Webjoker kijkt TV: Live at the Bike

Webjoker kijkt TV: Live at the Bike

Vroeger was lang niet alles beter. Series kijk je immers een stuk gemakkelijker als je ze gewoon download en opzet wanneer je dat wilt dan wanneer je persé op een bepaald moment voor de televisie moet zitten. Draadloos internet is een stuk makkelijker dan wired internet en al helemaal een stuk beter dan die oude 56k modem die we vroeger hadden. Mijn PlayStation laat mooiere plaatjes zien dan mijn Nintendo en mijn iPhone heeft meer functionaliteit dan mijn Pocketline Swing van een decennia terug.

Maar soms neemt de hang naar vroegere tijden het over en herinner je vol weemoed die tijd dat je naar huis rende voor The A-Team, krijg je kippenvel als je het geluidje van een inbelmodem ergens hoort en realiseer je je dat Donkey Kong meer uitdaging was dan die prachtige 3D shooter die je tegenwoordig op start. En hoe vet waren die ringtones van die opgezwollen paarse telefoon van Hi?

High Stakes Poker op GSN ziet er gelikt uit met high definitie plaatjes, de set van The Big Game is prachtig en de show die ESPN maakt van de WSOP ieder jaar is om je vingers bij af te likken. En toch denk ik met veel plezier terug aan de tijd dat ik net begon met poker en online probeerde Live at the Bike te kijken.

De chipcounts zijn nooit duidelijk, soms zijn de handen die in beeld getoond worden niet correct, de cameramensen zijn af en toe net te laat met de actie volgen en de beeldkwaliteit is soms bedroevend te noemen. Maar wat heerlijk was het om te kijken! Ik leerde daadwerkelijk van Bart Hanson en David Tuckman in ranges denken en regelmatig kwam er wat vermaak voorbij met interessante spots en interessante spelers.

In de editie die je hier ziet, van mei 2006, is "Corporation Mike" het middelpunt der attentie. Deze man kwam regelmatig terug in de show en stond bekend om zijn opvliegerige karakter waarbij af en toe wel eens een stel kaarten het moest ontgelden en ook de dealers kwamen er niet altijd zonder kleerscheuren vanaf. Vanaf ongeveer 1 uur en 45 minuten gaat het pas echt los als Mike opgezocht wordt door "Jay" die twee maal een mooie kaart hit waarbij hij vrij gelukkig is. Als Mike dan ook nog een all-in call maakt met de nutlow omdat hij zijn kaarten verleerd gezien heeft, is het helemaal feest!Een show met constant actie, live en niet geëdit. Prachtige plays, donkey calls en af en toe kregen we ook nog een mooie slowroll. Het geluid van het fragment is wat laag en om de één of andere reden is de eerste anderhalve minuut zwart. Maar daarna gaat het wel drie uur los! Zo wil ik ook een show maken, als er nog producers rondlopen met een plan dan ben ik er bij voor het commentaar!

En verder:

 • De show is inmiddels weer terug in de lucht als beta. Als het goed is te bekijken via PokerNetcast.com.
 • David Tuckman en ik zijn bijna beste vrienden.
 • Zowel Tuckman als Hanson hebben twitter!
 • Bart Hanson heeft een podcast op deucescracked.
 • Over de show ontstond onlangs weer een discussie op 2+2.
 • Er is enorm veel materiaal online maar veel zit achter slot en grendel. Een deel is te downloaden via thePokerbay.org.

Totally unrelated:

 • Kijk ook EPT San Remo finalist Michael Piper bij Jimmy Carr op YouTube en het bijbehorende 2+2 topic.
 • Bekijk The Micros, een inititatief van 2+2'er JimmyLegs en Jason 'Krantz' Rosenkrantz.

Comments

 • CraM CraM

  Hm dat wil misschien wel helpen ja maarja, ik kan dan ook niet lezen, alleen typen

 • Webjoker Webjoker

  CraM schreef

  Heb alles gezien van "live at the bike", was zo vet. Jammer dat ze gestopt zijn though de maker op 2+2 wel vertelde dat ze het misschien nieuw leven willen inblazen.

  In deze serie zag ik een jonge gast met een petje zitten waar ik meteen fan van was, tegenwoordig is die nogal bekend als onze legende, Phil fucking Galfond

  Edit: hm er was een site waar alle afleveringen stonden, meeste betaalt, maar google kan mij zo snel niet helpen. Sad

  Het helpt wel als je het artikel leest, daar staan links in naar het archief en naar het overzicht van The PokerBay.org waar nog veel afleveringen staan.

  Ook zijn ze inmiddels beginnen met nieuwe afleveringen, al zijn het een stuk lagere tafels waar ze mee begonnen zijn.

 • CraM CraM

  Heb alles gezien van "live at the bike", was zo vet. Jammer dat ze gestopt zijn though de maker op 2+2 wel vertelde dat ze het misschien nieuw leven willen inblazen.

  In deze serie zag ik een jonge gast met een petje zitten waar ik meteen fan van was, tegenwoordig is die nogal bekend als onze legende, Phil fucking Galfond

  Edit: hm er was een site waar alle afleveringen stonden, meeste betaalt, maar google kan mij zo snel niet helpen. Sad

Lees 11 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen