Rolf Slotboom het nieuwe gezicht van de Pokerbond, Raad van Advies opgesteld

Rolf Slotboom het nieuwe gezicht van de Pokerbond, Raad van Advies opgesteld

Onderstaand bericht verscheen op 18 maart 2011 op de website van de Pokerbond:
Beste Pokerspeler,

De afgelopen weken hebben wij de discussie en de reacties op onze brief nauwlettend in de gaten gehouden. Over het algemeen kunnen de verbeterpunten als volgt worden samengevat:

 • Vertegenwoordiging moet gebeuren door iemand die middenin de pokerwereld staat;
 • Meer directe inspraak in agenda en beslissingen door de spelers & communities;
 • Transparantere organisatie;
 • Bij voorkeur in de rechtsvorm vereniging

Zoals aangegeven hebben wij deze verbeterpunten opgepakt en werken we momenteel aan de concrete invulling daarvan. Met grote trots delen we jullie hierbij mede dat wij per 18 maart niemand minder dan Rolf Slotboom in dienst hebben genomen. We zijn erg blij dat Rolf zich actief wil inzetten om deze verbeterpunten voor de pokerspeler in Nederland verder vorm te geven, waarbij de belangenbehartiging van de spelers voor hem prioriteit zal hebben.

Rolf: “Al enkele jaren geleden, toen de PokerBond werd opgericht, ben ik benaderd om een voortrekkende functie te vervullen binnen deze organisatie. Omdat ik toentertijd nog een stuk actiever dan nu was met het zelf spelen van poker, ook internationaal, vond ik deze stap net iets te vroeg in mijn carrière. Dit ondanks dat het behartigen van de belangen van pokeraars, ingebed binnen het gedeelde belang van bestrijden van uitwassen en voorkomen van verslavingsproblemen, mij ook toen al zeer na aan het hart stond.”

“Jarenlang heb ik middels mijn columns & artikelen de PokerBond op tamelijk kritische wijze gevolgd, waarbij mijn voornaamste kritiek was het vermeende tekort aan daadkracht en het niet pro-actief genoeg signaleren & aanpakken van problemen. Anderzijds had (en heb) ik ook grote bewondering voor deze groep vrijwilligers, die temidden van de vele kritiek uit allerlei hoeken toch op rustige wijze probeerden het pokerlandschap in Nederland langzaamaan te verbeteren.”

“Maar kritiek van de zijlijn, hoe belangrijk ook voor de kwaliteit van het debat of het bepalen van de politieke agenda, is natuurlijk een stuk makkelijker dan dit beleid zelf maken of uitvoeren. Nu de PokerBond mij heeft gevraagd daadwerkelijk het voortouw te nemen en ik nu dus van binnenuit verbeteringen kan aanbrengen, is het aan mij om de dingen die ik altijd heb gezegd ook echt in de praktijk te brengen. Let wel: het blijft hier gaan om politiek en om het verenigen van allerlei tegengestelde belangen, waardoor processen ongetwijfeld een stuk stroperiger zullen verlopen dan gehoopt.”

“Echter, ik heb er alle vertrouwen in dat ik in staat zal zijn om te helpen significante verbeteringen aan te brengen wat betreft online & live, toernooien & cash, amateurs & profs, en niet te vergeten: met betrekking tot de belastingproblematiek of allerhande wetgeving. Kortom: een zeer uitdagende taak ligt voor mij, waarbij ik reken op breed gedragen steun binnen eigenlijk alle lagen van de Nederlandse pokergemeenschap – wetende dat mijn doel is juist deze belangen zo goed mogelijk te helpen behartigen.”

De opdracht die Rolf, naast het woordvoerderschap en vervolmaking van de belangenbehartiging, meekrijgt is tweeledig:

1. Raad van Advies
Om op korte termijn inspraak van de speler te krijgen heeft Rolf een Raad van Advies ingericht. In deze raad worden de verschillende belangen vertegenwoordigd zoals de pokercommunities, spelers, profs, internet, live en amateurpoker. Rolf heeft reeds verschillende spelers benaderd en momenteel ziet de Raad van Advies er als volgt uit (in alfabetische volgorde):

 • Kees Aerts (Suitkees op Pokercity)
 • Koen de Bakker
 • Peter Dalhuijsen
 • Erik de Groot (Grooto op Pokernews)
 • Jacco Hester (JaccoH op Pokernews)
 • Jorryt van Hoof
 • Rob Hollink
 • Rik Klein Entink (Redwatch op Nederpoker)
 • Pieter de Korver
 • Sijbrand Maal
 • Fatima Moreira de Melo
 • Frank Op de Woerd (Webjoker op Pokernews)
 • Sven Polarski
 • Nicky Roeg (Nickname op Pokercity & Pokernews)
 • Mario Singels (Pitboss op Pokercity)
 • Joeri van der Sman (Joeri W op Pokerinfo)
 • Ivo Swart (Ivanhoe op Pokerinfo)
 • Jordy Veenboer
 • Jasper Wetemans
 • Roland Willems (Rolo1984 op Pokercollege)

Op korte termijn zal een eerste vergadering worden belegd. Deze raad zal mede de inhoud bepalen van onze politieke en beleidsmatige richting.

2. Spelersvereniging
Tevens zullen wij met Rolf een zelfstandige spelersvereniging oprichten die op termijn (middels een algemene ledenvergadering) de rol van de Stichting als zelfstandige belangenorganisatie kan overnemen. Deze vereniging zal in de loop van 2011 tot volwassenheid moeten komen en we streven ernaar deze per 2012 up and running te hebben.

Naast ons algemene mailadres info@pokerbond.nl kan je vragen of verzoeken per vandaag ook mailen naar rolf@pokerbond.nl. We houden jullie op de hoogte van verdere vorderingen.

Met vriendelijke groet,

bestuur Stichting Nederlandse PokerBond

Teun
Origineel Pokerbond.nl bericht

Comments

 • hb405 hb405

  Hehe de identiteit van bemyguestbud nu ook bij het grote publiek bekend tijd voor een interview imo Big Grin

 • [user83059] [user83059]

  Late reaktie (terugwerken na vakantie):

  Rolf, ik heb in het verleden ook mijn bedenkingen over je gehad, je columns en artikelen zijn soms wel heel erg overdreven gemotiveerd, langdradig haast, en hoewel de Nederlandse taal al decennia lang is uitgerust met de alom bekende " ' ", lijk jij stoïcijns te moeten vasthouden aan je *verdomde* sterretjes...
  Maar je kent het wereldje idd wel erg goed en, mits je je columns wat meer to-the-point zou kunnen houden (je houdt dan tijd over om onze belangen te behartigen, en wij pokerspelers hebben echt aan minder woorden genoeg, en zeker de heren politici die je nu op je pad gaat treffen), en als je nu ook nog eens gewoon gebruik gaat maken van de normale hulpmiddelen in de Nederlandse taal, heb jij ook mijn zegen...

 • hdkeisk hdkeisk

  GL Rolf!

Lees 36 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen