Bijpraten met Rob Hollink

Bijpraten met Rob Hollink

De SoundBite met Rob Hollink namen we buiten op toen hij om 19:00 's avonds zijn eerste break had. Maar door de hevige wind was de geluidskwaliteit van onze opname kwalitatief uitermate telleurstellend. En dus hebben we zelf door het gekraak en gepiep heen geluisterd en het korte gesprek uitgeschreven.

De World Series of Poker is al een tijdje onderweg maar jouw naam kwamen we tot op heden in ons overzicht maar één keer tegen. Hoe gaat het?
Ja, het gaat goed eigenlijk. Cashgames gaan heel goed, toernooien iets minder. Ik heb één keer gecasht, dat is een beetje weinig. Maarja, ik kan er weinig aan veranderen.

Cashgames, wat speel je hier?
Ik speel zowel in het Rio zelf, als in het Bellagio, ligt er een beetje aan waar de actie goed is. Het zijn veelal drie blinden hier, $25, $50 en een $100 straddle. Het is voornamelijk pot-limit omaha voor mij en af en toe een mixed game in het Bellagio. Pot-limit omaha, pot-limit omaha hi/low en no-limit hold'em spelen we dan maar dat wordt niet zoveel gespeeld.

Als we kijken naar de toernooien. Je speelt beter dan ooit tevoren zeg je zelf op twitter, maar qua resultaten zien we het helaas nog niet terug.
Heb je wel eens toernooien gespeeld? Soms zit het tegen hè, veel meer kan ik er niet van zeggen. Ik speel mijn beste spel ooit, maar het komt er nog niet uit.

Vandaag het 10-game event. Hoe gaat het?
We zijn net begonnen, ik heb een paar honderd winst. Ik verloor een hele dikke hand in deuce-to-seven no-limit. Ik had twintig kaarten die goed voor me waren, maar ik kocht hem niet. Leuk toernooitje, ik heb er wel zin in.

Hoe zijn de dealers?
Ik heb twee dealers gezien en ik heb een beetje de hoop dat ze de betere dealers hier op gezet hebben omdat het natuurlijk moeilijk dealen is. Tien verschillende spelletjes met verschillende limieten, ga er maar aan staan. Terwijl wat je gemiddeld tegen komt hier op de World Series of Poker is dramatisch slecht. Maarja, de WSOP betaalt niets dus ze trekken ergens een paar dealers vandaan die blut zijn, die nog voor niks willen werken, die wel moeten. Dus ja, dan heb je niet de beste dealers. Dat vind ik heel erg slecht van de organisatie.

Tien verschillende spellen, wat zie jij als je beste, en als je slechtste spel?
Mijn beste spel is PLO. Mijn zwakste spel... misschien wel stud-hi.

Wat is het niveau in zo'n 10-game toernooi?
Ik verwacht erg laag, ik denk dat het belangrijk is dat je vooral geen grote leaks hebt in PLO en no-limit want dat kan je je stack kosten. Bij ons aan tafel, ik zit toevallig bij Noah, hebben we zes man. Ik heb het idee dat ze in ieder geval qua PLO niet goed zijn. Ik heb ze nog nooit gezien, dus ze zullen nooit heel goed zijn in PLO. Ik heb echter ook weer niet het idee dat onze tafel bijzonder zwak is. We hebben Ali Eslami zitten, highstakes mixed-game speler - dus die kan het wel. Er komen allerlei soort spelers op af, en ik denk gewoon dat het belangrijk is dat je behoorlijk allround bent.

Het derde handje trouwens in deuce-to-seven no-limit single draw kreeg ik gewoon een wheel gedeeld. Ik weet niet hoe vaak het gebeurd, maar het zal zeker minder dan één op duizend zijn. Eslami raiset, ik reraise en denk: 'Nou, nu gaat het gebeuren' maar het gebeurde dus niet hè. Hij gooide meteen weg dus dat was jammer.

Je gaat voor de complete serie dit jaar, is het niet?
Ja dat vermoed ik wel ja, we zijn een beetje half opweg ondertussen. Het gaat best wel aardig, en ik vermoed dat ik dag 1a of 1b van het Main Event speel. Het ligt er een beetje aan, ik wilde eigenlijk dag 1a spelen maar ik zag dat er heel laat, 5 juli geloof ik, nog een $5.000 pot-limit omaha hi/low toernooi is. En die speel ik zeker wel, dus mocht ik daar de derde dag halen dan moet ik waarschijnlijk 1b spelen. Ik heb mijn vlucht terug geboekt op 9 juli, er vanuit gaande dat als ik op dag 1 bust dat ik gelijk naar huis kan. En anders boek ik hem gewoon om natuurlijk.

Alle succes nog, laten we hopen dat je je vlucht moet omboeken!

Comments

 • [user109293] [user109293]

  Webjoker schreef

  hb405 schreef

  Rob Hollink is zeker een held! Het is wel jammer dat de SoundBite mislukt is. Hollink is een man die je moet horen praten, altijd een onderkoelde toon en dat accent er nog bij...

  Ik heb bijna alles letterlijk opgeschreven, hopelijk hoor je zijn stem en uitdrukkingen erbij als je het leest Smile

  Drunk

 • Webjoker Webjoker

  hb405 schreef

  Rob Hollink is zeker een held! Het is wel jammer dat de SoundBite mislukt is. Hollink is een man die je moet horen praten, altijd een onderkoelde toon en dat accent er nog bij...

  Ik heb bijna alles letterlijk opgeschreven, hopelijk hoor je zijn stem en uitdrukkingen erbij als je het leest Smile

 • hb405 hb405

  Rob Hollink is zeker een held! Het is wel jammer dat de SoundBite mislukt is. Hollink is een man die je moet horen praten, altijd een onderkoelde toon en dat accent er nog bij...

Lees 23 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen