[EPT Berlijn] Joep van den Bijgaart haalt de finaletafel

[EPT Berlijn] Joep van den Bijgaart haalt de finaletafel

Met 24 spelers begon de dag waarbij Joep van den Bijgaart de enige Nederlandse troef was. Hij had echter wel behoorlijk wat chips tot zijn beschikking en had met zijn tafelloting uitstekende papieren voor de finaletafel.

Enkele shortstacks vallen af en het toernooi kabbelt voort met weinig schommelingen voor de Nederlandse Team PokerStars Pro. Als hij dan een mooie pot wint van Kristijonas Andrulis, waar hij de jonge Litouwer een goed gedeelte van zijn stack laat bluffen op een vrouw hoog board, lijkt het enkel zonniger te kunnen worden in Berlijn. Jasper Wetemans, die hier nog in Berlijn even bleef om zijn vriend aan te moedigen, trad op als reporter:

[EPT Berlijn] Joep van den Bijgaart haalt de finaletafel 101
download de MP3 (1,8mb) (of via MegaUpload.com)

1,4 miljoen wordt rustig 1,5 en van daaruit kruipt Joep zelfs naar 1,6. Als de eerste break een feit is staat hij 5e van de laatste 20 en Joep voelt zich meer dan goed. Maar dan komt er een hand die Joep zich nog wel een tijdje zal heugen. Het feit dat Joep de finaletafel gehaald heeft hier in Berlijn is een goedmakertje, anders waren nachtmerries een garantie geweest. De belangrijkste hand in zijn leven verloor hij, naar eigen zeggen op stupide wijze.

Jeffrey Hakim opent vanaf de cutoff met een raise naar 65.000 en de chipleader van het toernooi, Ben "NeverScaredB" Wilinofsky, maakt vanaf de button de call. Ook Joep van den Bijgaart, vanuit de grote blind, callt en drie man ziet een flop: {a-Clubs}{2-Clubs}{9-Spades}.

Van den Bijgaart checkt naar de initital-raiser toe die 93.000 continuation-bette. Wilinofsky, in positie, raiset naar 193.000 waarop Joep het weer mag zeggen. Die driebet naar 530.000 en ziet Hakim, die het hele feest begonnen was, snel folden.

Wilinofsky heeft echter een heel ander plan en verklaart vrij snel allin te zijn. Joep lijkt totaal niet voorbereid op deze move en schrikt zich kapot. "I have such a big hand, but I can not beat anything!" zegt hij. Terug in zijn stoel zit hij letterlijk met de handen in het haar. "Will you show me if I fold?". Ben geeft geen antwoord. "Normally you talk so much, and now you're so quiet" aldus Joep die onderuitgezakt in zijn stoel zit.

"Fuck!", "This is the first time I don't know what to do!" aldus Joep die ruim te tijd neemt terwijl de klok aangeeft dat het al enkele minuten pauze is. Uiteindelijk besluit hij te folden en hij gooit zijn kaarten met wat frustratie in de muck.

"Aas-negen hè?" aldus Wetemans aan de rail. "Ja, natuurlijk" aldus een gefrustreerde Joep van den Bijgaart die voor PokerStars direct even op de camera moest verschijnen.

Aas-negen dus, top-two pair. Voor het komende half uur zat Joep met een schuddend hoofd aan tafel. Hij kon die hand maar niet van zich afschudden leek het, hij kreeg het maar niet uit zijn hoofd. Omdat hij verder moest met 911.000, op dat moment 18 blinden ongeveer, bleef hij tight en tilte hij niet ook zijn overige chips er doorheen. Maar dat het hem dwars zat, dat was wel duidelijk.

Wij vroegen hem om een korte reactie, net na de hand:

[EPT Berlijn] Joep van den Bijgaart haalt de finaletafel 102
download de MP3 (1mb) (of via MegaUpload.com)Achteraf, eenmaal wat bekoeld, zette hij vraagtekens bij al zijn acties in die hand. Vooral zijn flopraise size, 530.000, zat hem enorm dwars en met zijn fold was hij ook alles behalve blij.

Gelukkig kan hij niet veel later dubbelen als een coinflip met pocket achten tegen aas-vrouw de goede kant opvalt. Twee achten op de flop maken een einde aan alle zorgen en eindelijk keert de rust weer wat terug in huize Van den Bijgaart.

Vanaf daar wordt het grinden voor Joep die, ondanks zijn double-up, nog steeds maar weinig ruimte heeft door de steeds duurder wordende blinden. Met nog tien spelers in het toernooi gaan de heren op dinnerbreak en als we alle stacks tellen blijkt Joep de allerkleinste stack te bezitten.

Met twee vijf handed tafels komen de blinds steeds vaker langs maar die situatie duurt niet lang. Joep ziet iemand met koning-vrouw tegen aas-boer eraf gaan en niet veel later, 9-handed, clashen twee bijna gelijke stacks.

Een thriller van een hand is het gevolg als pocket vrouwen het opneemt tegen pocket azen. Daniel Pidun heeft {q-Spades}{q-Diamonds} tegen de {a-Diamonds}{a-Hearts} van Armin Mette en de flop brengt: {2-Hearts}{4-Hearts}{5-Hearts}. Praktisch drawing-dead zorgt de dealer toch nog voor wat spanning als de turn de {q-Hearts} blijkt. Joep bidt voor geen board pair zodat hij de finaletafel zou bereiken en ziet zijn gebeden verhoord: {k-Hearts} op de river.

Wij spraken met Joep van den Bijgaart net na deze hand, die hem een plek in de finale garandeerde:

[EPT Berlijn] Joep van den Bijgaart haalt de finaletafel 103

download de MP3 (2,3mb) (of via MegaUpload.com)

De finaletafel is een feit voor Joep van den Bijgaart die wel als één van de shortste stacks begint met 17 big blinds. Martin Jacobson haalt zijn derde finaletafel van dit EPT seizoen, Ben Wilinofsky is overtuigend chipleader.

SeatNaamChipcountBB's Level 27Land
1Maximilian Heinzelmann4.970.00082Duitsland
2Martin Jacobson2.085.00034Zweden
3Vadzim Kursevich4.345.00072Wit-Rusland
4Darren Kramer2.235.00037Zuid Afrika
5Armin Mette2.125.00035Duitsland
6Joep Van den Bijgaart1.060.00017Nederland
7Ben Wilinofsky5.225.00087Canada
8Jonas Gutteck1.025.00017Duitsland

Om 12 uur beginnen we aan de finale met een livestream met Nederlands commentaar. Met nog maar drie minuten op de klok in level 26 zullen we al snel beginnen aan 30.000/60.000 met een 5.000 ante.

Comments

 • MrCallipo MrCallipo

  jammer joep. maar toch71k netto. Of zit dat anders als je pspro bent.....

 • tilboroel tilboroel

  3_steps_ahead schreef

  gg joepert, toch een degelijke ship

 • [user78494] [user78494]

  gg joep

Lees 80 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen