PokerStars: Viktor Blom is "Isildur1"

PokerStars: Viktor Blom is "Isildur1"

Alle digitale railers van deze wereld wisten het eigenlijk al, maar toch was het nog even spannend. PokerStars contracteerde in december 2010 de online legende "Isildur1". Legende? Ja, hij was eigenlijk nog maar kort in the picture maar had in die tijd een behoorlijke impact gemaakt.

Als uit het niets was hij daar, de nickname "Isildur1" verscheen op FTP en maakte korte metten met grote namen als Tom Dwan en was niet angstig om het op te nemen tegen jongens als Phil Ivey en Patrik Antonius. De online communities waren buzzing, de huidige orde schudde op zijn grondvesten.

Dwan ging onderuit voor miljoenen, de chatboxen overspoelden bijna. Maar "Isildur1" praatte niet terug in de chatboxen, de talloze smeekbedes van failliete railers werden genegeerd. Maar waar gehakt wordt, daar vallen spaanders. Het was niet alleen Tom Dwan die miljoenen inleverde, het gewonnen fortuin werd door Viktor Blom langzaam aan weer terug gegeven. Brian Hastings kende de beste sessie ooit waargenomen door het grote publiek en versloeg Isildur1 in een inmiddels legendarische sessie voor meer dan vier miljoen dollar. De mysterieuze Zweed leek leeg, hij leek kapot. Waar mogelijk ontploften de online gemeenschappen nog meer, iedereen had het over de titanenstrijd.

Af en toe dook "Isildur1" nog op online, maar wel aan de lagere tafels. Was hij zijn bankroll serieus weer aan het opbouwen, of had hij zijn actie voorgoed ergens anders mee naar toe genomen? Tony G nodigde de mysterieuze Zweed uit voor een televised cashgame maar hij kwam uiteindelijk niet opdagen. Op PokerNews.com verscheen een interview, Isildur1 was niet blij met de gang van zaken maar ging geen verdere actie ondernemen tegen Brian Hastings die hand histories gebruikt bleek te hebben in zijn voorbereiding, van handen die hij niet zelf had gespeeld.

En toen werd het rustig, maar de pokerwereld was Isildur1 nog niet vergeten. De geruchten over de identiteit van Isildur1 hielden aan. Grappend werd gesteld dat Isildur1 weleens Jamie Gold zou kunnen zijn, of Phil Hellmuth. Serieuzer was de naam Viktor Blom die maar bleef opduiken. Isildur1 had in de chatbox geschreven dat hij de World Series of Poker Europe speelde en de lijst met Zweedse deelnemers werd vakkundig afgewerkt door internetdetectives in het NVG forum van 2+2. Toen de beelden vrij kwamen zagen we die ene Zweed, Viktor Blom, vakkundig zijn monsterstack opblazen. Hij gaf geen commentaar toen de camera's om hem heen zwierven, Blom deed niet mee aan de mediahype.

Eén journalist pakte zelfs het vliegtuig naar Zweden en ging op onderzoek uit. Zijn pogingen liepen dood, de familie Blom had geen zin in al die heisa en vertelde helemaal niets. "Grolongo" was de PokerStars naam van de speler die op PokerStars als Isildur1 bekend stond, zo ging het verhaal. "Grolongo" was de enige Zweed die zich via de PokerStars client had ingeschreven voor het highroller event van de PokerStars EPT Monte Carlo. Viktor Blom was de enige Zweed in het toernooi, was het mysterie inmiddels ontrafeld?

Het had er alle schijn van, maar een bevestiging bleef uit. En toen, december vorig jaar, kondigde PokerStars met veel bombarie aan dat Isildur1 nu lid was van Team PokerStars Pro. Op alle sites verschenen speciale banners, maar zijn naam werd nog niet onthuld. De geheimzinnigheid bleef bestaan terwijl uitdagers aangenomen werden voor een speciale heads-up sessie op zondagavond. Isaac "philivey2694" Haxton was de eerste gelukkige, Tony G de tweede. Haxton won, meneer Guoga ging onderuit.

De PokerStars Caribbean Adventure moest de plaats gaan worden waar de identiteit van Isildur1 aan het licht zou worden gebracht. Het $100.000 event begon, maar commentaar van PokerStars bleef uit. Geen persconferentie, geen andere aankondigingen. Viktor Blom speelde, maar had geen stickers van PokerStars op. Was hij het nou, of niet?

8 januari zou het dan moeten gaan gebeuren, in een speciale heads-up match tegen Bertrand "ElkY" Grospellier moest gevierd gaan worden dat Isildur1 zijn identiteit prijs had gegeven. Om 19:00 stond iedereen klaar. Heel veel pers en nog veel meer spelers die allemaal op dinnerbreak waren stonden rondom een speciaal geprepareerde heads-up tafel. Twee dealers zaten klaar en ook Grospellier zat al. Neil Johnson, de speaker van PokerStars, nam de microfoon en vroeg om de aandacht.

Tromgeroffel ontbrak maar de spanning was om te snijden. Iedereen wist het eigenlijk al, maar toch wilden we allemaal de bevestiging. "We are very proud and excited" begon Johnson, "to unveil his true identity. Coming from the very back of the room, the 21 year old Swedish pro; Viktor Blom!". In de verte ging een gordijn open. "Oh my god, he must be so nervous" fluisterde een PokerStars medewerker die Blom goed bleek te kennen. "He doesn't like this stuff at all" aldus de dame die Blom had begeleid de laatste weken.

PokerStars: Viktor Blom is "Isildur1" 101

Maar Blom leek niet echt onder de indruk. Zijn identiteit was dan misschien onthuld, zijn masker was nog niet af. Met een stalen gezicht liep hij richting de heads-up tafel. Toen hij de menigte door moest konden we een kleine glimlach ontdekken en zelfs een zwaai met zijn hand om de nieuwsgierigen te groeten. Hij nam plaats aan tafel zonder een woord te zeggen. Johnson verklaarde de match voor geopend, "shuffle up and deal!". Blom liet de kaarten spreken, zijn talent moest het woord doen. Geen plaats vervangende schaamte zoals bij de presentatie van Tom Dwan als lid van het elite team, hier ging het gewoon om poker.

De camera's zoemden, rode lampjes kleurden de rail. Er moeten duizenden foto's genomen zijn, railers stonden met hun telefoon alsof het een U2 concert betrof. Binnen de kortste keren was Viktor Blom trending op twitter, twoplustwo had moeite met al het verkeer.

En nu weten we dan eindelijk zeker, wat we eigenlijk al lang wisten: Viktor Blom is "Isildur1".

Viktor Blom is niet erg gecharmeerd van het media-aspect van zijn onthulling. Als gehele media mochten we samen vijf vragen bedenken om aan hem te stellen. Samen met de journalisten van Cardplayer, Pokerlistings en diverse andere media outlets kwamen we op de proppen met de volgende vijf vragen:

1. Is it a relief to finally reveal your identity?
I think a lot of people have known for a long time who I really am, so it doesn't make a big difference to me. But when I signed for PokerStars I felt like it was the right time to reveal my identity.

2. What unique qualities will you bring to Team PokerStars Pro?
I think I am the best online heads-up no-limit Hold'em player in the world but I'm looking forward to learning a lot from the other Team Pros and helping them with their games too.

3. How will this unveiling affect your future action?
I will now be playing lots of EPT events and I really want to focus and win one in 2011. I also think I'll have some great SuperStar Showdown matches at PokerStars.com now that people know who I really am.

4. Who do you respect the most on Team PS Pro?
Daniel Negreanu and Johnny Lodden.

5. What did you do to improve your game?
Nothing - I just lose a lot and that helps me learn (laughing).

  • Foto's gemaakt door Neil Stoddart, PokerStarsblog.com.
  • Een interview met Viktor Blom kan je lezen op PokerStarsblog.com.

Comments

Lees 22 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen