Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II

Lex Veldhuis werd vroeger ook wel eens ‘de vleermuis’ genoemd. Vooral Bart Spijkers gebruikte die bijnaam om zijn vriend te ridiculiseren. De bijnaam zal zijn oorsprong kennen niet enkel in de fysieke gelijkenis me dunkt, ook zijn leefritme kende overeenkomsten met het nachtdier.

Maar niet enkel ‘RaSZi’ valt te karakteriseren als een nachtdier. Diverse spelers leven ’s nachts en slapen overdag. Ik heb een baan waarbij ik gewoon ’s ochtends moet “inklokken” door op Skype te komen. Maar omdat ik bovengemiddeld geïnteresseerd ben in die pokerspelers die ’s nachts de hoge stakes onveilig maken, ben ik zelf ook vaak tot in de kleine uurtjes online.

Ik moet het daarom doen met wat minder slaap dan de gemiddelde mens. De laatste jaren heb ik dan ook een soort lichtallergie ontwikkeld waarbij ik ieder contact met zonlicht probeer te voorkomen. Het is treurig, maar bij mij blijft het rolgordijn dicht om maar niet in direct contact met de grote boze buitenwereld te hoeven komen ’s ochtends.

Toen ik vorige week zaterdag dan eindelijk wel op een redelijk normale tijd opstond was de schrik dan ook groot. Scheuten zonlicht vulden mijn kamer en een concert van mussen en merels verwelkomden mij op een prachtige dag. Het was mooi weer, heel mooi. Mijn hart begon sneller te kloppen, ik kreeg een kleine paniekaanval en bijbehorende inzinking. Het was té mooi weer!

Want die vorige week zaterdag had het koud moeten zijn, of gewoon lekker desnoods. De PokerNews PALOOZA II stond die dag op het programma en met dit vooruitzicht zou het weleens heel rustig gaan kunnen worden. Wie komt er nou met dit weer naar een biljarthal in Utrecht, om met 100 andere met testosteron gevulden jongens te gaan kaarten? Het angstzweet brak me uit, ik dommelde weg en had een nachtmerrie van mij alleen aan tafel. Een zaal vol pokertafels, maar geen mensen, enkel ik helemaal alleen met een verveelde barvrouw als enige gezelschap.

Op de automatische piloot douche ik, trek ik wat kleren aan voor het gemak en pak ik de tram naar Utrecht. De voorbereidingen zijn allemaal al getroffen maar toch wil ik vroeg aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden. De tafels staan al, de chips zijn al gesorteerd.

Vanaf kwart voor twaalf druppelen er spelers binnen en om half één zit er een mannetje of 80 buiten op het terras al aan het eerste biertje. Het valt allemaal mee, er zijn daadwerkelijk mensen gekomen! Wat een opluchting, hoewel ik gangmakers van het eerste uur als ‘wubwubwub’ en Grooto’ moest missen.

Ook headliner Marcel “ik koop een kaart als hij aanspeelt” Lüske gaf niet thuis. Hij zat inmiddels in het vliegtuig naar het land van de mooie vrouwen, of soms jongens – je weet het nooit in Aziatische contreien met al die sexchanges.

Dit keer werkten we noodgedwongen zonder seatkaartjes. De spelers mochten zelf uitmaken waar ze gingen zitten wat overigens prima werkte. Zelf nam ik plaats bij mijn grote vriend ‘goedhandje’ waar ik de week daarvoor in EPT Snowfest nog menig biertje mee had genuttigd. Bij mij aan tafel zat ook een ietwat langere meneer die ik al snel “the silent assasin” had toebedeeld als nickname. Zonder al te veel woorden pakte hij rustig potje na potje op zonder showdown. Daarin was hij dus het tegenovergestelde van mij, ik had veel grote praatjes maar won een stuk minder potten. En als ik won, zoals met boer-vijf van koningen, moest er meestal wel een showdown aan te pas komen.

“The silent assasin” had echter al een nickname en eigenlijk had ik dat moeten weten. Een jaar geleden had ik nog met hem gesproken, maar hopelijk heeft hij het me inmiddels vergeven dat ik het me niet direct meer voor de geest kon halen. ‘PrinceBenson’ was zijn handle, de man met het hondje als avatar. Zo soepel als hij scammende forumgenoten opbelt om ze (of hun papa en mama) te confronteren met de geleden schade, zo pokerde hij ook. Zeg ‘lol_bap’ wat je maar wil, maar deze man kon wel een potje kaarten.

Lang zou mijn toernooi niet duren, ik weet niet eens meer hoe ik er uit vloog maar het zal ongetwijfeld een 80-20 situatie geweest zijn, waarbij ik het kleinere percentage voor mijn rekening nam. Inmiddels waren er behoorlijk wat biertjes in de man, en dus begrijp je dat de wijsheid in de kan zat. Op zoek naar een goede toepgame liep ik tegen een fishy omaha partij aan waar ik me inkocht voor drie tandenstokers en een half bierfiltje.

Terwijl mijn buurman Pascal van Doorn iedere quadruple suited 2-5-7-10 mooi genoeg vond om uit positie te spelen, nitte ik het op. Ik kreeg werkelijkwaar geen kaart de uren die volgden en oefende vooral mijn foldskills. Meneer Van Doorn en ‘Beekman4’ lieten het niet na om mij te vertellen dat ik wel heel tight was. Maar de zaken in huize ‘Webjoker’ gaan financieel niet zo goed, dus ik kan ieder luciferhoutje gebruiken deze dagen.

Als het tijd is om uit te cashen ben ik een rolletje pepermunt rijker, en een ook de illusie dat ik kan kaarten is nog volop in leven. Zeker als ik het vergelijk met een omahaspeler als ‘leitz’, die op een gegeven moment maar de eer aan zichzelf hield omdat hij geen idee had hoe hij met vier kaarten uit de voeten moest.

‘opperdonk’ liep nog steeds in een bananenpak rond omdat hij de eerste was geweest die uitgeschakeld werd. Ik nam plaats aan de finaletafel. Als dealer. Een zooitje ongeregeld had het zover geschopt en waren nu op dit event van het jaar zelf aan het delen. Eén speler van de finaletafel was nog niet terug hilarisch genoeg, dat moest er er wel één van het beruchte skypegroepje zijn geweest. Terwijl hij werd afgeblind battelden de andere spelers rustig door.

Met enkel een glazen trofee, een PokerNews petje die ik nog ergens had liggen en de biografie van Doyle Brunson als prijs werd er verrassend serieus gespeeld. Toen een beschonken ‘Eriklaag’ en ‘vincent13’ binnen kwamen was ook de ontbrekende speler van de laatste tafel plotseling weer present. Het mocht niet zo zijn echter, hij verloor zijn chips vrij snel en voordat we het wisten zaten we heads-up.

En wie trof ik daar? Inderdaad, “the silent assasin” himself! En naast hem zat een al even bekende Niels, in een donker verleden bij ons op de site bekend als ‘Natlas’. De scampolitie tegen de dorpsgek, het toernooi was nu al geslaagd. Natlas had het beste van het spel, maar vrouwe fortuna bedroog ons weer eens en koos PrinceBenson als winnaar. De uit Parijs overgekomen Gloria Balding deed het winnersinterview en een rood aangelopen Natlas kreeg ook nog zijn ten seconds of fame.

Daarna was het tijd voor de pubquiz terwijl iedereen, inclusief ondergetekende, inmiddels redelijk beschonken was. Publiekstrekker Horace Cohen had op het laatste moment afgezegd en was vervangen door de schrijver van één van de eerste artikelen ooit op PokerNews.nl: Jos Bakker. Terwijl Horace één of andere lat-minute schnabbel had in Schubbekutteveen, waar de mensen zich nog steeds afvragen waar ze die man nou ook alweer van kennen waarschijnlijk, gingen we in Utrecht los met vragen over het nieuws, sport en poker.

Ik had een ijzersterk team met Menno “vlekski” Vlek (goed voor alles over sport en meer), Pascal van Doorn (goed voor niks) en Shirley Ang (goed voor vragen over poolbiljart). Onze voornaamste concurrent voor de titel leek het team van Frank “DBLLpoker” van der Weck en ‘projectsoul’.

Uiteindelijk pisten we beiden naast de pot, zoals we de hele dag al hadden gedaan. Team Amsterdam ging er met de eer vandoor. Niet verwonderlijk als je weet dat Team Amsterdam bestond uit onder andere Jordy Veenboer en Noah Boeken. Het gehele cheatingschandaal zal ik in de doofpot laten, maar dat er aan deze zege een luchtje zat moge duidelijk zijn.

Ik slik mijn trots in, feliciteer de winnaars en zet het op een zuipen in Utrecht. Binnen een uurtje heb ik vijf raketjes (don’t ask) weg getikt in De Filemon in Utrecht. Paul Valkenburg, Humphry van Asdock, Jordy Veenboer, Gloria Balding, Alex de cameraman en een zooitje andere pokerspelers vinden het wel goed dan. Een lange dag vol gezelligheid komt tot een einde. Terwijl Valkenburg voor €200 de taxi naar huis neemt, stap ik bij de broodnuchtere Van Asdonck in die mij thuis afzet.

Het was mooi, volgend jaar weer!

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 101

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 102

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 103
Met goedhandje (rechts) aan tafel

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 104

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 105
opperdonk

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 106

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 107

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 108

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 109

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 110

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 111

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 112

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 113

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 114

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 115

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 116

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 117

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 118

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 119

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 120

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 121

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 122
Robbie Davis van PokerNews.com

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 123
DexterMorgan en Riekus

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 124

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 125
PrinceBenson

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 126
De gigantische berg prijzen waar we het voor deden

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 127
De trofee

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 128
Alex de cameraman legt Gloria en de winanar en runner-up vast

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 129
Noah feliciteert de winnaar

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 130

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 131

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 132
Unibet Whisky

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 133

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 134

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 135
Winnaars- en runner-up interview door Gloria Balding

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 136
Humphry, pascal en Jordy spelen Chinees poker

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 137
PrinceBenson en Natlas

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 138
De winnende hand

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 139
Finaletafel

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 140
Siteslammer

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 141
Winaar PrinceBenson

Sportshoe Diaries - PokerNews PALOOZA II 142
Natlas (met tips van WesselV), PrinceBenson en een topdealer

Comments

 • Beekman4 Beekman4

  Leitz mag idd wel vaker aan de plo tafels gaan zitten Big Grin

 • Vlekski Vlekski

  PrinceBenson schreef

  Leuk stukje Frank, lees het nu pas...

  gezellige dag en mooie quiz!

 • [user56973] [user56973]

  Leuk stukje Frank, lees het nu pas... en ja, het is je vergeven hoor Smile

Lees 15 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen