden 424 heren en dames een beetje in één van de zalen van het Hilton. Bad-beatje hier, suck-outje daar en enkele dagen later waren er nog maar een paar spelers in de running voor die gigantische eerste prijs van €154.000. De publieksfavorieten vallen allemaal af, een enkele strijder blijft staan in de persoon van Joost Mengerink.

Tijd voor het Unibet feest in Club Duplex, een hippe tent in het centrum van de stad. Terwijl Rinkema blijft buffelen voor de live-reporting blog vlucht ik naar het feestje om daar nog snel wat alcohol tot me te nemen. Ik ben niet alleen in die missie, tientallen Nederlanders vergezellen mij waardoor de alcohol al snel op is. In de hele tent is geen gratis drankje meer te vinden waardoor ik samen met Jolmer Meelis het plan vat om het plaatselijke cabaret nog maar eens aan te doen.

Sportshoe Diaries - 'Hold me darling' 101

Het blijkt niet moeilijk om een stoet van 20 Nederlanders te verzamelen om naar deze tent te gaan. Helaas lukt het me niet om mijn mini-videocamera mee naar binnen te smokkelen waardoor de beelden ontbreken. U kent alle verhalen al natuurlijk, ieder jaar is het hetzelfde namelijk. Blote dames huppelen een beetje rond en leggen hun badlakentje op je tafel voor wat Kronen om er dan vervolgens heel ingewikkeld op te kroelen alsof ze opgewonden zijn. Als je nog 3.000 extra kronen hebt kan je de lift naar boven pakken waar zich achter gesloten deur veel exotischere dingen afspelen. Mega spannend allemaal al is de show er wel een beetje vanaf als je er voor de tiende keer heen gaat.

De volgende dag ben ik topfit wat eigenlijk niet mogelijk moet zijn. In 3 nachten heb ik 12 uur slaap gehad met ook de week daarvoor al weinig nachtrust. Toch sta ik 10 uur stipt naast mijn bed om het commentaar te verzorgen bij de livestream van de Unibet Open. In het Engels is het een heel andere discipline en we hebben niet de informatie tot onze beschikking die we op de EPT's hebben maar het blijft gaaf om gewoon maar uren in het niets te lullen, niet wetende wie er allemaal luistert.

Dat random praten gaat me sowieso wel goed af. Die avond heb ik de eer Michael Mizrachi te mogen bellen via Skype voor een interview voor PokerNews Magazine en PokerNews Radio. De 'November Niner' blijkt een relaxte baas te zijn en praat honderduit over het $50.000 Players Championship die hij won en het halen van de finaletafel van het main-event. Vanavond om 21:00 uur is PokerNews Radio weer live en zullen we enkele fragmenten van het gesprek laten horen.

Om te zeggen dat Praag mijn tweede huis is geworden zou overdreven zijn maar dat het na Las Vegas mijn favoriete stad in de wereld is, staat vast. Ooit, op een dag, verhuis ik naar de Tsjechische hoofdstad om de hele dag opgelicht te kunnen worden bij het bestellen van een biertje. Hold me darling!

Comments

  • [user99151] [user99151]

    5 floor club praag is baas

  • [user83168] [user83168]

    kan me niet herinneren dat ik daar bij was hahaha

  • [user160709] [user160709]

    op andere plaatsen in praag krijg je een halve liter voor 80 cent..

Lees 3 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen