Interview met Jorryt van Hoof, de nieuwste Full Tilt Pro

Interview met Jorryt van Hoof, de nieuwste Full Tilt Pro

De onderhandelingen liepen al een tijdje, en stiekem wisten we het al, maar vanaf 1 maart is het dan officieel: Jorryt van Hoof is Full Tilt Pro en in die hoedanigheid ook te vinden op Full Tilt's website. In plaats van 'jorrytvh' zal je Jorryt dan ook binnenkort tegenkomen op Full TIlt als 'Jorryt van Hoof'.

Jorryt speelt al een hele tijd poker en was als één van de eerste Nederlandse spelers te vinden op de High Stakes. Nog steeds behoort hij tot de besten van ons kleine landje met vooral online faam voor bizarre calls en uitgebreide analyses. Maar ook live staat hij zijn mannetje met als beste prestatie zijn zevende plaats in het €5.000 Master Classics of Poker Main Event van 2006 voor €53.125, het jaar dat Menno Vlek tegen Rolf Slotboom zijn kleine schoppetjes opliep en Ali Jelali aan de haal ging met €700.000.

Wij spraken kort met de in Malta woonachtige Jorryt van Hoof om hem te feliciteren. Een uitgebreider interview mag je verwachten in het komende PokerNews Magazine.

Wij lezen plotseling dat je een contract hebt getekend bij Full Tilt Poker, gefeliciteerd!
Ja, dank je! Ik ben er echt super blij mee uiteraard!

Hoelang is dat al in de maak?
We zijn al wel een paar maandjes bezig, het is wel een half jaar geleden dat ik bij een consultant van Full Tilt op bezoek ben geweest voor het eerst.

Waarom heeft dat zo lang geduurd?
Het is een groot bedrijf natuurlijk he, dus je kan niet alles met één iemand regelen. Hier en daar gaat er nog eens iemand op vakantie, waaronder ik zelf ook gelukkig. Nu was het al eventjes bekend maar hebben we de afspraak gemaakt dat we het op 1 maart laten beginnen.

Gaan we je vooral online terug zien, of ook live?

Ik heb de afgelopen weken al aardig wat sessies op Full Tilt gespeeld en ik heb daar sowieso al sinds ik poker altijd wel een beetje gespeeld, maar nooit heel erg veel. De afgelopen weken dus wel heel veel, en die actie bevalt me heel erg goed. Dus ik zal daar veel online spelen, misschien wel al mijn games.

En wat betreft live-poker, ik heb vorig jaar de World Series gemist en dat gaat me niet nog een keer gebeuren. Dus ik ben dit jaar sowieso bij de World Series en waarschijnlijk de volledige periode. Ik moet maar eens proberen mijn eerste bracelet binnen zien te koppen.

Dat wordt ook wel tijd hoor, moet ik zeggen!
Ja echt he, vind ik ook! Maarja, nu onder de vlag van Full Tilt en ik heb er zin in in ieder geval!

Rob Hollink zien we regelmatig op EPT's, gaan we jou daar ook (vaker) terug zien?
Ik heb altijd één of twee EPT'tjes per jaar meegepikt en ik weet niet of daar persé veel aan gaat veranderen, moet ik even kijken. Wat ik wel wil spelen is EPT Madrid, het Main Event eigenlijk, en daar heb je ook mooie side-events bij. Ik ga eventjes rustig het schema bekijken en wanneer ik zin heb om een EPT te spelen is dat voor mij een goede afwisseling van het online spel. Dus ik kan op het laatste moment altijd besluiten of ik wel of niet ga zeg maar.

En de Aussie Millions, die zijn natuurlijk net geweest maar dat is altijd een beetje Full Tilt zijn feestje. Zit dat erbij? Wordt je daar verwacht?
Dat hoeft niet persé, daar wordt je redelijk vrij in gelaten. Ik kan dat allemaal overleggen, maar er wordt wel van me verwacht dat ik live ga pokeren natuurlijk. De Aussie Millions hoef ik niet persé te spelen, maar Australië is natuurlijk hartstikke mooi. Ik ben er nog nooit geweest maar Milly zit hier nu naast me en die zit hevig ja te knikken, dus die ziet de vakantie in Australië al wel zitten volgens mij.

High Stakes Poker is net weer begonnen, en dat vind ik een beetje tegenvallen moet ik zeggen. Vooral ook omdat we Ivey, Dwan en Antonius moeten missen maar die spelen wel in hun eigen show: Million Dollar Cashgame. Begint dat al te jeuken?
We zullen zien, ik zit er natuurlijk pas net bij dus als er een uitnodiging komt dan misschien. Dat is niet iets in ieder geval wat nu al vast in de agenda staat. Maar wellicht in de toekomst.

Dank je wel, en alle succes de komende periode als Full Tilt Pro!
Ja heel cool, bedankt!


Jorryt van Hoof


“After founding a gaming company dedicated to selling collectable card games in his hometown of Eindhoven in the Netherlands, Jorryt was introduced to poker by customers who played in his store. His interest was piqued and he gave poker a try. It wasn’t long before he was hooked.

Jorryt enjoyed some early success, winning a few small buy-in tournaments. He then went on to lose his entire bankroll three times within a year. That was enough to convince him he needed to take things more seriously if he wanted to be a successful poker player.

The realization led Jorryt to make his first and only New Year’s resolution. He vowed to start approaching poker with a professional attitude, and he never looked back.

Although he is known primarily for his ring game prowess, Jorryt has had some success on the tournament scene. He took seventh place at the Dutch Open in the 2006 Master Classics of Poker in Amsterdam for over $67K and, in 2010, he finished second in the Malta Poker Open Main Event for $23K. He has also managed to notch four cash finishes in World Series of Poker events.

Jorryt recommends that players take an analytical approach to poker and always have good reasons for the decisions they make at the table. As he puts it, “Play feel-based poker and you won’t last.”

Away from the tables, Jorryt invests most of his time in his latest business venture, Nederpoker, a Dutch coaching and instructional website. He also enjoys going to the gym and reading. After leaving Eindhoven for Dublin, Ireland, where he lived for a year, he moved to his current home in Malta.

You can find Jorryt playing online at Full Tilt Poker.”


                                        De Nederlandse delegatie Full Tilt Pro's: Steve Wong, Rob Hollink en Jorryt van Hoof

Comments

 • Bacchus Bacchus

  wow vgg sir

 • B100 B100

  QuadchrazsII schreef

  3 papzakke

  ROFL

 • B100 B100

  @mjh bazen foto hehe

Lees 55 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen