Sportshoe Diaries - Korsakoff

Sportshoe Diaries - Korsakoff

Ik had een heel leuk verhaal, maar ben hem vergeten.

Zo wilde ik eigenlijk deze hele Sportshoe Diaries invullen. Gewoon, die ene regel in samenwerking met die titel - puur goud toch? Ik denk echter niet dat de hoge bazen er echt om hadden kunnen lachen, laat staan alle "fans".

Toen we deze rubriek bijna een jaar gelden begonnen gingen er stemmen op om het een column te noemen. Maar ik wist wel beter, ik had wél opgelet toen Nicky Roeg voor PokerCity begon te schrijven. Ze noemden zijn schrijfsels columns, zo'n beetje het domste wat ze hadden kunnen doen. Want zijn leuke stukjes en mooie anekdotes konden niet rekenen op positieve reacties. Iedereen klaagde dat het niet een column was, punt uit.

We waren gewaarschuwd want als publieksfavoriet Nicky al kon rekenen op zo veel haat op 'zijn' normaal toch rustige PokerCity, wat moest er dan wel niet bij ons op PokerNews gaan gebeuren? En toen had ik het, ik kwam op het lumineuze idee om het gewoon een "blog" te noemen waarmee we in één keer gevrijwaard waren van alle mogelijke kritiek. In een blog mag namelijk helemaal alles!

Wij gingen gewoon schrijven over alle feestjes die we afliepen, alle stripclubs die we bezochten zouden we beschrijven; 52 weken per jaar opscheppen over hoeveel alcohol we hadden genuttigd dus, zeg maar. We begonnen sterk met het verhaal van de gestolen $6.000, gingen lekker door met uitgaansverhalen vanaf de PCA en collega blogger Rinkema hield al helemaal niet in met zijn verhalen over EPT Snowfest. Om deze links te vinden kwam ik langs nogal wat Sportshoe Diaries van ons, en tevreden keek ik terug op een prachtig jaar.

En toen kwam het. Een mailtje veranderde mijn leven. (Voor even dan)

Paul Valkenburg had tijd gemaakt in zijn drukke schema om zijn eerste column voor PokerNews Magazine te tikken en op de digitale post te doen. Ik mag er niet te veel over verklappen natuurlijk, het blad komt pas over een maand uit, maar onze nieuwste aanwinst had weer een prachtig stuk geproduceerd. Ik grinnikte toen ik het voor de eerste keer las en moest misschien nog wel harder lachen tijdens mijn tweede keer lezen. Aangezien ik verantwoordelijk ben voor het blad lees ik ieder stuk wel een keer of vier (en ja, zelfs dan nog blijven er overduidelijke fouten inzitten soms) maar pas de derde keer vatte ik het. De inhoud blijft tot eind december geheim maar dat 'columnisten die schrijven over het aflopen van feestjes en borrels' er niet goed van afkomen kan ik u wel meegeven.

In mijn hoofd zag ik hem die uitgerangeerde soapies en b-sterren uitlachen in hun gezicht totdat ik me realiseerde dat het net zo goed over mij kon gaan. Ook ik "brag" over (poker)celebs die ik ben tegen gekomen, ook ik schep op over feestjes met gratis alcohol. Heel even voel ik me een zielig hoopje mens, een ééncellige die moet schrijven over de groten der aarde om zelf ook maar een beetje bestaansrecht te hebben.

Gelukkig was dat gevoel al snel weer weg toen ik de foto's bekeek van mijn laatste avond in Barcelona. PokerStars organiseerde haar feest aan het einde van de week en toen ik de foto's zo bekeek moest ik wel concluderen dat ik een leuke avond had gehad. Zoals de titel van deze blog al doet vermoeden kan ik me niet alles meer herinneren. Maar wat ik me wel herinner, dat moet gedeeld worden want 'Gedeelde vreugd is dubbele vreugd' en aangezien ik ook een kleine hoofdpijn had; 'Gedeelde pijn is halve pijn'.

Flarden komen terug als ik de volgende dag door Rinkema wakker wordt gemaakt. Ik heb mijn kleren nog aan, mijn schoenen zitten zelfs nog aan mijn voeten. De moeite om onder de dekens te kruipen heb ik blijkbaar niet genomen.

Sportshoe Diaries - Korsakoff 101
Je bent toch niet aan het duimen hè Frank?

Omdat we er pas anderhalf uur in liggen ben ik nog steeds stomdronken. We moeten weg, en snel ook - ons vliegtuig vertrekt binnen een paar uur. Ik pak mijn koffer in op gepatenteerde Webjoker manier door alles er in te smijten wat ik tegenkom. Rinkema heeft dezelfde techniek inmiddels onder de knie en is hevig in de weer met zijn koffer.

Ik denk terug aan de dag ervoor maar het blijft bij bits and pieces. Ik herinner me het PokerStars feest zelf waar ik eerst met een groep bevriende Duitsers stond en daarna optrok met de Belgen.


Koen De Visscher (EPT Barcelona bubbleboy), Bram Staes, Paul Berende en Marcel Lüske (in de achtergrond).

Ik herinner me dat één van de massagedames ook dronken was want op de één of andere manier had ik die weten te overtuigen dat de binnenkant van mijn mond zeer goed zou moeten smaken. Ik herinner me dat ze niet onder de indruk was, maar toch was het al een geslaagde avond. En toen moesten we nog door naar Opium nachtclub waar iemand een tafel had geregeld. Het moet haast wel Shander de Vries geweest zijn, maar zeker weten doe ik het niet meer. Dat gedeelte van de avond is zwart.


Met onder andere de vriendin van Shander en PokerStarsblogger Stevedude in Opium.

Terwijl ik me probeer te herinneren wat er ook alweer met rozen te maken had snellen we ons uit onze kamer. Ik lach schaapachtig richting de Spaanse schone bij het uitchecken en leef nog steeds in een waas als we de taxi instappen. Zelfs op het vliegveld, toch al snel een half uurtje rijden, ben ik nog aangeschoten.

"Wat ben ik toch tof!" denk ik nog bij mezelf, nu kan ik de lezers van mijn blog weer verblijden met een stoer verhaal. Kon ik me maar meer herinneren!

Sportshoe Diaries - Korsakoff 102
Een rozenverkoper voor nachtclub Opium moest het blijkbaar ontgelden toen we richting hotel gingen... (aldus Rinkema de volgende dag)

Comments

 • Stevedude Stevedude

  Pedreau schreef

  Stevedude schreef

  Waarom sta ik altijd op de foto met mooie vrouwen en kun jij ze overtuigen om ze het achterste van je tong te laten zien/voelen/proeven. Volgende keer ben ik erbij met camera en ben jij de lul, deal? :-p

  rommelt frank met de vriendin van shander?? Big Grin

  Nee, obv not!

 • [user83059] [user83059]

  Aha, dus daar komen die verhalen vandaan! Wink

 • Pedreau Pedreau

  Stevedude schreef

  Waarom sta ik altijd op de foto met mooie vrouwen en kun jij ze overtuigen om ze het achterste van je tong te laten zien/voelen/proeven. Volgende keer ben ik erbij met camera en ben jij de lul, deal? :-p

  rommelt frank met de vriendin van shander?? Big Grin

Lees 23 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen