WSOP 2011 - De Goede andermaal chipleader aan het einde van dag 2A

WSOP 2011 - De Goede andermaal chipleader aan het einde van dag 2A

Begonnen in de Amazon Room

Remko Rinkema begon vandaag als een gek te rennen in de Amazon Room. Om klokslag 12 uur ging het van start en het zou er de hele dag niet leger op worden. Alle spelers die in de Pavillion Room begonnen werden uiteindelijk naar zijn gedeelte verplaatst namelijk. Zo verging het de spelers die in deze zaal begonnen:

Vincent van der Fluit was vandaag de eerste speler die naar de rail ging. De Utrechter verloor een belangrijke pot met azen waar hij de river nog wist te folden omdat zijn range zo ontzettend smal was dat zijn tegenstander niet meer kon bluffen. Daarna liep hij met aas-negen tegen aas-koning aan en dat betekende het einde van zijn WSOP.

Laurens De Smet had heel veel pech. Waar we vandaag zes spelers het zagen overleven met minder dan 70.000 verloor hij een pot van die grootte in het eerste level van de dag. De Smet kreeg het er preflop in met aas-koning tegen aas-vrouw en zag zijn tegenstander op de river een vrouw hitten. Einde toernooi voor de Belg die zich er veel meer van had voorgesteld.

Bart Verbanck begon de dag erg short en liep met negens tegen koningen aan in een situatie waar hij zelf openshovede voor zo’n 15 big blinds. De Belg wist vorig jaar nog te cashen maar vloog er nu dus snel uit.

We hadden vandaag weer een leuk duo met Steven van Zadelhoff en Denny Man en de laatstgenoemde wist de dag niet te overleven. Man begon erg short maar pakte azen op om te verdubbelen. Dat bleek echter geen voorbode voor een goede dag. Met vier-hoog miste hij zijn flushdraw en shovede all-in waarna hij gecalld werd door aas-vrouw, top pair top kicker. Van Zadelhoff spraken we in de laatste break:

Steven van Zadelhoff

download de MP3

Shander de Vries begon vandaag aan een hele interessante tafel met negenvoudig NBA All Star van de Boston Celtics Paul Pierce. De basketballer had veel bekijks en speelde niet onaardig maar wist de dag niet te overleven net als Shander de Vries. Op Twitter zei de Groninger dat het vandaag één van zijn slechtste dagen live poker ooit was en dat was duidelijk zichtbaar. Geen belangrijke pot ging richting Shander die uiteindelijk met tweeën all-in vierbette en tegen aas-vrouw aanliep.

Het was ook niet de dag van Paul Berende die het sowieso al niet makkelijk heeft met live poker de laatste tijd. Berende begon short, wist wat chips te winnen maar blindde uiteindelijk af totdat hij met vieren tegen de negens van Annette Obrestad aanliep.

Net als Vincent van der Fluit had ook Rob Hollink een slechte WSOP. Waar Van der Fluit nog drie keer wist te cashen bleef het voor Hollink echt bij één kleine cash in het $1.500 Pot Limit Omaha toernooi. Met tienen tegen boeren verloor hij zijn laatste chips en morgen vliegt hij waarschijnlijk alweer terug naar Nederland.

Lex Veldhuis begon de met hele goede perspectieven maar zijn tabledraw maakte het al direct een stuk moeilijker. Er zaten veel goede spelers aan tafel van onze landgenoot en dat beperkte zijn mogelijkheden zodat hij erg tight besloot te gaan spelen. Een flip ging verloren met aas-vrouw tegen tienen en nadat hij er nog een paar tighte uren tegenaan gooide werd hij gebust door Olivier Busquet. Wij spraken hem in de eerste break:

Lex Veldhuis

download de MP3

De man die altijd tight speelt en daar regelmatig succes mee heeft, Rolf Slotboom, liep vandaag tegen één van de meest agressieve spelers aan die ook nog een hand had. Azen en koningen brachten Rolf al snel naar 80.000 chips maar toen hij pocket vrouwen vierbette tegen Shaun Deeb en all-in gezet werd kon hij geen kant op. Deeb had koningen en schakelde hem uit.

Sven Mol leek geruime tijd op weg te zijn naar de chiplead van de lage landen en hij stond zelfs even op 221.000 chips. Toen de Britse grinder Ben Roberts echter quads tegen zijn overpair wist te maken leverde hij veel in en daardoor besloot hij de dag met 130.800, nog steeds een hele grote stack waar hij veel schade mee kan aanrichten. Wij spraken hem in de eerste break:

Sven Mol

download de MP3

Fatima Moreira de Melo haar belangrijkste punt van aandacht is altijd haar geduld, of het gebrek daar aan. De structuur van het Main Event leent zich perfect voor grote swings en comebacks en zo vocht ze zich een weg door de dag. Met aas-koning tegen de koningen van Matt Glantz verloor ze een gigantische pot om daar bijna elke pot te openen en de meeste chips terug te verdienen. Een geflopte set en veel kleine potjes deden haar uiteindelijk afsluiten met 116.800 chips. Wij spraken Fatima in de tweede break:

Fatima Moreira de Melo


download de MP3

Maikel van Leeuwen liet vandaag zien wat er nodig is om in het Main Event te overleven. De stijl die vaak beschreven wordt als de ‘Van Zadelhoff stijl’ werd vandaag door Van Leeuwen gehanteerd die helaas short raakte maar nog een double up wist te realiseren met zevens tegen negens om zodoende de dag met 39.300 chips te besluiten.

Joeri van der Sman had ook niet de makkelijkste dag maar hield zich de hele tijd gedeisd en bleef door middel van bluffjes zowel naar boven als naar beneden gaan. Dan schakelt hij iemand uit met boeren tegen vijven in een interessante hand waarin zijn kaarten bijna gemuckt had. Van der Sman verloor in het laatste level dan weer aardig wat chips en besloot de dag met 32.200.

Steven van Zadelhoff had een zeer swingy dag en stond zelfs even op 93.000 chips maar toen hij set over set verloor zakte hij ver terug. Tegen het einde van de dag ging het helemaal mis en wist hij af te sluiten met slechts 27.200 chips.

Begonnen in de Pavillion

Frank Op de Woerd begon in de Pavillion. Die zaal stroomde langzaam leeg en werd opgenomen in de Amazon Room. Zo verging het de spelers die daar begonnen:

Zodra we in de Pavillion Room aankwamen kon het grote zoekwerk beginnen. De Nederlandse en Vlaamse spelers moesten gevonden worden en nog voordat we Ruben Visser hadden gelocaliseerd was hij al gedubbeld. Met pocket boeren flopte hij in een gedriebette pot een fullhouse op {a-}{a-}{j-}. Zijn tegenstander had {a-}{k-} en al snel lagen alle chips in het midden. Een goede start voor Visser dus die na de dinnerbreak verplaatst zou worden. Daar trof hij een minder gemakkelijke tafel waar hij dan ook een beetje gas terug nam. Na een stormachtig begin waar hij zijn chipstack uitbreidde van 22.525 naar 100.000. Rond dat getal bleef hij de rest van de dag hangen met uiteraard kleine schommelingen. Visser sluit de dag af met 108.000 rond.

Matthias De Meulder kende een ijzersterke start. Eén van de handen die hij speelde deed tafelgenoot Phil Gordon zelfs "Wow!" uitroepen. Dat goede begin was echter geen voorbode voor een mooie dag. Nadat hij verplaatst werd naar de andere zaal zat het plots allemaal tegen. Aan het einde van de dag raakte hij short toen hij met zevens verloor van aas-koning. De voorlaatste hand van de dag raakte hij zelfs al zijn chips kwijt, een repush met vrouw-negen suited deed de initital-raiser met aas-tien niet folden. Matthias moet het pokeren op dag drie en verder dan ook overlaten aan zijn broer Christophe.

Die kende een al net zo goede start waarbij hij de ene pot na de andere speelde. Alles leek te werken en alles verliep gladjes. Op zijn blufs gaven mensen op, op zijn valuebets grepen ze naar hun stack om chips uit te zoeken voor de call. Maar ook toen Chris verplaatst werd, braken mindere tijden aan. Hoewel hij eerder ruim de 100.000 grens gepasseerd was, moet hij de dag afsluiten met het opschrijven van 60.300 op de zak. Wij spraken hem in de eerste break toen alles nog super ging:

Christophe De Meulder

download de MP3

Forum- en cultheld Rien "Riekus" Wijermars kende een enerverende dag. Hij begon aan tafel bij Sorel Mizzi en speelde tegen hem een interessante pot. Op de river gaf Wijermars zijn twee paar op wat hem redelijk short achterliet. Maar short is in het WSOP Main Event een relatief begrip. Wijermars had nog meer dan genoeg chips over om impact te maken op de tweede speeldag. Zijn straat tegen topset azen, waar hij de river driebet allin speelde, zorgde voor een grote stijging en een set achten tegen top-two pair kwam ook niet onaardig uit. Rien hield de turbo erop en speelde zichzelf naar 172.200.

Pokerend koppel Caroline De Weerdt en Justin Tazelaar zullen vanavond met gemixte gevoelens de dag doorspreken. Justin werd al vroeg op de dag uitgeschakeld, zijn kleine stack kon hij niet verdubbelen met pocket boeren tegen aas-koning. Caroline heeft echter een goede dag achter de rug waar ze, onder andere door twee keer in een orbit quads te hitten, de dag afsluit met een werkbare 50.300.

Caroline zat nog enige tijd naast Marcel Lüske. "The Flying Dutchman" zullen we echter niet terug zien op dag drie. Hij verzamelde een prima stack ter grootte van 70.000 maar kon niet wegkomen van zijn pocket negens op een acht hoog board. Zijn tegenstander liet hem in de val lopen met pocket boeren en voor we het wisten was het kwaad al geschiet. Lüske verliet de toernooizaal en we moesten het zonder een van de bekendste spelers van het Nederlandse poker doen.

Jasper Wetemans
Een andere bekende kop deed het gelukkig beter. Jasper Wetemans begon met een middelmatige stack en hield dat eigenlijk geheel 11 juli. Toen de klok om 12 uur echter versprong naar 12 juli leek Wetemans plots ontketend. In een uurtje ging hij van 40.000 naar 160.000 om de dag af te sluiten op een prachtige 164.200. In een van de laatste handen dubbelde hij bijna met aas-koning tegen pocket vrouwen. Een koning op de river was als een ware verlossing.

Wij spraken Jasper in de eerste break toen zijn stack nog een stuk kleiner was:

download de MP3 (1,4mb)

De stoel van Daniel Reijmer was plots overgenomen door Everybody Loves Raymond acteur Brad Garrett en dat betekende dat onze landgenoot uitgeschakeld was. De details zijn ons ontgaan maar het zal waarschijnlijk weinig spectaculair geweest zijn aangezien hij begon met maar 14.000 chips. Helaas dus geen vierde cash voor Reijmer die alsnog terug kan kijken op een goede eerste WSOP met drie diepe runs.

Rik Alebregse raakten we diverse keren kwijt vandaag. Met twee gigantische zalen, waar continu tafels werden opgebroken om het compact te houden. Rik vloog eerst binnen Pavillion van tafel naar tafel en toen maakte hij de overstap naar het blauwe gedeelte van de Amazon Room. Lang waren we in de veronderstelling dat hij was uitgeschakeld, maar plots kwamen we hem weer tegen aan de andere kant van de zaal. Toen we enorm geïnteresseerd langs kwamen voor zijn verhaal en chipcount, vroeg een speler aan tafel zich af of hij wellicht bekend was in Nederland. Een kleine vijf minuten later hadden we de tafel er van overtuigt dat Alebregse een bekende soapster is in Nederland en eigenlijk nauwelijks over straat kan door alle handtekeningenjagers. 'Good times' zullen we maar zeggen. Rijker werd hij er niet van, met 42.700 is hij weinig opgeschoten vandaag maar in ieder geval zit hij er nog in.

Zoals we Rik kwijt raakten en de hoop bijna opgaven, zo verloren we ook Joris Springael uit het oog. Hij was echter shortstacked en na een uurtje M.I.A. te zijn geweest verklaarden we hem gebust in onze chipcountlijst.

Jorn Walthaus begon ook short en haalde het einde van de dag ook niet. Sterker nog, hij haalde het einde van het einde van het tweede level nog niet eens. Een tocht van de Pavillion Room naar de Amazon Room zal misschien wel het hoogtepunt van zijn pokerdag geweest zijn, echt los kwam hij niet namelijk.

Essam Ali kende misschien nog wel de meest dramatische dag van allemaal. Hij rockte lange tijd de bigstack maar moest door een gigantische hand uiteindelijk toch het onderspit delven. Met aas-koning in een gereraisede pot hitte hij een koning op de turn. Op de river bette zijn tegenstander plotseling 45.000, een gigantische overbet. Ali maakte na lang tobben de call met twee paar en top-kicker maar bleek tegen een creatief gespeelde four-of-a-kind aan te zitten. Dat liet hem short achter en uiteindelijk moest hij in het laatste level met pocket tienen tegen pocket vrouwen eraf. Een teleurstellende dag voor Ali die we ongetwijfeld volgend jaar weer terug zien.

Pim de Goede

"The Man to Watch" was vandaag andermaal zonder twijfel Pim de Goede. De man in vorm, de man met de drive, de man die goed runt, de man die goed speelt. Alle is van toepassing op De Goede en al van die factoren zijn nodig om het in zo'n gigantisch toernooi goed te doen. We zijn nog lang niet in de buurt van het geld, dat zullen we pas aan het begin van dag vier halen waarschijnlijk, maar Pim zijn uitgangspositie is beter dan die van wie dan ook in het Nederlands contingent. Hij ramde de hele dag om zich heen en liet geen spaander heel van al het verzet. Azen tegen koningen, de nutstraat en een fullhouse hielpen allemaal maar vooral het aantal non showdown potten was indrukwekkend. De Goede speelde de rol van bigstack bully met verve en sluit de dag af met een overweldigende 261.800 (ruim 163 big blinds aan het begin van dag 3). Hij was de gehele dag bezig met een queste om de frontpage te halen, en dat lukte gelukkig. Wij spraken hem twee maal vandaag, luister mee.

De volgende spelers overleefden de dag en komen op dag drie, donderdag om 21:00 Nederlandse tijd, terug om verder te spelen richting het geld.

NaamChipsBig blinds
Pim de Goede261.800163
Rien Wijermars172.200107
Jasper Wetemans164.200102
Sven Mol130.80081
Janno Cazemier127.00079
Fatima Moreira de Melo116.80073
Ruben Visser108.00067
Christophe De Meulder60.30037
Caroline De Weerdt50.30031
Rik Alebregtse42.70026
Maikel van Leeuwen39.30024
Joeri van der Sman32.20020
Steven van Zadelhoff27.20017

Lees de live-reporting van vandaag nog eens en lees iedere belangrijke hand na. En vanavond, 21:00 uur Nederlandse tijd, verwachten we je weer in de digitale rail voor dag 2B van het World Series of Poker Main Event. De tafelindeling voor die dag vind je uiteraard ook op PokerNews.nl.

Comments

  • [user25171] [user25171]

    wtf Riekus zit main event te spelen en doet het goed en niemand vertelt mij het? GL rien ik ben main event 2011 nieuws aan het inhalen hopelijk zit je er nog in Big Grin

  • Bacchus Bacchus

    verplichte soundbites/filmpje met rien op dag 3 imo!

  • [user126707] [user126707]

    kansloos, ze weet amper waar ze over praat !

Lees 26 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen