BOPC 2010: Paul Berende als shortstack naar de finaletafel

BOPC 2010: Paul Berende als shortstack naar de finaletafel

Gister haalden we het geld met twee Nederlanders; Paul Opsteeg en Paul Berende. Die eerste werd al vrij snel na de bubble uitgeschakeld, die laatste besloot de dag als tweede in chips. De vierde dag van het toenrooi kenmerkte zich door één hand die de situatie van Paul drastisch deed veranderen. Verder bleef onze landgenoot zeer solide spelen en voor de vierde keer binnen een jaar tijd haalde hij een grote finaletafel.

We kenden een bewogen dag met gigantische potten, grote suck-outs en marginale valuebets. Waar we vorig jaar een beetje een deceptie kenden op de voorlaatste dag daar was het dit keer smullen met favorieten die hun rol wisten waar te maken.

De dag van Berende
Paul Berende kreeg de vervelendste beat maar wist gelukkig te overleven. Toch zal hij zich de pot tegen Jacques Bailly nog wel een tijdje herinneren. Preflop driebette Berende de cutoff raise van Bailly die callde om een flop te zien. Op de aas-hoge flop continuation-bette Berende en schoof Bailly alles naar het midden. Berende callde na een tijdje nadenken met een slechte aas maar lag mijlenver voor op Bailly die niets anders kon laten zien dan koning-vrouw hoog. De man had runner runner iets nodig en kreeg die ook, een boer en tien op turn en river zorgden voor diens straat.

Vanaf dat moment kon Berende niet meer zijn favoriete spelletje spelen waarbij hij zijn grote stack inzette om het zoveel mogelijk mensen lastig te maken. Maar het totale tegenovergestelde, het hoofd laten zakken, daar wilde Berende ook niets van weten. Hij speelde zonder showdown en met gerichte agressie zijn stack weer terug naar een speelbare hoeveelheid om het vervolgens te proberen uit te zingen tot de finaletafel.

Ook Marcel Bjerkmann kende weer een opvallende dag met de nodige swings. De agressieve Noor die tijdens de PokerStars EPT van Londen vorige maand nog een side-event chopte kwam weer te laat vandaag. Het gerucht dat hij geen geld had voor de taxi bleek onwaar maar wederom kwam hij veels te laat binnen en nam hij eerst nog een bakje koffie en een sigaretje voordat hij ging kaarten.

Maar toen hij eenmaal zat was het weer vuurwerk. De slonzige Bjerkmann splashte zijn chips in het rond maar won toch nog heel wat chips van de zwakkere spelers die bang waren om uitgeschakeld te worden. Bjerkmann zelf speelde één van de meest opvallende potten dit toernooi toen hij in de laatste fase van het toernooi een vierbet naar 250.000 uit positie callde en op de tien hoge flop check-folde. Menig wenkbrauw werd gefronst, spelers en railers leken het niet te snappen. Maar Bjerkmann kon die 250.000 klap gemakkelijk hebben, zijn gigantische piramide aan chips bleef in tact.

Bram Staes als chipleader naar de finaletafel
In de tussentijd vlogen de bust-outs ons om de oren. De ene ging gemakkelijker er af dan de ander maar uiteindelijk ging het allemaal nog vrij snel. Waar Berende een grote beat incaseerde daar was het publieksfavoriet Bram Staes die er eentje uitdeelde. Hij probeerde zijn buurman Raphael Bascour van zijn hand te zetten op de flop maar die had niet de behoefte om zijn koningen te gaan folden. De aas-drie van Staes leek machteloos maar was plotseling koning toen een aas op de turn verscheen.

En daarmee gingen we over naar de laatste tafel, nog tien spelers in het toernooi. Met een gemiddelde stack van 609.000 en blinden van 7/000 en 14.000 was er nog genoeg spel. Van shorthanded naar fullring, gecombineerd met het feit dat iedereen de finaletafel wilde halen zorgde voor een vertraging in het spel.

Maar uiteindelijk moest er dan toch één man afscheid nemen. Bram Staes had enkele keren geprobeerd druk te leggen op de voorzichtige spelers aan tafel maar uiteindelijk was het toch Marcel Bjerkmann die de bubble deed barsten. In een preflop allin situatie met aas-koning tegen pocket koningen werd er een einde gemaakt aan de diepe run van Jacques Bailly toen Bjerkmann alle resterende azen uit het deck wist te hitten.

BOPC 2010: Paul Berende als shortstack naar de finaletafel 101
Boven (v.l.n.r.): Martin Servais, Manu Murgia, Jonas T'syen, Jacques Bailly. Onder: (v.l.n.r.): Philip Meulyzer, Paul Berende, Bram Staes, Nicolas Cardyn, Marcel Bjerkmann.

Na tien uren spelen zijn de laatste 9 spelers dus bekend. Zondagmiddag om 15:00 uur begint de finaletafel met Bram Staes als de grote chipleader gevolgd door Nicolas Cardyn. Wij kijken natuurlijk vooral uit naar Paul Berende die na een slechte zomer in Vegas ineens alles goed kan maken.

De finaletafel zal live te volgen zijn via de stream en natuurlijk via de PokerNews.nl Live Reporting die geen belangrijke hand zal missen. De uiteindelijke winnaar van de Belgian Open Poker Championship zal met de titel en €225.000 aan de haal gaan terwijl de eerste gebuste speler met €10.900 genoegen moet nemen. Kan je niet wachten en wil je al vast voorgenieten? Bekijk de live-reporting en lees over iedere finalist wat hij al bereikt heeft op pokergebied in zijn leven.

SeatNaamChipcountBB level 36BB Level 37Positie
1Bram Staes1.609.000100801
2Martin Servais503.00031255
3Philip Meulyzer532.00033264
4Jonas T'syen349.00021177
5Paul Berende355.00022176
6Manu Murgia300.00018158
7Nicolas Cardyn1.176.00073583
8Marcel Bjerkmann1.282.00080642
9Jacques Bailly285.00017149

(Klik op de naam voor een klein profiel)

Comments

  • [user99056] [user99056]

    glgl padjesss

  • vanky vanky

    Paultjuuh!

  • kongsukli kongsukli

    Paul Berende diep. Dat is net zoiets als 'game Nadal'.

Lees 5 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen