PCA Main Event - Pieter de Korver als de chipleader naar dag twee

PCA Main Event - Pieter de Korver als de chipleader naar dag twee

Om 12:03 lokale tijd ging het grootste PokerStars event van het jaar van start met 647 spelers. Net als vorig jaar waren de Nederlanders weer goed vertegenwoordigt en ook de Belgen deden aardig mee. Na tien uren spelen bleven er 281 spelers over waaronder redelijk wat Nederlanders met goede stacks. Niemand kwam echter in de buurt bij Pieter de Korver die met 245.300 de leiding heeft.

Johan van Til was één van de eerste spelers die wij tegenkwamen en ook al direct in een belangrijke pot terecht kwam. De man die online al jaren de dienst uit maakt onder de naam 'busto_soon' moest op de turn zijn azen folden tegen een speler die later claimde een set gemaakt te hebben. De dag van Van Til bleek verder niet heel bijzonder en uiteindelijk werd hij zo’n twee uren voor het einde uitgeschakeld. “Ik heb wel het gevoel dat ik goed gespeeld heb” wist de Groninger nog te melden over zijn toernooi.

Onder de nieuwe gezichten zagen we Richard van Schendel die zich online had weten te plaatsen. De jongeman uit Barneveld begon naast PokerStars EPT Barcelona finalist Shander de Vries maar kwam nooit echt op gang. Waar Shander de Vries zijn stack gedurende dag wist uit te breiden, kwam er net na de dinnerbreak een einde aan het toernooi van Van Schendel. Shander de Vries deed het beter, hij sloot de dag met 80.600 af.

Binnen een tijdsbestek van dertig minuten werd ook de droom van Patrick Renkers verpest. Eerst was het Olivier Busquet, bekend als "adonis112" op PokerStars, die twee paar wist te maken met vrouw-drie tegen Renkers die op de river zijn hand moest mucken in een grote pot. Niet veel later flopte de Supernova Elite trips met vier-drie. Ook dit bleek niet genoeg want na de flop gecheckraiset, de turn gebet en de river geshoved te hebben had zijn tegenstander ineens een full house. De vijf op de river gaf zijn tegenstander de betere hand.

Niet veel later moesten ook Rachid Ben Cherif en Pim de Goede het veld verlaten gevolgd door Team PokerStars Pro Noah Boeken die het geluk ook niet aan zijn zijde had. Boeken maakte twee keer een flush, miste een flushdraw en kreeg het er even later met aas-zeven tegen boeren in.

De Belgen hadden ook niet hun dag want alle spelers die wij volgden haalden het einde niet. Joris Springael haalde de eerste break niet, Team PokerStars Pro Matthias De Meulder werd vlak voor de dinnerbreak uitgeschakeld, Kevin Vandersmissen vlak er na terwijl Kenny Hallaert, Filip Verboven en Christophe De Meulder in het zicht van de haven strandden.

Iemand die het beter afging was Daniel Reijmer. De agressieve jongeling deinsde niet terug voor een grote pot aan het begin van de dag zodat hij met aas-koning tegen aas-vrouw allin belandde. De hand van Reijmer bleef staan waarna de toon gezet werd voor een dominante dag. Uiteindelijk sloot de Amsterdammer af met 154.200 zodat hij één van de grote stacks aan het begin van dag twee zal zijn.

Onder de uitschakelingen zagen we verder ook nog Jorn Walthaus, [Removed:39], Erik Zamboer en Bryan Ruiter zodat er nog één groot verhaal overblijft: Pieter de Korver.

De Leeuwarder won zo’n anderhalf jaar geleden de PokerStars EPT van Monte Carlo en heeft sindsdien een indrukwekkende lijst met cashes bij elkaar weten te spelen. Hier op de Bahamas won hij vorig jaar het $1.000 6-Max toernooi voor ruim $110.000 en vandaag heeft hij de weg ingezet naar een verbetering van die prestatie. Na tien levels is De Korver namelijk chipleader van het toernooi met 245.300 chips.

Na ongeveer een uur flopte De Korver de nutstraat zodat hij steeg naar 41.000 en sindsdien was het een rechte lijn naar de top. De laatste twee uren bleken extra winstgevend toen hij met negens azen wist te verslaan, trips flopte met aas-zeven en op elke straat afbetaald kreeg, een full house wist te maken en nog wat andere kleine potjes wist op te pakken. De volgende acht spelers hebben zich weten te verzekeren van een stoeltje op dag twee.

Pieter de Korver245.300
Daniel Reijmer154.200
Shander de Vries80.600
Paul Berende66.300
Bas Faessen58.000
Michel Leijenaar57.100
Ruben Visser48.800
Rien Wijermars37.700

Comments

 • Riekus Riekus

  ja of die hand daarop

 • Heinzel Heinzel

  DBLLpoker schreef

  Koningen.

  en meteen daarna weer toch?

 • DBLLpoker DBLLpoker

  Koningen.

Lees 18 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen