Nederlander "Zeurrr" mag half miljoen niet houden

Nederlander "Zeurrr" loopt halve ton mis

Ruim twee maanden geleden won de Nederlander Jimmy "zeurrr" Jonker $518.000 in de speciale Sunday Million met een gegarandeerde prijzenpot van vijf miljoen dollar. Na afloop ging het fout, want Jonker bleek minderjarig te zijn toen hij deze prijs binnen haalde. In PokerNews Boulevard kon je lezen hoe het de dagen verliep na deze prachtige prestatie.

Jimmy Jonker was zo blij dat hij zijn overwinning deelde via Twitter en fora over poker. Dit had hij achteraf beter niet kunnen doen, want na onderzoek bleek dat hij op de account van zijn 47-jarige vader Jos speelde. Als hij het allemaal voor zich had gehouden dat hij degene was die had gespeeld had er uiteindelijk niets aan de hand geweest. Wekenlang probeerde Jonker vol te houden dat hij 19 jaar was, maar op hetzelfde moment claimde zijn vader Jos de overwinning.

De aanwijzingen waren echter te duidelijk en eigenlijk wist iedereen wel hoe het zat. Helaas voor Jimmy heeft hij nooit echt kunnen genieten van zijn overwinning. Maandenlang onderzoek ging er aan vooraf, maar gisteren maakte organisator van de Sunday Million, PokerStars, bekend dat het geld (€370.000) van Jimmy nu naar het goede doel wordt gestuurd.

Inmiddels is PokerStars ook met een statement over de situatie naar buiten gekomen:

ISLE OF MAN (13 mei 2011) – Na uitvoerig onderzoek heeft PokerStars vastgesteld dat de Nederlandse speler, die online bekendstaat als ‘zeurrr’, de strikte regels van PokerStars die deelname aan het pokerspel door minderjarigen verbieden heeft overtreden. PokerStars heeft het betreffende account gesloten en het prijzengeld verbeurdverklaard.

De speler werd bekend nadat hij op zondag 6 maart zesde werd in het speciale Sunday Million 5de Verjaardag-­‐toernooi en daarmee $518.402,33 (€360,051,62) won. In lijn met het strikte beleid van PokerStars werd, na afronding van het onderzoek, het account van de in overtreding zijnde speler gesloten en werden zijn tegoeden verbeurdverklaard. Deze tegoeden zullen worden uitgekeerd aan goede doelen die zich inzetten voor het promoten van verantwoord spelen, zoals het tegengaan van minderjarige deelname aan kansspelen.

Voor PokerStars heeft verantwoord spelen de allerhoogste prioriteit en het bedrijf neemt de handhaving van het beleid ten aanzien van het tegengaan van minderjarige deelname aan het pokerspel zeer serieus. PokerStars monitort haar online diensten minutieus en grijpt in bij dubieuze of verdachte handelingen en overtredingen.

In het geval van ‘zeurrr’ heeft het onderzoek van PokerStars uitgewezen:

-­‐ dat het account, onder meer ten tijde van het speciale Sunday Million 5de Verjaardag-­‐toernooi op 6 maart 2011, werd gebruikt door een persoon die niet de geregistreerde eigenaar van dat account is, wat in strijd is met PokerStars’ strikte regels.

-­‐ dat de persoon die het account op dat moment gebruikte jonger dan 18 jaar was, wat in strijd is met PokerStars’ strikte regels.

De minimumleeftijd om van PokerStars’ diensten gebruik te maken is 18 jaar. PokerStars’ Algemene Voorwaarden zeggen hierover het volgende: "Elke minderjarige speler die valse of onjuiste informatie verstrekt over zijn of haar werkelijke leeftijd kan zijn of haar winst verbeurdverklaard zien en strafrechtelijk vervolgd worden."

PokerStars gaat alleen over tot compensatie van andere spelers als deze materieel benadeeld zijn. PokerStars is van mening dat de andere deelnemers aan het betreffende toernooi niet benadeeld zijn als gevolg van de daden van ‘zeurrr’. PokerStars handelt in overeenstemming met het bestaande beleid, wat tot stand is gekomen in samenspraak met diverse experts op dit gebied.

Comments

  • seeyaflush seeyaflush

    Was toch ook een keer een 8 jaar india's ochie die met pokeren miljoen had gewonnen?
    Waar zijn familie jaren van kon leven.. maar toen ook is afgepakt?

  • hb405 hb405
  • Brinkytinky Brinkytinky

    Big Grin

Lees 104 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen