PokerStars EPT Londen: Christophe bovenaan, Sluiter naar huis

PokerStars EPT Londen: Christophe bovenaan, Sluiter naar huis

Gister hadden we niet minder dan 339 spelers die hun eerste level begonnen voor de zevende editie van de PokerStars EPT van Londen. Om het record van vorig jaar te breken hadden we maar 390 spelers nodig op dag 1b en dat werd met gemak gehaald. 505 spelers kwamen naar Londen voor dag 1b wat de totale prijzenpot daarmee bracht op £4.112.800. De winnaar neemt daarvan £900.000 mee naar huis.

Onder de 505 spelers die vandaag in actie kwamen waren niet de minste met onder andere Phil Ivey, David Williams en Daniel Negreanu vandaag in het toernooi. Maar waar wij voor kwamen, dat waren natuurlijk de Nederlanders en Belgen en ook die waren en masse naar de Engelse hoofdstad afgereisd voor dit £5.250 kostende toernooi.

EPT kampioenen Rob Hollink, Pieter de Korver en Noah Boeken waren te vinden maar enkel de laatste zou de dag overleven. Ondanks twee gehitte sets en bijbehorende gewonnen chips zou Hollink toch het einde van de dag niet halen. De laatste chips gingen verloren toen zijn pocket tienen niet konden winnen van aas-acht.

Ook Monte Carlo winnaar De Korver kon zijn tegenstander niet laten folden, al is het maar de vraag of dat de bedoeling was. Met aas-vrouw hitte hij top-pair maar zijn tegenstander had twee paar met vrouw-boer. Twee blanks later mocht De Korver gedag zeggen tegen heel veel chips en zijn stoel in het toernooi, De Korver kon gaan genieten van Londen.

De Korver's tafelgenoot Leon van der Wielen maakte zijn EPT debuut en deed zuinig met zijn chips. Aangemoedigd door drie fanatieke railers beleefde hij een rustige dag zonder al te grote schommelingen. Een walk op zijn grote blind toen hij uitgerekend pocket vrouwen had was het sporieve dieptepunt.

Nieuw gezicht Erik van Dijk kende een sterkere dag waarbij hij het mocht opnemen tegen onder andere wereldkampioenen Chris Moneymaker en Joe Hachem. Onder de indruk leek hij niet, hij grinde zich omhoog naar ver boven het gemiddelde. Farid Alichanov deed het iets minder opvallend en blijven in de middenmoot hangen.

De drie in Londen woonachtige Nederlanders Geert-Jan Potijk, Gijs Verheijen en Justin Tazelaar hebben allemaal het einde van de dag wel gehaald waarbij die laatste lange tijd met drie andere Nederlanders aan tafel zat. Onder die landgenoten ook voormalig toptennisser Raemon Sluiter die op uitnodiging van PokerStars enkele toernooien gaat spelen dit jaar. Het begon allemaal redelijk voorspoedig maar uiteindelijk zou hij toch oplopen tegen een betere hand, in dit geval die van buurman Yuri ten Bokkel. Sluiter bleef wel zijn pokerende vriendin Fatima Moreira de Melo voor die al een stuk eerder uitgeschakeld werd.

Die volgden echter allemaal nog na UKIPT winnaar Joeri Zandvliet warvan we vandaag als eerste afscheid moesten nemen. De man die hier op uitnodiging van PokerStars het toernooi speelde kon dus geen maximale value halen uit zijn freeroll, wij hopen hem binnenkort terug te zien op de Master Classics of Poker waar PokerNews uiteraard ook weer bij aanwezig is voor live verslaggeving.

PokerNews gezicht Noah Boeken kende eindelijk weer eens een goede start van zijn EPT. Na een rustig begin schoot hij naar de 80.000 om uiteindelijk de dag met iets minder te eindigen. De gebroeders De Meulder werden vandaag uit elkaar gespeleten - Matthias was eigenlijk kansloos de hele dag terwijl Christophe juist de dag besluit als chipleader der spelers die onze interesse kennen. Matthias al vroeg naar huis, Christophe door (onder andere) drie keer koningen naar meer dan 100.000.

De volledige groep Nederlanders en Belgen die dag 1b heeft weten te overleven treft u hier onder. Deze groep, samen met de overlevers van dag 1a, komen vrijdag terug om 12:00 lokale tijd (13:00 Nederlandse tijd). Zodra de seatdraw beschikbaar is leest u die uiteraard hier op PokerNews.nl.

Christophe De Meulder109.400
Geert-Jan Potijk98.000
Noah Boeken78.200
Erik van Dijk73.600
Gijs Verheijen62.200
Justin Tazelaar59.400
Yuri ten Bokkel41.600
Leon van der Wielen35.100
Tommie Janssen33.000
Farid Alichanov13.400

Comments

  • Riekus Riekus

    gogo

Lees 1 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen