Sportshoe Diaries - Ouderwets gezellig

Deze tweewekelijkse blog die nu aan zijn negentiende editie bezig is gaat vooral over zuipen, feesten en andere praktijken na werktijd. Laten we eerlijk zijn, dat is toch ook gewoon mooi om over te lezen op een regenachtige zondag? Het is ook zo dat ik het niet interessant vind om weer over bad beats en andere pokergeralateerde zaken te praten. Oké, een gewapende overal is een blog waard maar verder blijft het toch vooral bij feestverhalen. Vandaag doe ik weer een poging.

(Cliffs, foto’s onder het stuk)

“All players in the Main Event will be on a ninety minute dinnerbreak after the conclusion of this level” schalt er door de conferentie zaal van het Hilton dat voor een week omgebouwd is tot de krapste pokerroom ter wereld. Bewegen tussen de tafels is voor mensen van het postuur Gloria Balding al niet makkelijk laat staan als je Remko Rinkema bent en stilstaan de meeste beweging is die je krijgt op een doorsnee dag. Nadat ik me vijf keer excuseer vanwege het aanduwen van stoelen kom ik in de media room. Iedereen is het er over eens dat het PokerStars feestje vanavond niet meer gehaald zal worden want, met nog 37 spelers in het toernooi, bereiken we de laatste 24 nooit voor half twaalf lokale tijd. De drank was gratis tot dat tijdstip, oftewel een serieuze bad beat.

Ik wil bijna zeggen, gelukkig werden Erik van Dijk en Joep van den Bijgaart vlak daarna uitgeschakeld, maar dat zou niet eerlijk zijn. Vooral Joep, die ik al bij veel toernooien gevolgd heb, gun ik het enorm maar helaas vliegt hij er op de 39ste plaats af. Hij werd daarmee de beste Nederlander en dat betekende ineens veel minder werk voor ons. Lex Veldhuis was nog in de highroller actief maar dat toernooi zou, zoals het hoort, eerder stoppen vanwege de PokerStars Party.

Frank stelt voor dat ik wel naar het feestje kan gaan om iets te hebben om over te schrijven en zoiets sla ik natuurlijk niet af. Omdat er geen Nederlanders meer in het Main Event zitten, en Lex zijn highroller al bijna afgelopen was, waren twee bloggers onnodig en ik kon daar deze keer van profiteren. Snel pak ik mijn spullen en kom Lex op weg naar de uitgang tegen. Gelukkig kon ik met hem meerijden en na een snelle douche wacht ik ze op in de lobby. Samen met Maarten en Steven Zwaan, Loek, Sybe en de bijzonder aardige Courtney Wu die alle zaken voor Team PokerStars Pro’s regelt rijden we naar de Londense topclub Jalouse.

Toevalligerwijs sprak ik de afgelopen week met Martijn Gerrits, die mooie feestjes beleefde in Jalouse, een bijzonder dure club. Gelukkig had ik een grijs armbandje weten te scoren wat me van gratis drank zou voorzien, geen vuiltje aan de lucht dus. Bij binnenkomst viel het me op dat de club klein was. Erg klein. Een laag plafond vol met een soort lichtgevende kerstballen, waar de keuringsdienst hopelijk goed naar gekeken heeft, zorgt er voor dat de temperatuur snel tot ongekende hoogte stijgt. Gelukkig is daar Maarten die meteen tienmaal ons nieuwe favoriete drankje besteld; Vodka Sprita.

Dit is natuurlijk het begin van een gezellige avond maar de ondergang wordt pas ingezet als beroepsfeestbeest en micro stakes grinder Sybe een rondje tequilla haalt. “Nee, nee, nee” roep ik nog maar het is tevergeefs. We gaan allemaal ten onder met Pieter de Korver als onze kapitein. De vrolijke Fries geeft uitdrukking ‘met dubbele tong praten’ weer een nieuwe dimensie terwijl de Vodka Sprite’s zich maar bleven opstapelen.

Lex Veldhuis kwam vandaag nog in actie in het High Roller toernooi zodat hij het even rustig aan moest doen maar gelukkig waren wij er om de drankjes die hij liet staan op te drinken. Vooral Steven en Sybe gaven een lesje zuipen maar na een aantal rondjes werd het zo druk in de club dat bewegen onmogelijk werd. Daniel Negreanu kneep hard in de tepel van Maarten Zwaan, om nog maar eens even iets randoms te noemen, maar over het algemeen was het gewoon te druk.

Tijdens het beslissen over een vervolgfeestje zagen we Daniel Reijmer en Tommie Janssen de grootste fles Vodka bestellen die ik ooit gezien heb, maar dit geheel terzijde. Buiten aangekomen wilde Lex graag naar huis, Maarten zeurde, Loek maakte het niet uit terwijl Steven, Sybe en ik nog even het gaspedaal wilden indrukken. Oké, de ene helft naar huis en wij op zoek naar een andere zuipschuur. Eén van de dames van PokerStars wilde ons allerlei tips geven maar door de schoenen van Sybe hadden we weinig keus.

We kwamen uiteindelijk in Loop terecht, een discotheek zoals je er zo veel hebt. Veel mensen, iedereen dronken en veel vrouwen waar je altijd je twijfels bij hebt. Zouden ze echt zo zijn of is het de drank die ze zo gestoord maakt. Een aantal vrouwen van een vrijgezellenfeestje gingen helemaal tot de bodem, en dan bedoel ik ook, de bodem. Meerdere dames gingen zonder gene tegen de vloer met de gebruikelijke gevolgen. Ik probeer foto’s te maken en ontwijk tijdens dit proces vier handtasjes die naar mijn hoofd gegooide worden door dronken medestanders.

Wat een heerlijke Londense avond waarin niets te gek was. Sybe en Steven bleven maar Vodka Sprite’s bestellen en bij het vierde shotje tequilla had ik het heel zwaar. Gelukkig kon ik mezelf zo ver krijgen om al rond 2:30 naar huis te gaan want ik betwijfel of een uur later de naam van mijn hotel nog kon uitspreken. Hilton Metropole is ook niet een makkelijke naam natuurlijk.

Cliffs:

 • Zuipen in Londen
 • Dure club saaier dan goedkope club
 • Engelse vrouwen zijn gestoord
 • Sybe en Steven zijn koningen
 • csb

Sportshoe Diaries - Ouderwets gezellig 101
Wodka sprite!

Sportshoe Diaries - Ouderwets gezellig 102
Shots!

Sportshoe Diaries - Ouderwets gezellig 103
Sybe onder vuur

Sportshoe Diaries - Ouderwets gezellig 104
Alles voor een goede foto

Sportshoe Diaries - Ouderwets gezellig 105
Dat krijg je er van...

Sportshoe Diaries - Ouderwets gezellig 106
Het was weer een heel normale zaterdagavond

Sportshoe Diaries - Ouderwets gezellig 107
Alweer niet Mevrouw Smit

Sportshoe Diaries - Ouderwets gezellig 108
Ik met Sybe en Steven

Sportshoe Diaries - Ouderwets gezellig 109
Standaard vrijgezellen feestje

Sportshoe Diaries - Ouderwets gezellig 110
Eindbaas Sybe

Sportshoe Diaries - Ouderwets gezellig 111
Reijmer en Janssen bestellen een gigantische fles Grey Goose

Sportshoe Diaries - Ouderwets gezellig 112
Pieter en Rebecca nemen een shotje

Sportshoe Diaries - Ouderwets gezellig 113
Veldhuis en de Korver met Rebecca van Cardplayer

Sportshoe Diaries - Ouderwets gezellig 114

Sportshoe Diaries - Ouderwets gezellig 115

Comments

 • [user148568] [user148568]

  Blame it on the goose, goose, got you feeling loose, loose. Blame it on the A-A-Alcohol.

 • Igobustosoon Igobustosoon

  mooi leesvoer weer

 • Rock-City-King Rock-City-King

  [x] in before SIEBUHHHHHH

  Frank stelt voor dat ik wel naar het feestje kan gaan om iets te hebben om over te schrijven

  :-]

Lees 9 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen