Webjoker kijkt TV: My daddy is a card player

Webjoker kijkt TV: My daddy is a card player

Toen ik net begon met poker en de regels doorkreeg had ik één filmpje die ik bleef kijken: Marcel de Gekste. Het filmpje heeft meer dan 228.679 views, de helft van mij denk ik. Daar zit een Nederlander te kaarten, aan de andere kant van de wereld en hij is nog goed ook. De commentatoren houden van hem, de spelers aan tafel moeten om hem lachen.

Als ze aan één iemand hun chips moeten verliezen, dan maar aan Marcel zeggen ze. Hij lacht, hij zingt en hij praat en ondertussen pakt hij de chips van iedereen. Nee, je hebt geen aas-koning maar je hebt twee koningen. Iedereen kent het fragment, iedere keer weer kippenvel.

Toen ik voor PokerNews naar de World Series of Poker mocht in 2008 om daar als blogger, interviewer en filmer mijn debuut te maken sprak ik voor het eerst met Marcel Lüske. Een legende in Vegas, en dat was niet overdreven. Iedereen groette hem, iedereen leek hem te mogen. De spelers, de pers en vooral de fans - Marcel was een celebrity.

Voor PokerNews Magazine schreef ik maanden later zijn levensverhaal op. We hadden het over zijn jeugd, zijn verleden als barman en zijn eerste stappen in de pokerwereld. Lüske is heel vaak geïnterviewd maar ik denk dat er niemand is die meer met hem heeft gesproken tijdens pokertoernooien dan ikzelf. Stiekem ben ik daar wel een beetje trots op want al is de nieuwigheid er wel een beetje af inmiddels, Marcel blijft een Nederlandse pokerheld... voor mij dan in ieder geval.

Sommige mensen kennen onderstaande korte documentaire misschien al maar het blijft interessant:

Comments

 • Kwappa Kwappa

  Marcel is en blijft de gekste

 • EddiX EddiX

  Deze was toch van het Parool?

  Het Marcel de Gekste filmpje blijft echt legendarisch!

 • [user99151] [user99151]

  Marcel held ja

Lees 10 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen