De uitslagen van alle polls

De uitslagen van alle polls

De vorige keer kwam Lex Veldhuis als grote winnaar naar voren in het eerste overzicht van PokerNews polls. Inmiddels hebben we er weer heel wat op de frontpage gehad, en dus is het tijd voor een overzicht.

Aan de vragen kan je wel zien wat er op dat moment belangrijk was in de pokerwereld. Van de discussie over High Roller toernooien, via Ali Tekintamgac en Black Friday naar de World Series of Poker. Wij vuurden weer een serie aan vragen op de PokerNews bezoekers af, en kregen heel veel stemmen binnen.

Net als de vorige keer dekken we ons in: de vragen en antwoorden geven niet (perse) een nauwkeurig beeld van wat de Nederlandse pokerfan vindt. Sommige mogelijke antwoorden ontbreken, vragen zijn suggestief en de gemiddelde PokerNews bezoeker is niet per definitie de gemiddelde pokerfan. Maar het blijft leuk om de uitslagen door te nemen, dus hier komen ze.

Moeten $250.000 High Rollers en Invite Only toernooien meetellen voor de alltime moneylist? (438 stemmen)

Het was een hevige discussie. Wat nou als Phil Ivey en Patrik Antonius een 25 miljoen dollar Heads-Up toernooi organiseren en er beiden eentje winnen, dan staan ze beiden met enorme afstand bovenaan de alltime moneylist. En sit & go's als Poker After Dark, waar je alleen aan kan meedoen als je uitgenodigd wordt? Moeten die meetellen?

TheHendonmob voerde wat wijzigingen door aan zijn systeem waardoor je tegenwoordig zelf kan filteren. Maar wat vind de Nederlandse PokerNews bezoeker van het geheel? Alle mensen die er niets om geven hebben niet gestemd nemen we aan, want die optie zat er niet bij.

High Rollers wel, Invite Only toernooien niet60%
Beiden moeten geschrapt worden25%
Beiden kunnen gewoon meetellen13%
Invite Only toernooien wel, High Rollers niet1%

De High Rollers vonden de meeste mensen dus nog wel kunnen, waarmee je de gekte van een eventueel 25 miljoen toernooi dus niet voorkomt. De toernooien waar een uitnodiging voor nodig is mogen wat jullie betreft wel gefilterd worden. De minst favoriete optie was degene die ook het minst ergens op slaat, en kreeg dan ook maar 1 procent van de stemmen.

Greg Raymer is weg, welke Team PokerStars Pro zou jij er vervolgens uitgooien? (402 stemmen)

Pieter de Korver, Ruben Visser, Thierry van den Berg en Joep van den Bijgaart ontbreken tegenwoordig op de Nederlandse Team PokerStars Pro pagina. Maar ook op de pagina van de Verenigde Staten ontbrak onlangs plotseling een naam: Greg Raymer. Sterker nog, de oude lobbes had tijdens het NBC Heads-Up toernooi plotseling Full Tilt Poker stickers op.

Niet alleen kunnen er de komende tijd nog wel eens meer fotootjes verdwijnen van de PokerStars Team Pro pagina's, ook lijkt de kans redelijk klein dat Raymer weer stoer komt doen met een stickertje van de concurrent. Maar wie zou jij eruit gooien als jij de leiding had, een baan die nu in handen ligt van voormalig PokerNews.com eindredacteur John Caldwell.

Tom McEvoy21%
Dennis Phillips18%
Victor Ramdin15%
Chris Moneymaker12%
Chad Brown12%
Vanessa Rousso6%
Joe Cada5%
Joe Hachem4%
Barry Greenstein4%
Daniel Negreanu2%

Daniel Negreanu is de droom van iedere pokerroom. Op een verdwaalde video waar hij zijn pielemans liet zien twee jaar geleden op de PCA, gedraagt hij zich voorbeeldig en kan je hem gemakkelijk richting de grote boze perswereld sturen. Welbespraakt en enthousiast, die man houden ze waarschijnlijk nog wel even.

Minder gecharmeerd is de Nederlandse pokerliefhebber van Tom McEvoy. De winnaar van het WSOP Main Event van 1983 (108 deelnemers, Doyle Brunson werd derde) zou door maar liefst één op de vijf er direct uit gegooid worden. Ook Dennis Phillips, die "bekend" is omdat hij ooit eens derde werd in de WSOP (Hij won niet? Nee, dat was Peter Eastgate), zou moeten vrezen voor zijn baan als de Nederlandse pokerfan het voor het zeggen had.

Opvallende naam is Chris Moneymaker die 12 procent van de stemmen kreeg. Hij zorgde er eigenhandig voor dat miljoenen mensen zijn gaan pokeren maar we kunnen iemand niet blijven bedanken voor één goede daad, opzouten!

Als het om poker gaat, waar zou jij het liefst wonen? (338 stemmen)

Jorryt van Hoof, Abel Meijberg, Julien Nuijten, Jonathan Rozema en nog een zooitje aan opgeschoten pokergespuis vertrokken een paar jaar geleden naar Dublin. Het belastingklimaat was er gunstig, de gemiddelde weersvoorspelling minder. En daarom kwamen ze allemaal weer terug en vertrokken sommigen weer naar Malta of andere plekken.

Steve Wong woont nog steeds in Las Vegas om te pokeren. Steven van Zadelhoff, Jorryt van Hoof en Abel Meijberg vertoeven nog steeds op Malta en Robbie Verspui (die gozer die bijna een bracelet had) woonde eerst in Gibraltar en zit nu in Thailand. In Londen kennen we "bruut99" en Bjorn Verbakel maar waar zou jij willen wonen als je je helemaal op poker zou willen focussen?

Las Vegas (Amerika)57%
Valletta (Malta)19%
Phuket (Thailand)13%
Londen (Engeland)9%
Dublin (Ierland)3%

Dublin is niet populair, Las Vegas des te meer. De Nederlandse pokerfan heeft dus geen zin in de regenachtige Ierse hoofdstad maar ziet des te meer wat in het gokwalhalla in de woestijn van Nevada. Malta blijkt ook populair en zelfs Phuket kan nog rekenen op 13 procent van de stemmen. Binnenkort verzorgt Verspui daar een kamp om te werken aan je gezondheid en pokerskills met een paar heel goede pokerspelers. Misschien dus binnenkort nog wel meer mensen die pokeren vanuit Thailand, we gaan het zien.

Madrid is de nieuwe EPT Grand Final stop. Waar moet de tour volgend jaar nog meer heen? (101 stemmen)

Monte Carlo, de stad waar op iedere hoek van de straat een Ferrari staat en de dames niet warm en nat worden van een zomers rosétje, dat moet minimaal Dom Pérignon zijn met kaviaar. En tot voor kort vond er het meest prestigieuze pokertoernooi van Europa plaats: de grote EPT finale. Maar dat behoort tot het verleden want plotseling weken we uit naar Madrid. Helaas, konden ze nou niet iets leukers verzinnen dan weer het vasteland van Spanje?

Amsterdam76%
Ibiza13%
Malta5%
Stockholm3%
Parijs3%

Parijs is het minst populair wat jullie betreft als we nadenken over een volgende EPT stop. De reputatie van de Franse smethuizen riekt tot in de kleinste dorpen van Nederland want maar 3 procent kwam met de Franse hoofdstad op de proppen. Stockholm bleek net zo min populair. Iets interessanter leek Malta maar pas bij het horen van Ibiza en Amsterdam begon men echt warm te lopen.

Op Ibiza zijn al diverse (gesponsorde) pokertoernooien gehouden dus dat zou zeker tot de mogelijkheden moeten behoren, maar Amsterdam lijkt verder weg. Al zijn er politici die uitspreken dat ze wel wat zien in een groot gesponsord toernooi, in de nabije toekomst ligt het niet in de lijn der verwachting dat we een EPT Amsterdam gaan zien. De Amerikanen zouden er ook wel wat in zien met onze Rode Lichtjes District en koffiehuizen, maar die moeten toch echt wachten tot we andere wetgeving hebben op dat gebied.

De Stichting Nederlandse Pokerbond (76 stemmen)

De Nederlandse Pokerbond gooide het roer om. Rolf Slotboom kwam naar voren als woordvoerder en een Raad van Advies werd opgesteld. De frontpages van alle Nederlandse pokerwebsites werden gevuld met nieuws over de nieuwe weg die ze ingeslagen waren. Maar wat dacht de PokerNews bezoeker van dat allemaal?

We hebben een vereniging nodig, geen stichting43%
Geen mening29%
Doet goed werk in zijn bestaande vorm16%
Is niet nodig in Nederland12%

Vooral de vorm waarin de Pokerbond tot op heden opereerde bleek bij de stemmers niet populair. Bijna de helft vond het tijd dat de Pokerbond een vereniging zou worden zodat ze lid konden worden, in plaats van een stichting waar enkel aan gedoneerd kan worden. Veel mensen hadden niet echt een mening, sommigen vonden het goed en de rest vond dat een Pokerbond helemaal niet nodig was.

Maar weinig mensen brachten hun stem uit voor deze poll, een onderwerp wat voor veel mensen toch een 'ver van mijn bed show' was waarschijnlijk.

Wie ga jij het meeste missen in High Stakes Poker dit seizoen? (539 stemmen)

Het is geen werelds probleem, maar toch zijn er duizenden posts aan besteed. De Full Tilt Poker jongens deden niet meer mee aan High Stakes Poker en ook de oude vertrouwde commentatoren Gabe Kaplan en AJ Benza waren nergens meer te bekennen. En dus moesten we het plots doen met een veredelde The PokerStars Big Game, in plaats van de zo geliefde High Stakes Poker actie. Dit probleem is helemaal niet meer relevant vandaag de dag, de gehele show is gecanceld en Full Tilt Poker lijkt helemaal klaar. Maar wie gingen de Nederlandse pokerfans het meeste missen?

Tom Dwan50%
Phil Ivey27%
Gabe Kaplan14%
Patrik Antonius6%
AJ Benza2%

Opvallend genoeg ging Tom Dwan er met meer dan de helft van de 539 stemmen vandoor AJ Benza werd door de minste mensen gemist maar dat was deels omdat ook het seizoen ervoor hij al ontbrak. Antonius zijn strakke blik en chronische gebrek aan emoties zou niet gemist worden terwijl de soms als een crackhead kijkende Phil Ivey het moest doen met net meer dan een kwart van de stemmen.

Gebruik jij pokertermen als "bad beat" en "suckout" in het dagelijks leven buiten poker om? (655 stemmen)

"Sorry meneer, uitverkocht"
"Ok, bad beat"

"Ow, ik heb er toch nog eentje liggen!"
"Ow nice, wat een suckout!"

Sommige hinderlijke figuren gebruiken te pas en te onpas pokertermen in het dagelijkse leven. Hinderlijk voor mensen die niets van poker weten, irritant voor de rest. Uw vaste pokerreporters maken zich er continu schuldig aan. Maar ja, hun leven draait dan ook om het spel.

En de rest van de Nederlandse pokerfans?

Nee, nooit56%
Af en toe33%
Ja, continu11%

De schade valt mee, meer dan de helft van alle 655 stemmers geeft aan nooit dat soort onzin te bezigen. Slechts 11% valt in de categorie der chronische pokerterm gebruikers in het dagelijks leven. Een derde van alle mensen die hun stem doorgaven gebruikt het af en toe in het dagelijks leven.

Wie zie jij liever pokeren? (613 stemmen)

Viktor Blom organiseerde een serie aan Heads-Up matches tegen iedereen die bink genoeg was om het minimaal vier tafels tegen hem op te nemen voor 2.500 handen. Na succesvolle (Tony G, Daniel Cates, Eugene Katchalov) en een minder succesvolle (Isaac Haxton) SuperStar Showdown was het Daniel Negreanu die zich rijp achtte om het tegen Blom op te nemen. Dat Negreanu geen schijn van kans had (de eerste sessie ging hij er snoeihard af, de tweede won hij klein) dat was voor de meeste mensen wel duidelijk.

Maar dat was de vraag dan ook niet. 'Wie van de twee zie je liever pokeren' was de vraag:

Daniel "KidPoker" Negreanu51%
Viktor "Isildur1" Blom49%

Met 613 stemmen dachten we wel een duidelijke mening te kunnen identificeren. Niets was minder waar, het bleef tot op het einde heel close. Continu was het exact 50-50 maar op de laatste dag pakte Negreanu toch de overwinning. De twee zijn dus bijna even populair bij het Nederlandse PokerNews publiek.

Wie zie jij het liefst winnen in de Poker After Dark PLO cashgame? (388 stemmen)

De beste Pot-Limit Omaha spelers ter wereld gingen tegen elkaar spelen, en de wereld kon meekijken. Poker After Dark stapte weer eens af van het doodsaaie Sit & Go concept en liet ons genieten van cashgame actie. En niet de lulligste namen deden mee, stuk voor stuk toppers. Alleen Brandon Adams paste niet helemaal, maar iedere game heeft een donateur nodig.

Wij vroegen de bezoekers wie ze het liefst zouden zien winnen:

Phil Ivey28%
Tom Dwan26%
Phil Galfond24%
Patrik Antonius16%
Brian Hastings/Brandon Adams6%

Dit keer ging Phil Ivey wel gewoon met de meeste stemmen naar huis, Tom Dwan net daarachter. Galfond volgde op nog eens 2% achterstand waarna Antonius eens voorbij kwam. De stoïcijnse Fin was dus weer de minste van het rijtje echt bekende spelers, de combinatie Hastings en Adams moest het samen doen met maar 6%.

Wat gaat er in Amerika gebeuren denk je? (384 stemmen)

Black Friday was een feit: PokerStars, Full Tilt Poker en de Cereus bende (UB en Absolute Poker) gingen op zwart en paniek brak uit. De eerste reactie was totaal chaotisch, iedereen had een mening maar niemand wist wat er exact aan de hand was. Mensen bibberden in hun bureaustoel, angstzweet was door het hele land te ruiken.

Nog steeds is er niet echt duidelijk hoe het wat online poekr betreft allemaal gaat lopen. Maar dit waren de eerste verwachtingen van de bezoekers over hoe het allemaal zou gaan aflopen:

Iedereen kan bieden op licenties, ook FTP en Stars57%
Niets, online poker blijft onmogelijk16%
Bedrijven als Harrahs en MGM krijgen licenties12%
Licenties naar partijen als PartyPoker en Unibet9%
De overheid start haar eigen online pokersite7%

Opvallend genoeg dachten/denken de meeste mensen dat (iedereen binnenkort) kan gaan bieden op licenties om legaal te opereren. Ondanks het overtreden van wetten, en de daar opvolgende bevroren tegoeden en ongetwijfeld nog volgende boetes dacht meer dan de helft dat ook Full Tilt Poker en PokerStars weer aan de bak zouden kunnen in Amerika.

Dat FTP ook weer actief wordt in Amerika lijkt op het moment zeer onwaarschijnlijk. De andere opties zijn allemaal nog open, hoe het gaat lopen valt nog maar te bezien.

Welke Nederlandse pro team vind jij het sympathiekst? (920 stemmen)

Voor een landje met maar 16 miljoen inwoners hebben we verdacht veel gesponsorde spelers. Maar ja, we hebben dan ook zoveel goede spelers en sympathieke gasten.

Maar welk team vindt de Nederlandse pokerfan nou het allerleukste?

Team PokerStars Pro (Lüske, Boeken, Veldhuis etc.)49%
Team Everest (De Bakker, Van Zadelhoff)19%
Team Unibet Holland (Valkenburg, Borst)13%
Team Full Tilt Poker (Van Hoof, Wong, Hollink)13%
Team 888 Poker (Meelis, De Koster)6%

Maar liefst 920 PokerNews bezoekers brachten hun stem uit en bijna de helft koos voor het bekendste team van allemaal: Team PokerStars Nederland. De bekendste spelers van Nederland zitten dan ook in dat team, niet heel wonderlijk dus. Als je de twee jongens van al die televisie programma's hebt (Lüske en Boeken), een celebrity (Moreira de Melo) en de pokerboy die als eerste Nederlander in High Stakes Poker speelde (Veldhuis) dan heb je ook wel wat.

Op plaats twee vinden we het team van Everest. De Bakker en Van Zadelhoff laten dan ook regelmatig hun snuit zien in de pokermedia. Een tweemaandelijks artikel in PokerNews Magazine zal ongetwijfeld geholpen hebben, hetzelfde gaat op voor de nummer drie van de lijst: Team Holland van Unibet. De columns van paul Valkenburg en Hugo Borst hebben fans in alle lagen van de bevolking.

Full Tilt Poker doet het evengoed met exact evenveel stemmen. De eerste Nederlandse bracelet winnaar (Hollink), de eerste High Stakes speler die bekend was bij het grote publiek (Van Hoof) en de eerste Nederlander die in Vegas ging wonen voor poker (Wong) vormen een mooi team, 13% vond hen het meest sympathiek.

Jolmer Meelis en Patrick de Koster hebben nog wat werk te verzetten, enorm populair bij de Nederlandse pokerfan zijn ze nog niet.

Moeten organisaties zoals de WPT en WSOP, Ali Tekintamgac weren van hun toernooien? (294 stemmen)

Pieter de Korver had als een ware sheriff een bende aan schavuiten herkent en genoeg kabaal gemaakt zodat ze uit het toernooi werden gezet. Op de Partouche Poker Tour en European Poker Tour had Ali Tekintamgac ook al voor genoeg onrust gezorgd met zijn bovenmatige interesse in de trekjes van bevriende bloggers maar alsnog was hij welkom op de World Poker Tour. Wij vroegen jullie of hij, en zijn team, geweigerd moesten worden van de WPT en WSOP:

Ja69%
Wie?20%
Nee10%

Het merendeel die het de moeite vond om te reageren vond dat de Duitse Turk wel mocht weg blijven. Tot op heden hebben we meneer nog niet gezien op de World Series of Poker, en dat is dus maar goed ook wat jullie betreft.

Welk WSOP toernooi vind jij het meest prestigieus? (167 stemmen)

$50.000 Players Championship51%
$10.000 Main Event42%
$25.000 Heads-Up7%

Phil Ivey boycot de WSOP en klaagt Tiltware aan, easy way out of nobel? (270 stemmen)

PokerStars betaalde alle Amerikaanse klanten snel uit. Van Cereus verwachte niemand al iets met hun reputatie maar
Full Tilt Poker stelde nog wel het meeste teleur. Geen cent te vinden (tot op heden) en daar bovenop liet de bekendste pokerspeler ter wereld ook nog eens weten helemaal klaar te zijn met het bedrijf (zie het nieuwsbericht). Maar was Phil Ivey nou de goedheiligman die iedereen dacht dat hij was. Was hij de barmhartige Samaritaan die alleen maar het beste voort had met de zielige gedupeerde 50NL grinders> of was hij gewoon een egocentrische egoïst (moet je nagaan hoe erg) die vooral aan zichzelf dacht?

Nobele daad, een applaus voor de man!52%
Hij doet het enkel om zijn reputatie te redden!48%

De Nederlandse PokerNews bezoeker kwam er niet helemaal uit. Althans, ongeveer evenveel personen vonden het nog steeds een vriendelijke baas als dat mensen hem verafschuwden. Een coinflipje nog steeds, al schijnt hij wel onlangs in Dublin gesignaleerd te zijn om nog wat met full Tilt Poker en mogelijke investeerders te bespreken.

Wie wint de vierde Nederlandse bracelet? (789 stemmen)

Wie gun jij het meeste de volgende Nederlandse bracelet is een heel andere vraag dan degene die wij stelden. Want wij vroegen naar jullie unieke inzichten over wie de meeste kans maakte. Zo kan je het Lex Veldhuis enorm gunnen maar de kans is natuurlijk redelijk groot dat een totale random er mee vandoor gaat. Wie gaat er na Rob Hollink, Marc Naalden en Marcel Vonk vandoor met zo'n kitscherig pols sierraad?

Iemand waar we nog nooit van hebben gehoord43%
Lex Veldhuis38%
Rob Hollink11%
Noah Boeken5%
Marcel Lüske4%

Marcel Lüske was enkele jaren geleden nog de populairste kandidaat voor de eerste Nederlandse bracelet maar uiteindelijk mocht het niet zo zijn. Grijsaard Hollink ging er mee aan de haal en Lüske hervond zijn oude vorm niet meer. Dit jaar heeft hij nog niet te veel gespeeld, de kans is klein dat hij het nog gaat klaar spelen. Boeken en Hollink moeten Veldhuis ver voor zich laten maar de meeste van de Nederlanders denken dat een totale onbekende er mee vandoor gaat. Marcel Vonk kende niemand ook nog vorig jaar ten slotte.

Wie gaat de meeste cashes op de WSOP behalen? (303 stemmen)

Vooraf zu Rob Hollink een goede gok geweest zijn, maar tot op heden kent hij een teleurstellende World Series. Lex Veldhuis was een meer risicovolle weddenschap geweest, maar hij gaat nog steeds aan kop met vier cashes. Wij vroegen je wie jij dacht dat de meeste cashes bij elkaar zou spelen deze World Series of Poker:

Lex Veldhuis66%
Steven van Zadelhoff19%
Cyriel Dohmen7%
Vincent Lucardie5%
Rob Hollink3%

Vincent Lucardie was, met drie cashes uit drie gespeelde toernooien, goed op weg maar nog steeds bleek Lex Veldhuis het populairst als het ging om verwachte aantal cashes. Steven van Zadelhoff heeft er last van dat we Venetian Deepstack cashes niet meerekenen en Cyriel Dohmen begon sterk, maar kende een mindere paar weken. Alles kan nog gebeuren want inmiddels heeft ook Daniel Reijmer al drie cashes!

Comments

 • [user71370] [user71370]

  Lol doe ook nooit mee aan polls, zal het eens in de gaten houden was me niet echt opgevallen eerder

 • SCaffalini SCaffalini

  Heinzel schreef

  denk dat vooral niet-forummers hier op stemmen, ik iig nog nooit, maar kom sowieso weinig op frontpage eigenlijk

  Tijdens de WSOP kom ik wel veel op de frontpage, maar ik had nog nooit een poll gezien, wat blijkt, als je tien minuten doorscrollt naar beneden (nee ik gebruik geen Windows 95 en IE 1.01) staat er een poll.

 • Woutair Woutair

  forum verkiezingen....

Lees 6 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen