High Stakes Revealed: Isildur1 verslaat tiltende Tony G in nieuwe SuperStar Showdown

High Stakes Revealed: Isildur1 verslaat Tony G in nieuwe SuperStar Showdown

High Stakes Revealed, de nieuwe rubriek op PokerNews.nl waarbij je twee keer per week volledig op de hoogte wordt gehouden van alle ontwikkelingen op de hoogste cashgame tafels van Full Tilt Poker en PokerStars. De grootste winnaars, de grootste verliezers, swings van enorme bedragen; alles lees je terug in High Stakes Revealed!

Vorige week

De laatste High Stakes Revealed van 2010 ging over de heersende rust op de High Stakes-tafels van Full Tilt Poker en PokerStars. Ook kregen we door dat er een lange wachtlijst was voor de SuperStar Showdown tegen Isildur1. Inmiddels zit de tweede SuperStar Showdown er ook alweer op; Isildur1 nam het zondag op tegen Tony G en het werd een prachtige partij. Daarover lees je echter later in deze editie meer. We beloofden ook een terugblik op het jaar 2010, maar door de nieuwe spetterende SuperStar Showdown wachten we daar mee tot de volgende editie.

Vuurwerk: Isildur1 vs. Tony G

We waren afgelopen vrijdag natuurlijk al verwend met vuurwerk tijdens Oud & Nieuw, maar ook afgelopen nacht zagen we voldoende vuurwerk. Isildur1 nam het in een nieuwe SuperStar Showdown namelijk op tegen PartyPoker Pro Tony G. De railbirds konden hun plezier natuurlijk niet op, want mooier kan het haast niet om Isildur1 in actie te zien tegen "bully" Tony G.

Alle verwachtingen werden overtroffen; het werd een spectaculaire partij en het eindigde (natuurlijk?) in een tiltende Tony G die niet wist te winnen. Hoe dat allemaal kwam? Laten we bij het begin beginnen.

Beide spelers schoven rond de klok van 10 uur Nederlandse tijd aan op vier heads-up tafels en op elke tafel werd 625 handen gespeeld, waarbij er op twee tafels NLHE werd gespeeld en op de andere PLO. In totaal werden er dus 2500 handen gespeeld met blinds $50/$100. Tony G ging uitstekend van start en hij schoot uit de startblokken, waardoor hij na ongeveer 20% van de handen een voorsprong had van $47.000,-. Tony G genoot van het momentum en begon zijn trashtalk tegen Isildur1. "U getting owned by a total donk old man," moest ervoor zorgen om nog meer voorsprong te krijgen.

Het leek even te werken, want op een gegeven moment had Isildur1 al het geld ($150.000,-) op de tafels en daardoor kon hij niet meer reloaden. Toen hij dus op één NL Hold'em tafel te weinig big blind had om verder te spelen ging de challenge verder op drie tafels. Mocht één van de andere tafels voltooid zijn konden ze het geld daarvan weer gebruiken om ook op die laatste tafel de benodigde 625 handen te spelen.

De tilt bij Tony G kwam na zo'n 35% van de benodigde 2.500 handen, toen zijn voorsprong alweer flink was gezakt. Op een {8-Spades}{3-Clubs}{a-Spades}{q-Spades}{6-Clubs} schoof Isildur1 op de river all-in voor $13.000,- in een pot van zo'n $15.000,- met wat later bleek pocket tienen. Tony G maakte, waarschijnlijk in eerste instantie tot ongenoegen van Isildur1, de call maar tot grote verbazing van alles en iedereen moest hij mucken bij het zien van de {10-Spades}{10-Diamonds}. Ook een grote pot aan de PL Omaha-tafel ging naar Isildur1, die halverwege opeens een flinke voorsprong had weten te verzamelen.

De "chiplead" ging op en neer en toen kwam de grootste pot van de avond. Isildur1 won deze pot van meer dan $100.000,- uiteindelijk met de nuts, maar over deze hand lees je straks alle details in de Hand van de Week. Tony G leek hiermee de definitieve knock-out te krijgen, zoals hij zelf al aangaf in de chat:

Tony G: Im KO
Tony G: somebdy stop the fight
Tony G: this is purely unfair
Tony G: what a set up
Tony G: bad rules guys
Tony G: I know yu dont want this t happen
Tony G: and this is a great site
Tony G: but its bad

Met nog vijftig handen te spelen had Tony G veel dollars nodig en dat vond hij het teken om vrijwel alle handen preflop naar het midden te schuiven. De meest bizarre kaarten werden getoond bij de showdown en opeens leek hij weer terug te keren in de wedstrijd. De beslissende hand van de challenge vindt echter plaats als Tony G {k-Spades}{6-Spades} all-in schuift voor $30.000,-, maar meteen een call krijgt van koningen. De challenge was afgelopen en toen alle cijfers bekend werden was het duidelijk; Isildur1 had de challenge gewonnen met $44.820,-:

Isildur1: Gg, nice playing with u
Isildur1: u really did have heart
Isildur1: so close
Isildur1: cu guys
Tony G: all over
Tony G: I have been humilated
Tony G: well done
Tony G: let me go and look for my bike

We hopen dat Tony G zijn fiets heeft gevonden en klaar is voor een mogelijk nieuwe challenge tegen Isildur1; dat staat namelijk garant voor de nodige actie. Voor nu kunnen we alleen maar afwachten wie de nieuwe tegenstander wordt van Isildur1.

Hand van de Week

Seat 1 (Button): Isildur1 ($64.650,-)
Seat 2: Tony G ($62.150,-)

Isildur1 post de small blind ($50,-)
Tony G post de big blind ($100,-)

Vanaf de button opent Isildur1 naar $300,- en Tony G maakt de call voor $200,- extra en we gaan naar de flop:

{j-Diamonds}{7-Clubs}{2-Hearts}

Tony G besluit $600,- uit te betten, waarna Isildur1 een raise maakt naar $2.400,-. Tony G vindt dat nog niet genoeg en besluit er $7.800,- van te maken. Na een call van Isildur1 besluit Tony G op een {5-Spades} turn snel $16.200,- te betten. Opnieuw gaat de Team PokerStars Pro nog niet uit de weg en samen zien ze de {9-Clubs} op de river vallen.

Tony G gaat all-in voor $37.850,- en met zijn iets grote stack maakt Isildur1 meteen de call. Dat blijkt niet voor niets, want hij heeft de nuts met {q-Clubs}{10-Spades}{9-Hearts}{8-Clubs}. Daarmee versloeg hij de twee paar van Tony G; {j-Hearts}{7-Diamonds}{6-Diamonds}{6-Clubs}.

Railen?

Wil jij zelf kijken hoe het de spelers op de High Stakes vergaat in de eerste dagen van 2011 of wil je de volgende SuperStar Showdown bekijken? Volg deze eenvoudige stappen om de tafels met de meeste actie op je beeldscherm te krijgen:

Full Tilt Poker:

 1. Download de software van Full Tilt Poker
 2. Maak een account aan en geniet van onze 100% tot $600,- First Deposit Bonus
 3. Log in op je account en open de lobby van Full Tilt Poker
 4. Ga naar de optie "Browse" in de lobby om de juiste tafels te vinden
 5. Vink de volgende dingen aan: Ring Game - Hold'em/Omaha Hi - No Limit/Fixed Limit/Pot Limit - Ivey's Room
 6. Kies de tafel naar jouw keuze en rail jouw idolen!

PokerStars:

 1. Download de software van PokerStars
 2. Maak een account aan en geniet van onze 100% tot $600,- First Deposit Bonus
 3. Log in op je account en open de lobby van PokerStars
 4. Je kunt nu kiezen in de lobby tussen Omaha en Hold'em.
 5. Om de hoogste limieten bovenaan het lijstje te krijgen, klik je op "Stakes", waarna deze tafels bovenaan komen te staan.
 6. Kies de tafel naar jouw keuze en rail jouw idolen!

Comments

 • LittleGoliath LittleGoliath

  ja dat leek me ook al

  maarja tony is volgens mij niet heel erg goed in omaha

 • KiwiBashir KiwiBashir

  Is die shove van Tony op de rvr eigenlijk wel goed? Die 9 is toch een hele slechte kaart voor hem?

 • DBLLpoker DBLLpoker

  3 ook

Lees 7 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen