Life in Vegas - Nooit normaal

Life in Vegas - Nooit normaal

“Het kan ook nooit een keer normaal he” denkt mijn moeder waarschijnlijk elke keer als ze mij Facebook pagina bekijkt. Los van enkele pokerfoto’s en wat sushi rolls ben ik in het merendeel van de kiekjes onder de invloed van de Grijze Gans, het blijft tenslotte Las Vegas.

Na drie maanden zonder alcohol is het beest in Vegas weer ouderwets los want het stappen verloopt als nooit tevoren. Waar Frank afgelopen zondag schreef over een avondje ouderwets bowlen in de Gold Coast en een geniale nacht in de Tryst heb ik, slechts enkele dagen later, alweer een stoer zuipverhaal. Frank, Matthias en ondergetekende waren de enigen die het nog een dagje wilden proberen en gaven we letterlijk alles om XS in de Encore op stelten te zetten.

Uitgaan in Las Vegas is iets wat op vele manieren kan maar juist omdat je het zo gek kan maken als je zelf wilt is het leuk om de grenzen op te zoeken. Nee, ik ben geen baller maar voor leuke partijtjes geef ik graaf een extra dollartje uit. Mijn salaris is best prima maar om er met gemak $300 per avond er doorheen te trappen zou ik serieuze promotie moeten maken. Sommige mensen sparen voor een nieuwe auto, een huis of andere belangrijke dingen terwijl ik het liefst mijn zuurverdiende centjes uitgeef aan de decadentie die nergens voor nodig is. Het scheelt ook dat ik nog niet eens een rijbewijs heb en een auto dus helemaal decadent zou zijn.

XS dus. Via mijn grote vriend Richard ‘tzen1’ Veenman had ik het nummer gekregen van Joe, een VIP host van Encore en Wynn en tijdens de geweldige avond in Tryst dus ook al onze go-to-guy. “Wanna do 2 specials for $375 and the same tip on the side for an inside tabel?” is het smsje wat hij me stuurt als ik informeer naar de mogelijkheden op maandag. “The special” bestaat uit een fles Grey Goose wodka en een fles Moet Champagne, vergeleken met de prijzen voor de gemiddelde fles een hele mooie deal dus. Uiteindelijk namen we drie specials en was het hopen dat iedereen op zou komen dagen.

Donnie, Tim, Alex, Sarah, Shirley, Vincent, Mateusz, Pim en natuurlijk het enfant terrible van de groep uw eigen Frank Op de Woerd waren allemaal van de partij. Bij aankomst in de Encore stonden er al een aantal mensen te wachten en Joe leidde ons naar binnen waar we aan een mooie tafel plaatsnamen. We wilden in eerste instantie een grotere tafel iets dichter bij de dansvloer maar die begonnen bij $3.000 en dat zou iets te gortig worden met de fooi er nog bij gerekend.

Life in Vegas - Nooit normaal 101
Frank helemaal in zijn sas

Terwijl de rondborstige serveerster de flessen naar onze tafel bracht gaf ik Joe een $100-handshake en bedankte hem voor de goede service. De serveerster werd betaald uit het potje dat we hadden gemaakt en het feest kon beginnen. De muziek in Las Vegas is nooit spectaculair of vernieuwend maar wel super vet omdat je weet wat je krijgt, behalve als er natuurlijk een speciale DJ is. De grote zomerknallers kwamen voorbij en naarmate de club voller werd gingen de voetjes overal van de vloer.

Na ongeveer twee uurtjes zaten we vier flessen diep en kwam Joe naar me toe of we ook een upgrade wilden. Onze tafel was nogal vol en hij had een betere optie voor ons. “Just get me and I’ll take care of it” was zijn punchline en ik liep achter hem aan naar een grote tafel vlak aan de dansvloer en gaf hem nog eens $100. Twee dames en een opgeblazen meneertje van de security brachten onze flessen mee en het feest ging in stijl verder. WSOP Main Event finalist James Akenhead zat een tafel achter ons en toen hij doorkreeg dat de pokermedia er hard tegenaan ging nam hij met zijn maatjes, waaronder kersverse bracelet winnaar Matt Perrins, de tafel onder ons die nog even een beetje duurder was.

Natuurlijk was de sfeer alsnog zeer ontspannen en had iedereen het geweldig naar zijn zin. Persoonlijk had ik het misschien iets te veel naar mijn zin want ik zag het allemaal niet zo scherp meer. De vaste quote van deze trip is ‘Brokken is Dokken’ maar gelukkig hadden ze dat niet helemaal door in de XS. Snel glipte ik er tussenuit rond 4:30 en kwam in de Wynn nog enkele bekenden tegen waarna ik in slaap viel aan de ontbijttafel. Rond 5:30 kwam ik thuis en na nog wat mensen dronken te hebben gesmst viel ik als een blok in slaap.

11:00. Gestommel en andere kabaal dat ik niet kon plaatsen. Frank kwam thuis en had het zonlicht meegenomen. Door zijn gesnurk dat door merg en been ging deed ik geen oog dicht en nog aangeschoten besloot ik er om 12:00 maar uit te stappen, er moest tenslotte gewerkt worden. Na een uur te hebben gedoucht en even te zijn bijgekomen nam ik een taxi naar het Rio en stond ik helemaal klaar om verslag te doen van de diepe runs van Paul Valkenburg en Robbie Verspui. Beide landgenoten hadden op meer gehoopt maar helaas moesten ze met een 13de en 7de plaats genoegen nemen. Brak aan het werk ben ik wel gewend maar eigenlijk voelde ik me echt top los van een droge mond en wat typefoutjes.

Life in Vegas - Nooit normaal 102
Op de foto met James Akenhead, gelukkig wist ik hier de volgende dag niets meer van

Nu is de dag weer achter de rug en kijk ik alweer uit naar de volgende gekkigheid die we uit gaan halen. Er komen mooie toernooien aan zoals het $5.000 Shorthanded toernooi en de $10.000 Pot Limit Omaha maar ook het Electric Daisy Carnival staat op het programma. Noah Boeken vertelde over dit feest waar ik echt ontzettend naar uit kijk. Er moet de volgende dag wel gewoon gewerkt worden maar op zes uurtjes slaap werk ik net zo hard! Los van dit alles draait het natuurlijk deze zomer om het Main Event waar we gewoon weer twee weken lang de zalen zullen doorrennen om live verslag te doen van alles actie. Wat een geweldige zomer, stad, feesten en natuurlijk pokertoernooien. Het kan misschien niet altijd even normaal maar dat is het gelukkig ook niet.

Comments

 • D-Sniper D-Sniper

  Narya77 schreef

  D-Sniper schreef

  Kritiek moet zeker kunnen. Maar wel appart dat eerst iedereen die gasten vraagt om "zuip" verhalen over het uitgaansleven en als ze het doen komt er weer kritiek dat het triest is. Er is dus vraag naar meer variatie, duidelijk. Maar waar eerst iedereen " epic" roept als Frank een Nightlife artikel schrijft staat nu iederen te roepen hoe kansloos het is na dat al 40 posters dat eerder hebben gezegd.

  Dit is niet helemaal waar. Er zijn mensen die het hartstikke mooi vinden, en die lieten zich in het begin horen. En er zijn mensen die het maar mwoah vinden, en die laten zich nu horen.

  Oh ok, helder. Ik wist niet dat dat in groepen ging.

 • Kakels Kakels

  Jammer dat iedereen begint te zeuren, want ik kijk steeds uit naar deze artikelen, maar misschien komt dat doordat ik vorig jaar daar ook 2 weken eindeloos uit ben geweest. Veel herkenning dus. Hopelijk gaan jullie gewoon door met deze verhalen voor degene die dit wel graag lezen.

 • Narya77 Narya77

  D-Sniper schreef

  Kritiek moet zeker kunnen. Maar wel appart dat eerst iedereen die gasten vraagt om "zuip" verhalen over het uitgaansleven en als ze het doen komt er weer kritiek dat het triest is. Er is dus vraag naar meer variatie, duidelijk. Maar waar eerst iedereen " epic" roept als Frank een Nightlife artikel schrijft staat nu iederen te roepen hoe kansloos het is na dat al 40 posters dat eerder hebben gezegd.

  Dit is niet helemaal waar. Er zijn mensen die het hartstikke mooi vinden, en die lieten zich in het begin horen. En er zijn mensen die het maar mwoah vinden, en die laten zich nu horen.

Lees 62 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen