Sportshoe Diaries - Senor Frogs

Senor Frogs. Een keten van zuiptenten door Amerika en bij Amerikanen populaire toeristische bestemmingen. Een soort Apres Ski bar, alleen dan in zonnige oorden. "De Kikker", in de volksmond, was deze week dé plek om heen te gaan want scheepladingen loslippige dames gingen daar naar toe. Letterlijk scheepladingen, want aan het aantal cruiseschepen dat aanmeerde kon je zien hoe druk het zou worden 's avonds. Een plek als geen ander, de alcohol is er rijkelijk en goedkoop, de vrouwen losbandig. De perfecte plek voor wat pokerspelers op zoek naar actie dus. Het is een beetje onduidelijk wie er als eerste met de suggestie van deze bar kwam, maar we zijn hem of haar allemaal nog dankbaar tot op de dag van vandaag.

De eerste keer dat we "De Kikker" bezochten was het één groot feest. Vrouwen werden verslonden, liters wodka en Bahamamama's soldaat gemaakt. Er werd gedanst, er werd geflirt en mensen werden voorzien van orale sex in een hoekje van de zaal. Het kan allemaal niet gek genoeg, en dat probeerden we dan ook.

De tweede keer dat we er kwamen was het echter klaarblijkelijk "locals night". Vrijdagavond zou de beste avond moeten zijn, maar het was niet wat wij er van verwachten. Groepjes "brothers" maakten dansjes alsof Los del Río met Macarena nog steeds een nummer één hit was. "Krumping" en dansende mensen alsof ze op hardhandige wijze een dame het hof maakten waren de normaalste zaak van de wereld en menig borstje werd getoucheerd.

Niet helemaal ons ding aangezien we broodnuchter aankwamen, en dus moest er heel veel alcohol besteld gaan worden. We hadden hulp nodig, "absolut" heel snel hulp. Blikken Red Bull, een kan met jus d'orange en heel veel ijsblokjes dus u begrijpt - het was weer tijd voor wat alcoholische versnaperingen. Maar met alleen alcohol haalden we het niet, we hadden vertier nodig naast de energiek dansende mensen.

Als Sybe Smit en Jorn Walthaus dan geraken in een discussie over drankspelletjes zie je de gloeilampen aanspringen boven hun hoofd. Na een korte, maar hevige, discussie over welke vorm we moeten spelen wordt de knoop doorgehakt. Jorn Walthaus noemt het "fuck the dealer" en het enige dat we nodig hebben is een stock kaarten.

Gelukkig was het kartonnen spul in de aanbieding, voor slechts $11 waren we de bezitter van een uniek Senor Frogs kaartspel. De jokers werden weg gegooid, wij waren klaar voor actie. Jorn legde de regels uit en omdat we zo weinig inhoudelijke strategie op de site hebben de laatste tijd, zal ik het spel hier ook eventjes uiteenzetten.

 • De dealer heeft het deck kaarten in zijn handen en vraagt zijn buurman om een kaart te raden. De suits doen er niet toe, het gaat om het getal, danwel plaatje.
 • De dealer controleert het antwoord, en vergelijkt het met de bovenste kaart van het deck. Heeft de speler het getal in één keer goed geraden, dan moet de dealer twee shotjes drinken.
 • Heeft de speler het niet de eerste keer goed dan moet de dealer zeggen of de bovenste kaart van het deck hoger of lager is dan het gegeven antwoord.
 • De speler mag dan nog een keer raden. Is het antwoord goed, dan moet de dealer één shotje drinken, is het fout dan moet de speler een shotje slaan.
 • Na de hand moet de bovenste kaart op tafel worden gelegd. De spelers kunnen dan de kaart zien, en zien welke kaarten uit het deck zijn.
 • Na het raden van de kaart door speler 1, is zijn buurman aan de beurt en het spel herhaald zich.
 • De dealer geeft het deck kaarten door aan zijn buurman als drie speler op rij de kaart niet hebben geraden.

Dat lijkt allemaal gemakkelijk, maar het raden van de kaarten is nog behoorlijk lastig. In het begin wordt het deck kaarten dan ook continu doorgegeven. Later, als er meer en meer kaarten op tafel liggen, zal het vaker geraden gaan worden en moet de dealer meer en meer drinken. Een zware opgave dus, want er komt nog een stukje kansberekening bij kijken. Als er al drie achten uit zijn, is de kans natuurlijk klein dat die boven op ligt.

Nou ja, u begrijpt dat ik weer eens slecht runde en de dealer bleef voor een rondje of vier. Shotje na shotje werd weggetikt, en het werd een zwaardere en zwaardere opgave om geconcentreerd te blijven spelen. Gelukkig bleef Paul Berende als eerste kaart de aas zeggen, met afstand de slechtste strategie om het spel te spelen.

Plotseling komt een groepje van acht dames de tent binnen gelopen met Lady Gaga pruiken op. Ze hebben een vrijgezellenavond en nemen het er van. En dus wordt het spel vaarwel gezegd en besluiten we op te gaan in het feestgedrang: voetjes van de vloer, en los gaan. Plotseling hadden mensen zonnebrillen op, zaten mensen op elkaars nek, werd er nog meer gezopen en daar wordt het weer een zwart gat.

In de categorie "cool story bro" dus weer een prachtig verhaal waar je niks aan hebt. Rinkema maakt er zijn levenstaak van om mensen te fotograferen met zijn oranje zonnebril en we leefden allemaal nog lang en gelukkig.

Het Einde.

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 101

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 102
Fuck the dealer

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 103

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 104

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 105
Panorama journalist

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 106

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 107

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 108

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 109
Sybe Smit en Remko Rinkema

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 110
Erik van den Berg

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 111

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 112
Sybe Smit

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 113

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 114
Massagedame

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 115
Massagedame

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 116
Johan van Til

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 117
Andras Nemeth

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 118
Ruben Visser

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 119
Richard van Schendel

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 120
Neil van PokerStars

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 121
Matthias De Meulder

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 122
Filip Verboven

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 123
Kenny Hallaert

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 124

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 125
Christophe De Meulder

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 126

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 127

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 128
Team Pro Luis Fernández

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 129
Dealer Andy en Dominik Nitsche

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 130
Jeff Madsen

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 131
Jonathan Duhamel

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 132
Victor Ramdin

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 133

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 134
Melanie Weisner

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 135
Melanie Weisner

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 136
Tobias Reinkemeier

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 137

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 138

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 139

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 140
Sorel Mizzi

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 141
Chris Moorman

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 142

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 143

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 144

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 145
Dario Minieri

Sportshoe Diaries - Senor Frogs 146
[Removed:39]

Comments

 • Favor1te Favor1te

  vincent13 schreef

  hahah leuk stuk Big Grin

  vind t alleen vreemd dat dit wel kan op de frontpage en Forum Bites dan niet :p

  dit is uberstoer, jwz ROFL

 • [user57787] [user57787]

  Die Jorn.

  Als verslavingszorg een commerciele bedrijfstak was, dan was Jellinek Jorn's hoofdsponsor!

 • vincent13 vincent13

  hahah leuk stuk Big Grin

  vind t alleen vreemd dat dit wel kan op de frontpage en Forum Bites dan niet :p

Lees 9 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen