Sportshoe Diaries - Fabienne de Vries mijn droomvrouw

Sportshoe Diaries - Fabienne de Vries mijn droomvrouw

Een jonge jongen in een dealersoutfit vraagt een oudere meneer in een pak, waar letterlijk de glans van af is, of hij met hem op de foto mag. De jonge knaap heeft geen idee wie de man is, maar heeft van horen zeggen dat hij “bekend” is. De meneer, Hans Bohm, verzorgt het commentaar bij schaakpartijen op Eurosport, om maar aan te geven hoe bekend hij daadwerkelijk is. De dealer vond het allemaal al lang prachtig, zijn avond was geslaagd want ook een jonge sporter had hij eerder op de avond weten te strikken om op de foto te gaan.

"Wie geeft er nou om "Bekende Nederlanders?"" dacht ik met een laatdunkende toon. "Zeker als ze niet eens echt (meer) bekend zijn..." Maar om eerlijk te zijn maakte ik me er eerder op de dag zelf ook behoorlijk schuldig aan. Terug naar het begin...

Vorige week zondag kreeg ik een sms'je van Menno Vlek of ik voor Pokerles.nl mee wilde helpen aan een clinic op locatie in Amsterdam. Beetje kort dag, maar aangezien ik mijn laptop had gemold in Madrid, had ik toch niets te doen zolang die niet gemaakt was. Ik stemde in, en zat dan ook keurig maandagmiddag in de auto, met een hobbelende boedelbak achter ons, scheurend door de Amsterdamse binnenstad.

Nadat we 12 tafels hadden opgebouwd kon het grote wachten beginnen. De gasten druppelden langzaam binnen, maar wij waren in afwachting van de celebraties die mee zouden doen. Het toernooi werd georganiseerd voor het goede doel, en daar konden BN'ers natuurlijk geen nee tegen zeggen. De a-list had blijkbaar toch smoesjes kunnen verzinnen, want als bekende gezichten hadden we dus Hans Bohm, Mark Tuitert en... Fabienne de Vries.

Sportshoe Diaries - Fabienne de Vries mijn droomvrouw 101
Mark Tuitert?

Die eerste had ik nog nooit van gehoord, van de tweede herkende ik de naam maar ik zou hem niet uit een random line-up kunnen pakken. Maar die derde.... Fabienne de Vries! Toute Fabienne zelf! Vroeger keek ik altijd naar haar programma's, en ik had zelfs een uitklapbare poster van de Hitkrant van haar, met vouwen op haar knieën, rond haar middel en op borsthoogte. Op een gegeven moment moest ik die poster trouwens weggooien, hij plakte aan elkaar en was gescheurd toen ik er nog eens naar wilde kijken. Maar met het weggooien van de poster was mijn liefde niet verdwenen, zeker niet.

Even droomde ik weg en dacht ik aan de 'Clipparade' die ze presenteerde, zag ik haar weer lachen met Jody Bernal in 'Your Big Break' en zag ik haar gestoken in een geforceerd mantelpakje voor Wannahaves. Wat een vrouw, maar hoe lang was dat allemaal wel niet geleden zijn? Waar zou ze vandaag de dag haar dagen mee slijten? Zou ze een normale baan hebben tegenwoordig? Zou ze ook gewoon om 8 uur in de trein zitten om op tijd achter haar computer te kunnen kruipen om er acht uur later weer vandaan te komen? Ik stelde me voor dat ik de Appie in zou lopen, en haar zou treffen achter de kassa, wat zou ik doen? “Bonuskaart?”, “Nee bedankt Fabienne, maar geef je nummer en we hebben het er nog eens over.”

Zou ze nog een manager hebben? Of zou ze zelf, met een andere stem, de telefoon opnemen als iemand haar wil boeken voor een pokeravondje? Stilletjes kwam ze de kamer binnen toen we al begonnen waren met de uitleg. Stilletjes schoof ze aan, zonder al te veel aandacht op zich vestigend. Na wat handjes was ze failliet, alle chips waren op en ze had zomaar de aftocht kunnen blazen, aan alle verplichtingen voldaan.

Zo niet Fabienne, ze schoof aan bij mij aan tafel en confisqueerde de chips van iemand die al veels te lang weg was. Ze speelde mee, lachte, en vond het spel fantastisch. Gelukkig, Fabienne was niet verwaand maar nog steeds die spontane meid waar ik zo van droomde in mijn tienerjaren. De dame die in mijn remslaap zorgde voor de wildste avonturen, die als ik mijn ogen toe deed steevast de hoofdrol vertolkte. Badend in zweet, en ander lichaamsvocht, werd ik dan wakker, zou ze echt zo leuk zijn in het echte leven? Ja dus! De tijd vloog voorbij, en ik vertelde de geïnteresseerde spelers aan tafel over mijn reis naar Las Vegas van aanstaande maandag. Ik zat met advocaten, rechters, bankdirecteuren en hun opgedirkte betere helft, maar alle aandacht ging naar mij uit. Ik sprak over de 24 uurs economie daar, de shows, de rijkdom, de keerzijde van al die excessen en het poker in mijn favoriete stad.

“Ik ben ook in Vegas geweest,” zei De Vries plotseling waarna alle koppies haar richting op keken. “Oja, dat wist ik,” zei ik met een redelijk creepy stem, natuurlijk wist ik dat...

Comments

 • MrCallipo MrCallipo

  Lol, er is net op Q-music dat Fabienne de Vries vreemd is gegaan. fwiw

 • november04 november04

  postoakbluf schreef

  helemaal gelijk. wat een heerlijke vrouw is dat en nog steeds een lekker nummer, helaas nooit wat geworden.
  wat doet ze nu eigenlijk??

  Voor de mensen zonder google:

  FabiennedeVries
  @FabiennedeVries
  (TV) Presentatrice, Business Presentation Coach, Dromerige Realist, Nuchtere Romantica, La Cuisine is my Zen, Music my Therapy

 • [user192241] [user192241]

  helemaal gelijk. wat een heerlijke vrouw is dat en nog steeds een lekker nummer, helaas nooit wat geworden.
  wat doet ze nu eigenlijk??

Lees 28 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen