Valkenburg Leaks (1) – Woordelijke broekpoeperij

Valkenburg Leaks (1) – Woordelijke broekpoeperij

Paul Valkenburg verzorgde ruim anderhalf jaar een column op deze site. Afgelopen maand stokte de productie. Paul is tot op heden onbereikbaar gebleken. De redactie heeft echter via een beveiligingslek beslag weten te leggen op een aanzienlijk aantal recente en spraakmakende berichten uit zijn mailbox. Die kunnen we je simpelweg niet onthouden. Vandaag de eerste mail, gericht aan Nataly Sopacuapero, werkzaam bij Unibet Nederland.

To: [email protected]
Subject: Columns en zo

Hey Nataly,

Je weet dat ik nooit zo van het volgzame ben geweest. Als er iemand in de spreekwoordelijke sloot springt ga ik er met geen mogelijkheid achteraan. Sterker nog, ik pis er liever nog een keer overheen. Instinctief haast. Heb ik dat weleens verteld? Dat ik een transversaal liggende baby was bij de geboorte? Een dwarsliggertje. Er moest een soort wc-ontstopper aan te pas komen om me uit mijn benarde positie te bevrijden. Volgens m'n moeder heb ik daarom moeite met in de pas lopen. Een verrekte dwèrsklippel ben ik. In Brabant althans.

Je hebt misschien gemerkt dat er de laatste maand geen column meer van me is verschenen op de site van Pokernews. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat mijn tegendraadse aard me weer eens parten heeft gespeeld. Die deadlines, ik ben er niet voor gemaakt. Ze werken zelfs averechts. Het voelt 'gebonden' en dat haat ik. In het begin kon ik 't nog wel opbrengen, maar de passie ebt langzamerhand weg. Ik vermoed door het sterk aan inflatie onderhevige begrip columnist. Iedere verveelde gek die dertig regels onsamenhangend geleuter kan produceren wenst tegenwoordig al zo genoemd te worden. Woordelijke broekpoepers zijn 't. Daar wil ik niet bijhoren. Vind je 't heel erg als ik voorlopig ff geen columns meer schrijf?

Tijdens de WSOP moet 't sowieso niet zo moeilijk zijn publiciteit te genereren. Gewoon die reporters pamperen. Die bolle van Rinkema af en toe zo'n stukje rauwe vis met rijst voeren, Op de Woerd een paar tieten in z'n gezicht duwen en klaar is kees. Gunnen ze me vast wel wat eervolle vermeldingen.

Komen die boys van Pokercity eigenlijk ook? Ga ik daar ook wel een keertje mee zuipen. Scandeer ik de hele avond Brabantse oneliners. Vinden ze mooi. Of ik denk dat aas-koning er in moet na een 3bet? Dè snapt unnen boer mee éénen errem nog wel! Dat idee. Succes gegarandeerd.

Na de zomer kunnen we altijd kijken of ik weer columns ga tikken, toch? Als ik in de tussentijd publicitair tekortschiet mag je Ancilla best langs laten komen voor zo'n frivole fotoshoot. Hugo en Koert leken er wel plezier in te hebben. Met genoeg glijmiddel pas ik ook best in dat groene latexpakje. Zolang ik maar niet zo'n gagball in hoef of zo. Die gekke dingen heb ik nooit begrepen.

Enfin, ik dwaal af. Zal ik de redactie van PokerNews inlichten? Paar maandjes sabbatical. Ik vind 't best lullig hoe alles gelopen is, dus ik stel een leugentje om bestwil voor als je 't niet erg vindt. Dat ik Pfeiffer heb of zo. Dat ligt qua tijd die ik in bed doorbreng niet eens zo heel ver van de waarheid. Geloven ze meteen :).

Zie je in Barcelona!

Paul

Ooit al eens mee willen doen aan een editie van de Unibet Open? Kwalificeer je dan nu gratis via PokerNews!

Comments

 • [user58444] [user58444]

  wubwubwub schreef

  Valkenburgs Leaks las ik... Dacht een mooi strategie-artikel...., krijg je dit...

  Wink

  Haha, ik dacht hetzelfde

 • [user10165] [user10165]

  Ik moest bij valkenburg leaks denken aan brinkytinky in elkaar geslagen door een woedende menigte bappers op zijn gebruikelijke stapavond maar dit was ook wel vermakelijk om te lezen.

 • siteslammer siteslammer

  lol nice one

Lees 24 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen