PCA Main Event - Sijpkens andermaal bovenaan

PCA Main Event - Sijpkens andermaal bovenaan

PokerNews kende één van zijn mindere dagen wat betreft bereikbaarheid. Een prachtige 404 pagina was wat veel naar updates hongerige mensen te zien kregen bij het intikken van de url. Vanaf 12:00 lokale tijd (18:00 Nederlandse tijd), precies toen het toernooi begon, was PokerNews niet meer bereikbaar. Maar het live-reporting team bleef updates verzamelen, in de hoop ze ooit te kunnen delen met de trouwe digitale railers.

Ook al was de site online geweest, updates brengen was alsnog lastig geweest. Want naast de problemen van huishoudelijke aard, was er ook nog het internet probleem waar we mee moesten worstelen. Zowel de wired als de wireless optie werkten nauwelijks wat het al met al een frustrerende dag maakte.

De actie in de zaal veranderde daar niet veel aan, ook dat was een treurige aangelegenheid. Hoewel we ook gister veel spelers uitgeschakeld zagen worden, toen hadden we ten minste nog kanonnen als Pieter de Korver en Daniel Reijmer die grote stacks verzamelden. Die euforie bleef uit vandaag, eigenlijk was het voor bijna iedereen behelpen.

Wel zagen we voor het eerst Richard Veenman spelen met PokerStars Team Online stickers op. Veenman, die door heel hard grinden in 2010 de SuperNova Elite status behaalde op PokerStars, begon aan een zware tafel en die werd er gedurende de dag niet zwakker op. Aan het begin trof hij Tom "kingsofcards" Marchese, Michael Martin en Ryan "G0lfa" D'Angelo aan zijn tafel en toen die afvielen kwam Viktor "Isildur1" Blom aanschuiven. Niet alleen de tegenstand was zwaar, ook ontbrak het Veenman aan kaarten vandaag. En toen ons forumlid eindelijk wel kaarten kreeg moest hij die gebruiken om zijn goede vriend, en reisgenoot, Ribbertjan Suwerink uit te schakelen. Aas-zes moest er in voor Suwerink, pocket tienen voor Veenman terwijl beiden bijna gelijke stacks hadden. Een aas op de flop gaf "Tzen1" problemen maar een tien op de river deed juist Suwerink de das om. "Ik geef ze liever aan jou" merkte Robbertjan nog op, terwijl Veenman nog verbouwereerd voor zich uit keek.

Isildur1 praatte nog steeds niet met de pers maar liet zijn talent het woord doen. Hij begon de dag bij Geert-Jan Potijk aan tafel die ook al een moeizame dag kende. "Kaartdood" was het antwoord als we hem vragend aankeken en daarmee was alles wel gezegd. Het online wonder bloedde zijn chips weg en stierf een stille dood richting het einde van de dag.

En zo wordt het weer een treurige opsomming van gebuste spelers. Team PokerStars Pro's Fatima Moreira de Melo en Lex Veldhuis zien we morgen niet terug op de tweede speeldag. De door PokerStars gesponsorde Raemon Sluiter kan van het lekkere weer gaan genieten en ook Govert Metaal en Bjorn Verbakel kunnen we rekenen tot de gevallenen.

Maar het is niet enkel kommer en kwel wat we kunnen melden vanaf het Atlantis Resort. Michiel Sijpkens, de beste Nederlander in het World Series of Poker Main Event dit jaar (19e voor $317.161), sluit de dag af met een prima werkbare stack van 79.800 en ook Wesley Wiemes komt morgen terug met net iets minder dan 80.000.

"Die ene pot, daar gaat het om"

Dat tekenen we op uit de mond van Marcel Lüske die zich met zijn 40.600 alles behalve druk maakt. Zijn stack is misschien onder het gemiddelde, Lüske heeft het vertrouwen dat hij het goed gaat doen dit toernooi en wij draaien onze duimen in de hoop dat die uitgesproken verwachting bewaarheid wordt.

Bart Verbanck kwalificeerde zich voor de WSOP deze zomer via PokerStars en wist daar in het geld te komen. Net als onder andere Sijpkens en Van den Berg kreeg hij dus automatisch een ticket voor deze PCA. Sijpkens zien we dus terug en ook Verbanck heeft morgen een vervolg op zijn PCA avontuur. 45.400 neemt de man mee, werk aan de winkel dus voor de Belg. Erik van den Berg zien we niet terug, hij verloor zijn laatste chips in het laatste level van de dag.

Michiel Sijpkens79.800
Wesley Wiemes78.700
Bart Verbanck45.400
Richard Veenman44.200
Justin Tazelaar41.800
Marcel Lüske40.600
Remco de Vries28.600

Met een hele kamer vol spelers vandaag kwam het totaal op 1.560 spelers waarmee de 1.529 van vorig jaar voorzichtig verbroken werd. De prijzenpot is dus ongeveer gelijk, de eerste prijs $100.000 meer dan waarmee Harrison Gimbel vorig jaar aan de haal ging: $2.300.000. De nummer twee mag ook niet klagen met 1,8 miljoen en ook de nummer drie en vier mogen zich nog (dollar) miljonair noemen.

In totaal zullen 232 spelers in het geld eindigen hier op de PokerStars Caribbean Adventure waarbij de eerst uitgereikte enveloppe $15.000 zal bevatten. Dag twee is waar we eindelijk alle spelers bij elkaar gaan zien. Laten we deze vervelende dag laten voor wat het is, en hopen op het allerbeste voor de tweede speeldag: een goede internetverbinding, een werkende site en heel veel gewonnen potten voor onze landgenoten!

12:00 uur lokale tijd gaan we weer van start, 18:00 Nederlandse tijd kan je dus weer PokerNews.nl gaan refreshen, maar niet te vaak a.u.b., we willen de servers wel in de lucht houden dit keer.

Comments

 • projectsoul projectsoul

  was vs. John Dolan die hand iirc

 • CaptanPoker CaptanPoker

  markpark schreef

  CaptanPoker schreef

  sijpkens is die gast toch die bij de wsop ME die vervelende hand speelde AJ vs AA on an Aboard??

  Volgens mij was 't KQ vs AA op A33 J T ofzo..

  ja dat was hem hij maakt de nutstraat op river.. jammer dat hij in die trap viel hij had potentie om ft te halen. hebben jullie toevallig nog een link naar die hand was volgens mij tegen een rus ofzo

 • Garrincha7 Garrincha7

  markpark schreef

  CaptanPoker schreef

  sijpkens is die gast toch die bij de wsop ME die vervelende hand speelde AJ vs AA on an Aboard??

  Volgens mij was 't KQ vs AA op A33 J T ofzo..

  Klopt.

Lees 13 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen