WSOP 2011 - 3 Nederlanders en een Vlaming door naar dag 5

WSOP 2011 - 3 Nederlanders en een Vlaming door naar dag 5

We begonnen de dag met een groep van 10 spelers die onze interesse had. Natuurlijk, namen als Erick Lindgren, Daniel Negreanu en Phil Hellmuth zijn leuk, maar wij focusten onze aandacht op de Nederlanders en Vlamingen. Van de groep van 10 wist enkel Janno Cazemier het geld niet te halen. We begonnen om 12 uur de dag met 853 spelers waarbij 693 spelers in het geld zouden komen.

Zonder geld naar huis

Richard Alati limpte preflop in de under the gun plus één positie waarop de small blind complete en Janno Cazemier vanuit de big blind checkte. De flop bracht {3-}{4-}{5-} met twee ruiten en Cazemier bette 7.500 waarop Alati meeging en de small blind afgooide. De turn was een {5-} en nu bette Cazemier 10.500 waarop Alati weer slechts de call maakte. Op de river viel er een {7-} en Cazemier bette 30.000 waarop hij all-in gezet werd voor 75.000 totaal. Cazemier maakte de call met {q-}{6-} voor een straat maar zat tegen {5-}{5-} aan te kijken voor een four-of-a-kind. Enkele plaatsen voor het geld verliezen we dus de eerste Nederlander maar dat zou de laatste worden zonder cheque.

Met geld naar huis

Terwijl we maar spelers blijven verliezen stampt Ruben Visser de gehele boel aan. Het eerste level is ook wel het "Ruben-Level" vanaf nu want al enkele dagen maakt hij indruk en chips in het eerste level. De meeste andere spelers kunnen echter maar geen chips maken en Wetemans, Meulyzer en Van Zadelhoff zijn short als de bubble nadert.

Dan plots staat de klok stil, volgt er een aankondiging en gaat het allemaal heel langzaam. Er wordt omgeroepen dat we hand voor hand gaan spelen en de dealers moeten gaan staan als ze klaar zijn met het delen van een hand. Negreanu dubbelt op de bubble, Jake Cody komt goed weg en zo zijn we drie handen verder zonder een bust-out. Dylan 'Imalucsac' Linde wordt uitgeschakeld door met tienen van achten te verliezen. We moeten nog één speler verliezen voordat er geld uitgereikt gaat worden. Veel Nederlanders en Vlamingen zijn short maar overleven het wel. De nummer drie van vorig jaar, Joseph Cheong, schakelt een arme ziel uit met pocket vrouwen tegen koning-boer op een flop met een koning en een vrouw en er klonk een gebulder door de zaal.

De aankondiging werd dan ook officieel toen Jack Effel de microfoon pakte en aangaf dat Reza Kashani de bubbleboy was. Hem zien we volgend jaar terug want hij kreeg een $10.000 ticket van Caesars Entertainment. Het was een startsignaal voor de geldfase maar het was ook het startsignaal voor het afvallen van de Nederlanders en Vlamingen. Binnen de kortste keren waren we er veel kwijt.

Voor Philip Meulyzer werd pocket vrouwen fataal. De button opende met een raise naar 15.000, precies drie keer de big blind. Philip Meulyzer driebette allin vanuit de kleine blind met pocket vrouwen voor 87.500. De grote blind gaf op maar de button maakte de call. De vrouwen van Meulyzer staan er meer dan prima voor maar helaas bracht de flop een negen. Een set voor de speler op de button waarmee Philip op zoek moest naar een vrouw op de turn en river. Die werd niet gevonden, Philip Meulyzer wordt 664e voor $19.359.

WSOP 2011 - 3 Nederlanders en een Vlaming door naar dag 5 101
Philip Meulyzer

Ook Pim de Goede zou met pocket vrouwen ten onder gaan, ook hij was allin met een hoger paar dan zijn tegenstander. De Goede wist nog te dubbelen met aas-tien maar we hadden die hand nog niet opgeschreven of hij vloog er al uit. De laatste hand voor de break deed hem de das om. Pim vijfbette met {q-}{q-} all-in en werd gecalld door de {10-}{10-} van James Calderaro voor een pot van maar liefst 300.000 chips. Een hele goede situatie voor De Goede die helaas een {10-} zag verschijnen en de toernooizaal moest verlaten op de 662e plaats voor $19.359.

We rennen ons rot want Steven van Zadelhoff is vier plaatsen later ook uitgeschakeld. Vanuit de kleine blind had Van Zadelhoff maar één optie toen hij {a-Diamonds}{4-Spades} oppakte. Hij schoof allin voor zijn laatste 10 big blinds maar kreeg in de persoon van JP Kelly een snelle caller vanuit de grote blind.

Steven van Zadelhoff{a-Diamonds}{4-Spades}
JP Kelly{a-Clubs}{j-Spades}

"Ok, good luck guys!" zei Van Zadelhoff toen hij de flop te zien kreeg: {10-Hearts}{9-Clubs}{j-Diamonds}. Van Zadelhoff had runner-runner nodig om in leven te blijven maar kreeg die niet. De {2-Diamonds} op de turn en {5-Clubs} op de river waren niet van invloed op de uitkomst van de hand, JP Kelly won en Steven van Zadelhoff moest het toernooi verlaten op plaats 658, ook goed voor $19.359.

We waren nog niet klaar met schrijven of we zagen Jasper Wetemans opstaan en richting de pay-out lopen. Achteraf spraken we hem en vertelde hij ons zijn bust-out. De button had een stack van 140.000 en schoof allin toen iedereen naar hem toe gefold had. De kleine blind, met een stack van 80.000, dacht nog lang na maar folde uiteindelijk. Wetemans, met nog 62.000, maakte snel de call met {a-Diamonds}{j-Diamonds}. Hij moest het opnemen tegen {k-}{q-} en had het al lastig op de {k-}{j-}{3-} flop. De {10-} op de turn bracht iets van hulp maar het bleek niet genoeg na een de {9-Diamonds} op de river. Wetemans kreeg het kaartje met de 646e plaats erop, net zoveel waard als een cheque ter waarde van $19.359.

WSOP 2011 - 3 Nederlanders en een Vlaming door naar dag 5 102
Jasper Wetemans

De eerste die kan gaan genieten van een kleine salarisverhoging is Fried Meulders. Hij wordt uitgeschakeld op de 571e plaats wat goed is voor $21.295. Een hand waarin hij niet had moeten zeggen, vond hij achteraf, koste hem veel punten waarna hij zijn laatste 87.000 naar het midden schoof met {q-}{j-}. Zijn tegenstander, die geopend had, maakte de call met pocket drieën en flopte meteen een set.

Met chips naar dag 5

Even leek het erop dat we wat Nederlandstalige inbreng een heel kort Main Event zouden kennen dit jaar. Maar gelukkig verzamelden de andere spelers nog punten. Ruben Visser blufte voormalig WSOP kampioen Robert Verkonyi maar had nog niet genoeg aan die adrenaline shot want niet veel later maakte hij een vijfbetbluf met boer-negen. De speler op de cutoff opende met een raise naar 14.000 waarop Ruben Visser vanaf de button driebette naar 37.000. De blinden kozen eieren voor hun geld en folden snel maar de cutoff was nog niet zo ver. Die vierbette naar 84.000 waarop de beslissing bij Visser kwam. Die maakte het 146.000 na even nadenken waarop de cutoff het weer mocht zeggen. Die dacht lang na maar gaf uiteindelijk wel op, hij gooide zijn {10-Spades}{10-Hearts} open in de muck. Ruben vroeg of zijn tegenstander een kaart wilde zien en die draaide de {j-Diamonds} open. Ruben liet de {9-Hearts} die er bij hoorde ook zien en werpte zijn kaarten de muck in terwijl hij de pot binnen schraapte. Ruben Visser stond daarna op 643.000 chips waar hij nog een klein beetje van inleverde toen hij van tafel werd verplaatst. Wij spraken met Ruben aan het einde van de dag:


download de MP3

Rien Wijermars overleefde de dag ook maar mag op dag 5 (vanavond om 21:00 Nederlandse tijd) minder chips meenemen. Toen wij hem aan het einde van de dag spraken gaf hij aan maar weinig interessante handen gespeeld te hebben. Veel waren er zo standaard dat hij ze zich geen eens meer kon herinneren. Geen grote blufs zoals Ruben, geen grote double-ups zoals Sven, geen vier verschillende tafels zoals Schiepers. Nee, Wijermars grinde. Hij pakte nog eens wat chips op waar zijn tegenstander driebet-folde maar veel spannender werd het niet. Rien was af en toe allin maar kreeg geen calls. Hij zat aan tafel bij Erick Lindgren en Allen Cunningham maar speelde geen handen tegen ze. Wijermars de grinder komt morgen terug met 118.000 bij blinden 5.000 om 10.000 (ante 1.000).

Sven Mol had een enerverendere dag. Hij mocht niet klagen over zijn handen want hij had nogal wat showdowns. Hij Cruciale double up voor Sven Mol"+]dubbelde[/URL] toen hij met {q-Diamonds}{j-Spades} een straat flopte tegen de gutshot en flushdraw van Michael Bena. Bena miste en datzelfde ging op voor de man die Mol driebette toen de Nederlander pocket vrouwen vast had. Hij dubbelt nogmaals met aas-koning tegen vrouwen en hit een set vieren om nog rijker te worden. Als hij dan ook nog eens met pocket boeren een set op de turn krijgt tegen de aas-negen van Josh 'Litlebastrd' Tieman (preflop allin) dan kunnen we spreken van een prachtig slotakkoord. Wij spraken met Sven Mol aan het einde van de dag:

download de MP3

Koen Schiepers is de enige Vlaming die terug komt op dag vijf. Ook hij kende een prima dag waarbij hij wel weer diverse malen van tafel werd veranderd. De belangrijkste hand was waarschijnlijk zijn double-up met koningen tegen vrouwen. Koen Schiepers vertelde ons dat de speler rechts van hem opende naar 18.000 en hij besloot te driebetten naar 46.000. Zijn tegenstander schoof all-in waarop Schiepers de call maakte en hij kreeg de volgende showdown te zien:

Koen Schiepers{k-}{k-}
Tegenstander{q-}{q-}

Terwijl de camera's van ESPN op volle toeren draaiden bracht het board {a-}{10-}{j-}{10-}{7-} en zo verdubbelde de laatste Belg in het toernooi naar 550.000 chips. Schiepers voegde daar nog een tonnetje aan toe toen hij met boer-tien nogal een fullhouse wist te maken. Wij spraken Schiepers aan het einde van de dag:


download de MP3

WSOP 2011 - 3 Nederlanders en een Vlaming door naar dag 5 103

PlaatsNaamPrijs/chips
 Sven Mol727.000
 Koen Schiepers609.000
 Ruben Visser590.000
 Rien Wijermars118.000
   
571eFried Meulders$21.295
646eJasper Wetemans$19.359
658eSteven van Zadelhoff$19.369
662ePim de Goede$19.359
664ePhilip Meulyzer$19.359
-Janno Cazemier-

Stats voor dag 5

Er zitten nog 378 spelers in het toernooi die allemaal $30.974 gegarandeerd zijn. Om 12 uur begint de vijfde dag, 21:00 Nederlandse tijd, waarbij we weer vier levels zullen spelen naar alle waarschijnlijkheid. Het eerste level is 5.000 / 10.000 met een 1.000 ante bij een average stack van 544.841. Volg ook dan weer de verrichtingen van de Nederlanders via de PokerNews.nl live-reporting.

Comments

 • hunteRlaar123 hunteRlaar123

  83 Riekushein Wijermars Groningen, , NR 118,000 Amazon / 318 / 2

  Poker Face

 • D-Sniper D-Sniper

  Go Riekus. Rien aan de FT

 • [user160709] [user160709]

  gogo ruben

Lees 11 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen