Life in Vegas - Meekijken bij de Daniel Negreanu WSOP Fantasy League Draft

Life in Vegas - Meekijken bij de Daniel Negreanu WSOP Fantasy League Draft

Reminder: Thurs 8pm SHARP (get there early) contact me or @EdogPoker poker for the exact location. We have TONS of interest. #WSOPDraft

Dat lazen we gisteren op de twitter van Daniel Negreanu. En dus vroegen we hem of we mochten langs komen dit allemaal eens mee te maken, al wisten we niet echt wat we konden verwachten. We stuurden een mailtje en binnen twee tellen hadden we er eentje terug met de mededeling dat we meer dan welkom waren om te komen kijken. Om kwart voor acht 's avonds liepen we dan ook het conferentiecentrum van Aria binnen om in kamer Copperleaf 7 eens te bekijken wat er allemaal ging gebeuren.

"Hey boys!" riep een opgetogen Negreanu die met een corona'tje ons verwelkomde. De kleine zaal was al ingericht als veilinghuis met een gigantisch scherm als centraal punt. De zaal was verder gevuld met tafels en een bar waar je alles kon krijgen wat je maar wilde. Robert Mizrachi slofte al rond op zijn slippers en ook Jared "harrington10" Bleznick was al druk met zijn Blackberry in de weer om nog informatie in te winnen.

Daniel liet ons zijn lijstje zien van spelers waarop hij aaste. Ingedeeld in verschillende categorieën waarbij hij met rood gehighlighte spelers helemaal graag wilde krijgen. Voor de duidelijkheid de regels van de WSOP Fantasy League van Daniel Negreanu (uitgebreide versie onderaan het artikel):

 • De buy-in is $25.000. Een speler kan zelf dit bedrag inleggen, of teamgenoten verzamelen om de actie te delen.
 • Iedereen krijgt 200 punten om te verdelen.
 • Spelers mochten iedereen voorstellen, maar moesten in ieder geval zelf beginnen met een $1 bet.

Life in Vegas - Meekijken bij de Daniel Negreanu WSOP Fantasy League Draft 101

Vorig jaar werd het voor het eerst georganiseerd en hadden alle heren zich verzameld in het huis van Howard Lederer in Vegas. 14 groepen schreven zich toen in, dit jaar zou dat er eentje meer worden. Groepjes bekende namen liepen binnen en schoven Negreanu ieder $25.000 toe. In een versleten etuitje verzamelde de Team PokerStars Pro alle 'cranberries', 'flags' en pakken $100 biljetten om te eindigen met $375.000.

Terwijl Negreanu zijn volgende Corona aan de bar bestelde druppelden de HighStakers binnen. Todd Brunson kwam binnen, gevolgd door Justin Bonomo, Scott Seiver, Shaun Deeb, Frank Kassela, Daniel Alaei en Eugene Katchalov. Omdat er een basketbal wedstrijd aan de gang was, die sommige spelers toch echt moesten afkijken, begon het net iets later dan de geplande 20:00 uur. Maar tien minuten over acht gingen we dan toch echt van start met 14 ingeschreven teams. Daniel legde nog één keer de regels uit en gaf toen het woord aan veilingmeester Scott. Scott had nog wel het meeste weg van Elvis Presley in zijn laatste dagen. Te dik van jaren feesten in Vegas, maar nog steeds charismatisch. Scott had een Aziatische gennetje in zich, maar anders had hij zo op de strip kunnen staan om foto's mee te nemen.

"I brought a couple of masseuses!" schreeuwt Jean-Robert Bellande die komt binnen gelopen op het moment dat Scott de veiling voor geopend wil verklaren. Twee wulpse dames volgen de boomlange degenerate, de handen in de aanslag om de pokerspelers te laten genieten. "Team one, Joe Cassidy - who is your first pick?" buldert Scott om dan eindelijk toch te beginnen met het bieden. Cassidy bestudeert nog een laatste maal zijn uitgebreide set aan aantekeningen en roept dan "Barry Greenstein for five dollars!". Teamgenoot Huck Seed klinkt instemmend als veilingmeester Scott het aanbod herhaalt. "10 dollars" klinkt het uit de zaal maar nog voordat Scott het kan herhalen schieten de biedingen al door de zaal. "Twenty!", "Forty!" klinkt het, "Forty one!", "Forty two". "Forty three!" biedt Greenstein zelf, "Forty four" aldus Negreanu. De twee Team PokerStars Pro's lijken uiteindelijk het meest geïnteresseerd en belanden in een oorlog van biedingen die eindigt met Barry zelf die 64 van zijn 200 punten overheeft om zichzelf te draften.

De eerste punten zijn uitgegeven, de eerste speler is vastgelegd. Je ziet de blikken in de ogen van de heren glinsteren, het groepje highstakers vindt het nu al prachtig en we zijn nog maar net begonnen. Greenstein zelf moet het als volgende zeggen en nomineert Erik Seidel als speler en biedt zelf meteen maar 20 punten om hem te krijgen. Weer schieten de biedingen de zaal in waarbij vooral Todd Brunson, Justin Bonomo en Max Katz aanvankelijk interesse tonen. Die laatste gaat ermee vandoor, waarbij 43 punten als een koopje gezien mag worden.

Allen Kessler, vorig jaar de speler met de meeste cashes, zit direct naast me maar speelt zelf niet mee. Dat weerhoudt hem er echter niet van om continu (ongevraagd) zijn mening te geven over iedere speler en het aantal punten dat er voor hem of haar gegeven wordt. Kessler verzorgde updates van de biedingen op 2+2 en hield alles nauwlettend in de gaten. "Ow, that's a bargain!" aldus de neurotische Kessler die zonder te wachten zich hardop afvroeg voor hoeveel punten hij over de toonbalk zou gaan. Zonder pauze beantwoorde hij zijn eigen vraag met een hoopvol klinkende "At least 30 points, right? Right?". Ik knikte instemmend om er maar vanaf te zijn.De zaal met van links naar rechts Max Katz, Joe Cassidy, Eric Froehlich, Jared Bleznick, Jennifer Harman, Justin "BoostedJ" Smith, veilingmeester Scott, David Oppenheim, Barry Greenstein, Todd Brunson, Marco Traniello, Mori Eskandani, Daniel Alaei, Eigene Ktachalov en James Bord.

Jeffrey Lisandro is de volgende speler die geveild gaat worden. Met dubbele punten voor iedere cash in een $10.000 event lijkt dit een goede keuze voor spelers. Lisandro staat bekend om zijn kunsten in de stud-varianten, en daar heb je wel een $10k editie van bij iedere soort. Uiteindelijk gaat High Stakes Poker producer Mori Eskandani er met de Italiaanse Australiër vandoor voor 50 punten. De goedlachse Eskandani leek tevreden en mocht zelf de volgende speler nomineren.

De open bar bleek een succes, de spelers raakten steeds meer aangeschoten en de sfeer werd steeds beter. Vooral Erick "E-DOG" Lindgren had er zin in en sloeg de ene wodka-tonic na de andere weg. Hoewel er duidelijk was afgesproken dat als men wilde bieden, men het bedrag moest roepen, koos Lindgren voor een andere aanpak. Omdat hij eens op televisie had gezien dat je hand omhoog doen, onderwijl "Yeeeeppp!" schreeuwend, ook voldoende was, was dat dan ook zijn handelswijze. Lindgren leek te azen op online spelers en kende alle bijnamen.

Dan komt Phil Ivey aan de beurt en gaat het pas echt los in het kleine zaaltje. Het openingsbod is slechts een enkel punt maar Negreanu gooit dat direct omhoog naar 50. In grote stappen schiet het bieden omhoog waar 60, 65, 66, 67, 68 genoemd worden. Jared Bleznik heeft wel interesse en deelt punten uit alsof hij kan rebuyen en ook Negreanu doet hevig mee, al lijkt die vooral er op uit te zijn om de prijs zo hoog mogelijk te drijven zodat mensen minder punten overhouden. Huck Seed gaat uiteindelijk als eerste de 100 grens over met zijn bod maar het zou niet genoeg zijn. Via Negreanu (101), Greenstein (102), 103 (Seed), 104 (Negreanu) en 105 (Bleznik) is het uiteindelijk de 108 van Greenstein die hem de meest gewilde speler doet draften.

"108 going once..." buldert het door de zaal. Iedereen kijkt gespannen om te zien of iemand er nog meer voor overheeft. "108 going twice...". Greenstein draait zijn hoofd om de zaal in te kijken, "Sold for 108 to Greenstein" klinkt het. Barry heeft Ivey (108) en zichzelf (64) in zijn team zitten maar heeft dus nog maar 28 punten over om 6 andere spelers te "kopen". Hij lijkt het prima te vinden, en de veiling gaat weer verder.

"This is fun right?" aldus een enthousiaste Negreanu die een kijkje komt nemen bij ons. Ondertussen gaat John Juanda over de toonbank voor 50 punten terwijl Lindgren zich schreeuwend afvraagt of hij überhaupt wel een visa krijgt dit jaar. Negreanu zelf doet mee in het bieden om zijn eigen persoon maar team Kassela (waar Shaun Deeb de strategie lijkt te bepalen) gaat er uiteindelijk mee aan de haal. "This is clear collusion!" schatert Lindgren terwijl hij nog een glas troebele drank achterover slaat.

Robert Mizrachi vraagt zich bij iedere speler af wie dat nou in vredesnaam is, om later te bekennen hem of haar toch te kennen. "Matt Glantz, do I hear five dollars?" klinkt het door de zaal. "Who the f#ck is that?" aldus Mizrachi. "Does he play poker?" om later toch zelf toch $5 te bieden. Team Bonomo gaat er uiteindelijk met Glantz vandoor, voor maar liefst 58 punten.

Life in Vegas - Meekijken bij de Daniel Negreanu WSOP Fantasy League Draft 102

Dan komt een slordig ogende man de zaal binnen gelopen. "Ahhh, Schemelev!" lacht Negreanu. "You want to participate?". De Rus spreekt geen Engels en dus probeert Negreanu het op zijn beste Russisch. Hij heeft de lachers op zijn hand, want hoewel het ergens wel Russisch klinkt, begrijpen doet Schemelev het natuurlijk niet. Eugene Katchalov vertaald, Vladimir Schemelev is snel over de streep. Nonchalant pakt hij een stapeltje witte chips, met een blauw - wit - rode rand, uit zijn zak en pakt er vijf vanaf om aan Negreanu te geven. Team 15 is een feit, en Schemelev neemt samen met een Russische kameraad plaats voorin de zaal. "He will take Lunkin!" aldus een schaterende Scott Seiver die in de Rus vorig jaar zijn mascotte vond.

Negreanu is in zijn opperbeste humeur en is nog lang niet klaar met zijn impressies. Na het zelfbedachte Russisch is het vervolgens Scotty Nguyen ("All the love for you baby, I'm gonna play poker baby!") en Minh Ly die worden nagedaan door de parttime komiek. In de tussentijd gaat ook Jason Mercier over de toonbalk waarbij hij zelf het bieden doet via Jason Somerville. Mercier kon niet aanwezig zijn maar was er via de telefoon toch een soort van bij, waarbij Somerville het woord deed. "Hold up! I know for a fact that he had a lot of money on Full Tilt" klinkt het uit de zaal lachend. Negreanu zou Mercier voor hem zien gaan spelen, toen de Team Pro met zijn bod van 74 geen hogere biedingen meer zag. Negreanu liep naar Somerville toe, greep de telefoon uit zijn handen en schreeuwde "Play good you motherfocker!" naar Mercier aan de andere kant van de lijn.

En zo zou het nog uren doorgaan. "He's a bad player, he can't play fullring" aldus Bleznik over Dwan als die onder de hamer gaat. "I bet you $10k he doesn't even know who he is" aldus Mizrachi over Schemelev die veel interesse toont in Nick Schulman. "Is that the guy who won the Main Event once" aldus een inmiddels schuddebuikende Mizrachi over Huck Seed. "Are you ready for the pain?" aldus Seiver als Mizrachi geveild gaat worden. "With or without his team?" vraagt iemand doodserieus als Men The Master wordt aangeboden. "He's over 50, so Todd Brunson probably wants him" aldus Frank Kassela als het bieden op Hoyt Corkins van start gaat.

Dat alle teams $25.000 hebben ingelegd om mee te kunnen doen blijkt uit niets als de veiling twee uur onderweg is. De ene flauwe grap na de ander volgt en de alcohol vloeit rijkelijk. Alsof ze bingo in de kroeg aan het spelen zijn schreeuwen ze bedragen naar veilingmeester Scott die het nog steeds prima naar zijn zin heeft. Alleen Justin "BoostedJ" Smith en Ashton Griffin zijn geconcentreerd en doen niet mee aan alle frivoliteit. Die zitten geconcentreerd, als ware veilingregulars, achter in de zaal en laten enkel van zich horen als ze serieus op iemand willen bieden.

Als Allen Kessler dan wordt aangeboden bereikt de melige sfeer in het warme zaaltje een hoogtepunt. Lindgren zet het "Chainsaw! Chainsaw! Chainsaw!" in en al snel schreeuwt de hele zaal zijn bijnaam. Negreanu sleurt de onwennige Kessler naar voren en stelt vriendelijk voor dat hij zichzelf even etaleert. Als het bieden afgelopen is (Brunson neemt hem voor 41 punten) sloft Kessler terug naar zijn stoel. Lindgren, aan de andere kant van de zaal, vraagt niet veel later of Kessler überhaupt wel mee doet met de Fantasy draft. Kessler moet daar negatief op antwoorden en moet andermaal nee schudden als Lindgren doorvraagt of hij ook niet een percentage van iemand gekocht heeft. "Than get the fuck out!" lacht Lindgren richting Kessler die niet goed weet wat hij met de situatie aanmoet en zich maar verdiept in zijn smartphone.

De sfeer is opperbest en het bieden zou nog wel even doorgaan. Greenstein hield zich tot het einde koest door zijn chronische tekort aan uit te delen punten maar slaagde er uiteindelijk in toch nog enkele goede deals te sluiten. Shaun Deeb investeerde in Rob Hollink op aanraden van ons en Negreanu ging aan de haal met Yueqi “Rich” Zhu voor een miezerige 5 punten.

Wij bedanken Negreanu dat wij aanwezig mochten zijn bij deze bijzondere bijeenkomst en verlaten de zaal even voor middernacht. De totale draft is als volgt:

Team 1Joe Cassidy, Huck Seed 
Teamgenoot 1:Tom Dwan62
Teamgenoot 2:Vladimir Schemelev33
Teamgenoot 3:Alexander Kostritsyn58
Teamgenoot 4:Jennifer Harman19
Teamgenoot 5:Sam Trickett7
Teamgenoot 6:David Pham1
Teamgenoot 7:Vitaly Lunkin10
Teamgenoot 8:David Bach1
   
Team 2Barry Greenstein 
Teamgenoot 1:Barry Greenstein64
Teamgenoot 2:Phil Ivey108
Teamgenoot 3:Chau Chiang19
Teamgenoot 4:John Pham2
Teamgenoot 5:Ralph Perry3
Teamgenoot 6:Ted Forrest1
Teamgenoot 7:Joseph Serock1
Teamgenoot 8:Jimmy Fricke1
   
Team 3Robert Mizrachi, Jared Bleznick, Greg Mueller, "Crazy Mike" 
Teamgenoot 1:Daniel Alaei80
Teamgenoot 2:Robert Mizrachi51
Teamgenoot 3:Josh Arieh26
Teamgenoot 4:Hoyt Corkins5
Teamgenoot 5:Chad Brown24
Teamgenoot 6:Marco Traniëllo1
Teamgenoot 7:David Baker5
Teamgenoot 8:Lee Goldman1
   
Team 4Justin "BoostedJ" Smith, Ashton Griffin 
Teamgenoot 1:Justin Smith64
Teamgenoot 2:Huck Seed50
Teamgenoot 3:Ali Eslami35
Teamgenoot 4:David Chiu32
Teamgenoot 5:Farzad Bonyadi3
Teamgenoot 6:Amnon Filippi1
Teamgenoot 7:Eli Elezra4
Teamgenoot 8:Mike "SirWatts" Watson10
   
Team 5Eugene Katchalov, Daniel Alaei 
Teamgenoot 1:Eugene Katchalov72
Teamgenoot 2:Steve Sung6
Teamgenoot 3:Matt Hawrlenko32
Teamgenoot 4:Evdakov12
Teamgenoot 5:Pat Pezzin14
Teamgenoot 6:Mikael Thuritz28
Teamgenoot 7:Ville Wallbeck15
Teamgenoot 8:Abe Mosseri21
   
Team 6Max Katz 
Teamgenoot 1:Erik Seidel43
Teamgenoot 2:John Juanda53
Teamgenoot 3:Michael Mizrachi50
Teamgenoot 4:Carlos Mortensen19
Teamgenoot 5:Annette Obrestad1
Teamgenoot 6:Jason Somerville1
Teamgenoot 7:David Singer20
Teamgenoot 8:Eric Baldwin13
   
Team 7Justin Bonomo, Eric Froehlich, Scott Seiver 
Teamgenoot 1:Matt Glantz58
Teamgenoot 2:Sorrel Mizzi40
Teamgenoot 3:Justin Bonomo43
Teamgenoot 4:Christian "charder30" Harder5
Teamgenoot 5:Jon "PearlJammed" Turner13
Teamgenoot 6:Andrew Brown9
Teamgenoot 7:John Monnette11
Teamgenoot 8:Greg Mueller21
   
Team 8Jason Somerville, Jason Mercier 
Teamgenoot 1:Michael Binger45
Teamgenoot 2:Dan "djk123" Kelly36
Teamgenoot 3:Bertrand "ElkY" Grospellier18
Teamgenoot 4:David Oppenheim6
Teamgenoot 5:Allen Bari36
Teamgenoot 6:David "Bakes" Baker40
Teamgenoot 7:Ben Lamb15
Teamgenoot 8:Bryn Kenney4
   
Team 9James Bord, Toby Lewis 
Teamgenoot 1:Nick Schulman64
Teamgenoot 2:Scott Clements45
Teamgenoot 3:Shaun Deeb38
Teamgenoot 4:Luke Schwartz1
Teamgenoot 5:Richard Ashby28
Teamgenoot 6:Andy Bloch6
Teamgenoot 7:Anthony Lellouche1
Teamgenoot 8:James Bord1
   
Team 10Daniel Negreanu 
Teamgenoot 1:Scott Seiver73
Teamgenoot 2:Jason Mercier74
Teamgenoot 3:Yuval Bronstein18
Teamgenoot 4:Yueqi Zhu5
Teamgenoot 5:Mike Matusow12
Teamgenoot 6:Roland De Wolfe1
Teamgenoot 7:Gavin Smith1
Teamgenoot 8:Steve "MrSmokey1" Billirakis16
   
Team 11Frank Kassela, Shaun Deeb 
Teamgenoot 1:Daniel Negreanu89
Teamgenoot 2:Frank Kassela41
Teamgenoot 3:Dwyte Pilgrim10
Teamgenoot 4:Alan Cunningham25
Teamgenoot 5:Victor Ramdin1
Teamgenoot 6:Rob Hollink17
Teamgenoot 7:Thomas Koral1
Teamgenoot 8:Dario Minieri16
   
Team 12Erick Lindgren, David Oppenheim 
Teamgenoot 1:Erick Lindgren61
Teamgenoot 2:David Benyamine58
Teamgenoot 3:Shawn Buchanan63
Teamgenoot 4:Eric Froehlich6
Teamgenoot 5:Shannon Shorr1
Teamgenoot 6:Kirill Gerasimov1
Teamgenoot 7:George "Jorj95" Lind III9
Teamgenoot 8:Brian Hastings1
   
Team 13Todd Brunson 
Teamgenoot 1:Todd Brunson40
Teamgenoot 2:Scotty Nguyen35
Teamgenoot 3:Phil Hellmuth38
Teamgenoot 4:Freddy Deeb23
Teamgenoot 5:Allan Kessler41
Teamgenoot 6:Chris Feguson4
Teamgenoot 7:Minh Ly1
Teamgenoot 8:Shun Achida1
   
Team 14Mori Eskandani 
Teamgenoot 1:Jeffrey Lisandro50
Teamgenoot 2:Chris Bjorin38
Teamgenoot 3:Men "The Master" Nguyen27
Teamgenoot 4:Dan Heimiller21
Teamgenoot 5:Tom Marchese10
Teamgenoot 6:David Williams14
Teamgenoot 7:Vanessa Selbst5
Teamgenoot 8:Phil Galfond35
   
Team 15Vladimir Schemelev 
Teamgenoot 1:Sebastien Sabic40
Teamgenoot 2:Joe Cassidy43
Teamgenoot 3:Brett Richey37
Teamgenoot 4:Patrik Antonius5
Teamgenoot 5:Jared Bleznick8
Teamgenoot 6:"Crazy" Marco Johnson43
Teamgenoot 7:Alex Kravchenko21
Teamgenoot 8:Sergey "gipsy74" Rybachenko1

De volledige regels zijn als volgt:


Buy In:$25,000
Betting Units for picking players:200
Number of players per team:8

Each team must fill a roster of 8 players and must keep enough units to fill out their roster. So, for example, if you need 3 players and have 52 units left the max bid you can make on a player is 50.

The Scoring System:

1st50
2nd45
3rd40
4th35
5th30
6th25
7th20
8th15
9th10
10th-18th5
Cash1

All Points are worth double in events with a 10k buy in or higher

An additional point per 100 entries is awarded to players who finish in the top 18. No rounding off. An event with 87 players gets no point bonus, a 105 player field gets a 1 point bonus, a 247 player field gets a 2 point bonus, and a 1425 player field would award a 14 point bonus to all players in top 18.

In a heads up event, players finishing in the same position would split the points for that spot. For example, 5th through 8th would get 22.5 points (plus field size bonuses) and be rounded up.

In order to receive points, a player must cash.

Example: a 5th place finish in the $10,000 Omaha 8 with 312 players would be worth:

5th30
312 players in the event3
$10.000 buy-in bonusx 2
For a total of66 points

Bidding: A random order will be drawn for nominating players to be bid on. You may pass your turn to throw out a name. Once a player is thrown out for bidding the auction starts, and he'll go to the highest bidder after a call of going once, going twice, sold.

Payouts (will depend on the number of entries)

8 or less:75% / 25%
14 or less:65% / 25% / 10%
16 or less:60% / 25% / 10% / 5%

The draft will start Thursday 8pm PROMPTLY. If you are late, you may miss an opportunity to get a player you want. Anyone who arrives late can still participate in the league.

Results will be updated nightly via a spreadsheet you'll all have access to online.

The main event will count, but points will be awarded to any players making the final 9 based on chip count. So if your player sits in 6th place you'll get 6th place points for his result.

Points will only be awarded in open events, no Seniors, Ladies, or Employee events will count.


Wil je volledig op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de World Series of Poker? Volg ons dan via Twitter of “Vind ons leuk” Facebook!

Comments

 • Happy_Freaked Happy_Freaked

  Het was een open veiling waarin elke speler die naar voren werd gebracht per opbod verkocht werd. Barry Greenstein werd naar voren gebracht en hij wilde graag zichzelf in zijn team hebben en dat kostte hem uiteindelijk 64 punten.

 • kosdemenostiek kosdemenostiek

  wellicht heb ik erover heen gelezen/keken maar hoe zit dat met de teamcaptains die spelen, bijvoorbeeld greenstein. hoe komt hij aan die prijs van 64 heeft ie dat zelf moeten bieden? Bestond er zo een kans dat ie in een ander team terecht kwam, mocht een ander team meer voor hem bieden dan hij zelf wilde bieden voor zichzelf?

 • DBLLpoker DBLLpoker

  Sommerville/Mercier vs Negreanu denk ik uiteindelijk. Nice game wel en lol_team van Todd Brunson allemaal uitgerangeerde live pro's.

Lees 30 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen