PokerStars EPT Snowfest - Vier Belgen en een Nederlander bij de laatste 24

PokerStars EPT Snowfest - Drie Belgen en een Nederlander bij de laatste 24

Woensdagmiddag om 14:00 begonnen de laatste 81 spelers aan dag 3 van de PokerStars.net EPT Snowfest en de vertegenwoordiging Nederlanders en Belgen was indrukwekkend te noemen. Ondanks al uren van spelen op dag één en twee, waren we nog niet in het geld. Eerst moesten er nog 9 spelers afvallen voordat de enveloppen met geld uitgereikt zouden gaan worden.

Helaas is het een Nederlander die zou gaan behoren tot die groep spelers, die op dag drie naar de conferentiezaal van het Alpine Palace was gekomen zonder te cashen. Hoewel hij al vroeg dubbelde door Fatima Moreira de Melo, uiteindelijk mocht het toch niet zo zijn voor Sander Benjamins. Misschien was hij wel de zuurste van alle spelers want Benjamins werd 74e, de laatste speler die helemaal niets kreeg. Met nog 73 spelers in het veld maakte de zoon van de eigenaar van het hotel kenbaar dat de bubble in ieder geval nog een helikoptervlucht cadeau zou krijgen. Sander was dus officieel de laatste speler die met lege handen naar huis zou gaan. Er was wel een bad beat voor nodig want zijn vrouwen belandden preflop allin tegen de aas-vrouw van Martins Adeniya. Een aas als windowcard deed hem de das om.

De overige Nederlanders en alle Belgen zouden het wel halen, zelfs de ernstig short geraakte Moreira de Melo en Druif. Op de bubble zagen we ook nog een mooie actie. Berhard Perner schoof zijn laatste 30 big blinds naar het midden en toonde alvast dat hij koningen had, voordat iemand zijn beslissing maakte. Perner had geen zin in een call maar wilde wel allin en dit leek hem de beste oplossing. Toernooidirecteur Thomas Kremser was het daar niet mee eens en pakte alle gewonnen chips weer af door hem een orbit penalty te geven.

Het was uiteindelijk Kevin Vandersmissen die verantwoordelijk was voor het barsten van de bubble. Vanuit de kleine blind zette hij een grote stapel gele 5.000 chips in het midden van de tafel om duidelijk te maken dat hij de grote blind allin zetten. Die held callde met aas-boer maar was niet opgewassen uiteindelijk tegen de vier-vijf van Vandersmissen die een paar op de flop hitte.

Toen de rook was opgetrokken herkenden we Philip Meulyzer met een grote stack. "Raping the bubble. 760k" twitterde hij en dat was een understatement. Hij smeet met chips maar kreeg ze in een veelvoud terug want alle spelers aan zijn tafel waren te bang om te busten. Regelmatig zette de altijd koele Meulyzer een ton aan chips in het midden om de druk maximaal op te voeren. De bubble was zijn periode en hij verzamelde chips als geen ander. De 760.000 die we telden toen de bubble was gebarsten was de grootste stack in de kamer.

Terwijl Druif zijn shortstack omzette in een werkbare situatie door wat respushes, openpushes en een grote suckout daar was het de andere shortstack die wel afscheid moet nemen. Fatima Moreira de Melo ziet Philip Meulyzer minraisen en schuift haar 19 big blinds naar het midden met aas-vrouw. Meulyzer callde met pocket tweeën en won. In de dinnerbreak hadden de Belgen het onderling nog over de hand waarbij Meulyzer aangaf dat hij het een standaard call vond terwijl zijn tafelgenoten het daar niet helemaal mee eens waren. Meulyzer kon het hebben en met de scalp van Moreira de Melo werd zijn chiplead nog steviger.

Maar een andere Belg zat hem op de hielen als het de chiplead aanging. Koen De Visscher zet nog eens extra gas bij en krijgt na een serie aan prachtige kaarten alleen maar meer en meer chips.

PokerStars EPT Snowfest - Vier Belgen en een Nederlander bij de laatste 24 101
download de MP3 (of via MegaUpload.com)

In de tussentijd raken Pim van der Aa en David van der Weele juist shorter en shorter. Waar het eerst nog goed ging konden ze plots geen pot meer winnen. Een mislukte flop vierbet verder en Van der Weele moest wel met zijn koning-vrouw allin gaan als squeeze. De call kwam er van aas-vrouw en de suckout bleef uit. Op plaats 40 neemt "Bullitos" dan afscheid, lang niet gek voor zijn eerste grote livetoernooi. Pim van der Aa volgde zeven plaatsen later als hij met pocket zevens niet kan winnen van koningen.

PokerStars EPT Snowfest - Vier Belgen en een Nederlander bij de laatste 24 102
download de MP3 (of via MegaUpload.com)

PokerStars EPT Snowfest - Vier Belgen en een Nederlander bij de laatste 24 103
download de MP3 (of via MegaUpload.com)

Ondertussen doen de Belgen het beter. Kevin Vandersmissen wint op zijn beurt een gigantische pot met aas-vrouw van koning-vrouw in een blindbattle en Koen De Visscher gaat zelfs als eerste speler het miljoen over als zijn tegenstander een brainfart heeft en ettelijke big blinds er met pocket drieën in ramt tegen de trips van de jonge Belg.

Als de dinnerbreak dan al begonnen is speelt er zich een grote hand af aan een tafel die inmiddels drie Belgen op een rijtje kent. Philipe Meulyzer, Kevin Vandersmissen en Koen De Visscher zijn direct naast elkaar komen te zitten en twee van de jonge kemphanen krijgen het in de laatste hand voor de break met elkaar aan de stok. De Visscher opende zijn button naar 16.000 waarop Meulyzer het vanuit de grote blind 47.500 maakte. De call volgde en in een pot groter dan een ton bekeek men een flop: {6-Diamonds}{5-Diamonds}{6-Hearts}. 53.500 was de continuation-bet van Philipe die na een call ook op de turn inzette. 113.000 werd het en andermaal callde De Visscher die een river te zien kreeg: {8-Clubs}. "I'm allin" zei Meulyzer na ongeveer twee minuten nadenken en toen was het aan De Visscher om in de tank te gaan. De dinnerbreak was al zes minuten onderweg toen hij uiteindelijk zijn kaarten over de lijn duwde en dus afzag van de bet van 296.000. In het restaurant waar de live-reportingcrew en de Belgen samen aten leerden we dat De Visscher {a-}{q-} had. Meulyzer wilde niet kwijt was hij had maar liet wel merken dat hij aan het bluffen was geweest. Van collusion dus absoluut geen sprake tussen onze Zuiderburen die elkaar geen strobreed toegaven.

De derde Belg in het rijtje, Kevin Vandersmissen, verloor vervolgens grote hoeveelheden chips maar maakte daar geen landgenoten mee blij. Het was de Roemeense Dagomir die met aas-vrouw het meeste in ontvangst nam toen hij met {a-Spades}{q-Spades} van de {a-Hearts}{j-Spades} won van Kevin. In plaats van de prachtige 800.000 aan chips moest Kevin het plotseling doen met slechts een tonnetje of drie. Dat Dragomir heel erg vrolijk was lijkt ons nodeloos te zeggen.Kent u Dragomir nog?

Gelukkig dubbelt hij daarna weer terug door Vladmir Geschkenbein als hij met azen de Rus mee naar valuetown nam. In de laatste seconden van de geroepen klok maakt Geschkenbein de call van Vandersmissen die daarna weer helemaal terug in actie is.

Pieter Druif speelt de hele dag de shortstack tot in perfectie. Na wat dubbelen en wat geluk heeft hij eindelijk een speelbare stack. Eindelijk wat ruimte om te spelen, maar daar kwam dan toch een einde aan. Er was een bad-beat voor nodig om hem het toernooi uit te krijgen, dat dan weer wel.

De Italiaanse Giacomo Maisto opende under-the-gun naar 27.500 waarop Druif driebette naar 60.000. De call volgde en heads-up gingen ze naar de {5-Diamonds}{10-Hearts}{7-Clubs} flop. Giacomo checkte naar Pieter toe die 65.000 continuation-bette. De Italiaan dacht een tijdje goed na en telde de chips uit om te callen. Plotseling bedacht hij zich kondigde hij aan all-in te zijn. Pieter checkte snel zijn kaarten nog een keer, en callde.

Druif stond er met zijn {j-Diamonds}{j-Clubs} prima voor tegen de {a-Hearts}{10-Diamonds} van Maisto die zijn kaarten wat treurig naar het midden gooide. {10-Clubs} op de turn. De Italiaans schreeuwde het uit alsof hij net de Champions League had gewonnen en zijn lichaamstaal gaf prijs dat hij van mening was dat hij het nog had gedaan met prachtig voetbal ook. Druif stond stilletjes op en zag een {a-Diamonds} op de river verschijnen. Hij schudde de hand van de nog immer opgewonden Italiaan en wurmde zich door een groepje luidruchtige fans om zijn geld op te halen. Druif werd 28e voor een schamele €7.500.

PokerStars EPT Snowfest - Vier Belgen en een Nederlander bij de laatste 24 104
download de MP3 (of via MegaUpload.com)

Niet veel later is de dag dan toch afgelopen. De Belgen halen het allemaal maar alleen Wim Bos zien we terug met een Nederlands vlaggetje voor zijn naam op de lijst voor dag vier.

Kevin Vandersmissen803.000
Koen De Visscher768.000
Philip Meulyzer762.000
Pierre Neuville335.000
Wim Bos133.000

Met nog 8 minuten en 46 op de klok zullen we morgen al snel naar het volgende level gaan: level 20 (6.000/12.000 met een 1.000 ante). Om 14:00 treden de heren weer aan, PokerNews is erbij voor uw live verslag!

Aan het einde van de dag spraken we nog met de drie Belgische spelers over hun dag. Een kort gesprek met Koen De Visscher, Kevin Vandersmissen en Philipe Meulyzer.

PokerStars EPT Snowfest - Vier Belgen en een Nederlander bij de laatste 24 105

PokerStars EPT Snowfest - Vier Belgen en een Nederlander bij de laatste 24 106

PokerStars EPT Snowfest - Vier Belgen en een Nederlander bij de laatste 24 107
download de MP3 (of via MegaUpload.com)

Comments

  • Rickyw87 Rickyw87

    Meneer Druif doet me denken aan van Zadelhoff als ik het interview beluister Tongue.

  • WesleyNobels WesleyNobels

    Dit is zo sick, vier Belgen bij de laatste 24 van een ept en drie daarvan zijn van die online sicko's die ook gewoon nog alle drie boven average spelen ook! Cmon!

  • GeorgeLuz GeorgeLuz

    gl belgenland

Lees 8 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen