PokerStars.com EPT Barcelona: Kevin Vandersmissen aan de leiding

PokerStars.com EPT Barcelona: Kevin Vandersmissen voert Belgen en Nederlanders aan na dag 1A

Na een spetterend welkomstfeest op vrijdagavond, begon op zaterdag de European Poker Tour van Barcelona stipt om 12 uur. Het is de achtste keer dat de tour de Catalaanse hoofdstad aan doet en in totaal kregen 346 spelers 30.000 chips om te beginnen op de eerste der twee startdagen. Er waren veel slaperige ogen te bespeuren, de Spanjaarden zijn het er unaniem over eens dat rond het middag uur beginnen nog steeds veels te vroeg is voor een pokertoernooi. Enkele Nederlanders zullen zich aansluiten bij die gedachte, Michiel Brummelhuis, Jasper Wetemans en Lex Veldhuis kwamen allemaal pas na een half uurtje de zaal binnen gelopen.

Lex Veldhuis

Lex was echter niet te laat omdat hij een beetje meer slaap wilde pakken, hij werd geweigerd aan de deur omdat de gaten in zijn spijkerbroek te groot waren. De nieuwe spijkerbroek bracht echter geen geluk. Het "Last one in, first one out" principe werd ook hier gehanteerd namelijk want Lex was de eerste die deze EPT moest verlaten van de Nederlanders en Belgen. In een gedriebette pot had hij het initiatief met {j-Spades}{j-}. Zijn continuation-bet op een {6-Spades}{4-Spades}{2-Spades}-flop wordt echter gecheckraiset. Veldhuis maakt de call en callt ook als hij een boer op de turn hit voor een set maakt hij de call. De river is een blank en Lex callt allin als zijn tegenstander zijn agressie doorzet. De man heeft echter {10-Spades}{7-Spades} en flopte daarmee de flush, inpakken en wegwezen voor Lex.

Pierre Neuville is de volgende die moet gaan. Het merendeel van zijn chips moet hij inleveren als hij met pocket zevens aanloopt tegen pocket vijven op een {5-}{6-}{7-} | {8-} | {5-} board. Zijn fullhouse is niet goed genoeg, de man met four-of-a-kind wint de gigantische pot. De laatste blinden gaan daarna verloren voor Neuville als hij met aas-twee niet kan winnen op een aas-hoog board. Zijn tegenstander heeft aas-koning en de sympathieke Belg verlaat het toernooi.

Nogal zo'n vriendelijke Belgische speler, Joris Springael, volgt niet veel later. Over de belangrijkste hand zou hij achteraf zeggen "No balls, typisch geval van no balls. Online had ik gesnapcallt". Joris werd gebluft in een grote hand en zou nooit herstellen van die dreun. Als hij niet veel later allin gaat voor 7.000 in het 150/300 level na een squeeze en een call, krijgt hij maar liefst drie callers. Een van die tegenstanders heeft azen en ondanks wat hoop op de turn, moet Joris het toernooi verlaten als er een blank op de river verschijnt.

Michiel Brummelhuis is de volgende die we de zaal zien verlaten. Hij hit een set negens op {9-}{7-}{6-}-flop met een flushdraw. Vier man zien de flop, maar maar twee de turn als "Brummel" op de flop bet. Daar verschijnt een {4-Clubs}, en al snel vliegen alle chips van de twee heren erin. De enige hand die de kleine blind niet mocht hebben, tien-acht, had hij en nadat het board niet paired op de river moet Brummelhuis zijn spullen pakken.

De volgende speler die in onze bustout lijst voor komt is Metin Kopan. Deze Nederlander ontdekten we echter pas op de officiële deelnemerslijst, een lijst die we pas na zes uur spelen kregen. Toen we gingen kijken waar Metin had moeten zitten, bleek hij al uitgeschakeld te zijn.

Ook Michael Tang kende geen succesvolle eerste dag. Met pocket azen, koningen en vrouwen verloor hij al snel veel chips en uiteindelijk kon hij geen comeback maken. Even leek het erop dat Govert Metaal dat wel ging doen. In een grote pot was het de winnaar van EPT Madrid vorig jaar die een suckout maakte. Ivan Freitez check-callde op alle straten en maakte runner-runner fullhouse met zijn {a-}{4-}. Daarmee versloeg hij de top-pair, top-kicker van Metaal die verder moest met slechts 800, twee big blinds op dat moment. Dankzij enkele double-ups speelde hij plotseling gewoon weer 21.000 maar uiteindelijk was het toch Freitez die een einde maakte aan het toernooi van Metaal. Met koning-boer slachtte hij de pocket tienen van de Hagenees in een preflop allin situatie.

Daniel Reijmer

Beter leek de dag voor Daniel Reijmer te gaan worden. Hij dubbelde al vroeg in een redelijk opmerkelijke hand. Onze collega's van PokerNews.com attendeerden ons op een grote hand die door Reijmer gewonnen werd. Zij hadden enkel de actie op de river dus gingen wij bij Daniel verhaal halen. Reijmer kon zijn lach bijna niet inhouden toen hij ons vertelde hoe hij aan die nieuwe chips gekomen was.

Marino Paganelli limpte in vanuit de kleine blind en Reijmer maakte het 600 met {a-Spades}{a-Clubs} vanuit de grote blind. De kleine blind callde waarna een {j-Diamonds}{k-Clubs}{4-Spades} flop verscheen. Paganelli checkte naar Reijmer toe die 800 continuation-bette. Paganelli maakte de call waarna de turn verscheen: {5-Spades}. Marino checkte naar Daniel toe die 2.250 bette. Zijn Italiaanse tegenstander dacht lang na, en maakte het toen 7.000. Daniel callde en nog voordat de river verscheen had Paganelli al weer gecheckt.

Deze check-in-the-dark liet het initiatief aan Daniel die 11.250 bette, met nog 8.000 behind, toen de river-{6-Hearts} kwam. Na vijf minuten nadenken ging Marino Paganelli plotseling allin en Reijmer maakte de call, al was hij er niet enorm blij mee. Wat er in het hoofd van Paganelli omging zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar hij moest {7-Diamonds}{4-Clubs} laten zien voor een mislukte bluf met het laagste paar. De zwarte azen van Reijmer wonnen en plots stond hij op 58.000.

PokerStars.com EPT Barcelona: Kevin Vandersmissen aan de leiding 101
\"It's only money\"

Die chips kon hij echter niet vast houden. Bij Reijmer was het weer, zoals we van hem gewend zijn, do or die en in de laatste paar grote potten werd het voornamelijk het laatste. Blufs mislukten en valuebets werden gecallt door betere handen. Daniel Reijmer komt maandag terug op dag twee met 21.200.

Daarmee doet hij het beter dan de Belgische Guy Goossens (17.500) en de Nederlandse EPT debutant Peter Verbeek. Die laatste begon ijzersterk maar verloor de gewonnen punten langzaam terug, en dan nog iets meer. Aan het einde van de dag werd hij verplaatst naar een tafel met José "Nacho" Barbero, Benny Spindler en Bryn Kenney wat zijn opties helemaal beperkte. Waar Verbeek ooit de eigenaar was van ruim 60.000, moet hij uiteindelijk genoegen nemen met 15.700 als startkapitaal voor dag twee.

Van de drie laatkomers wist enkel Jasper Wetemans de dag te overleven. Terwijl Veld- en Brummelhuis al het strijdtoneel verlaten hadden, zagen we Jasper aan het einde van de dag gelukkig nog wel zitten. Een onopvallende dag voor Wetemans die met 46.300 terug komt maandag.

Opvallender was de dag van Erik van den Berg die korte tijd op 113.500 stond. Een double-up met koningen tegen boeren, het busten van de kersverse Spaanse Team PokerStars Pro Ana Marquez en een zesbet met pocket azen zorgden voor deze chiplead op het midden van de dag. Zijn twee tegenstanders in de gezesbette hand (die niet naar showdown ging, beide tegenstanders folden) profiteerden echter later van de nieuw verworven weelde van de Nederlander met de Unox muts op. Top-pair top-kicker met aas-koning werd outdrawn door een geriverde twee paar met aas-zes, en een fullhouse met pocket zessen versloeg niet veel later Van den Berg zijn pocket koningen. Terug bij af, 47.700 treft Erik in de zak op dag twee.

Drie minder bekende spelers treffen we vervolgens op de lijst. Sylvester Kleian, Rachid Choukri en Myung Sung Melis komen ook op dag twee terug en hebben allemaal prima punten om mee te spelen. Die laatste, Melis, zat bij Jasper Wetemans en Kevin Vandersmissen aan tafel. Pas toen wij hem opmerkten, had ook Wetemans door dat hij Nederlands was. "Had je wel even mogen zeggen" lachte Jasper die eerder natuurlijk al Nederlands sprak met Vandersmissen aan tafel. Myung Sung begon sterk aan de dag, kende een minder tussenstuk maar een prima slotakkoord waardoor hij met 51.300 terug komt op de tweede dag.

Smit een Vandersmissen

Sybe Smit heeft de eerste dag een ongekende rush meegemaakt. Het begon allemaal stroef, met verloren potjes met pocket boeren, maar uiteindelijk kwam hij ijzersterk terug. Koningen tegen vrouw-negen, een gewonnen handje met zeven-acht en een gehitte twee paar tegen pocket azen, en plots stond Sybe op 120.000.

Nog beter was de dag van Kevin Vandersmissen. De eerste twee grote potten worden beiden een splitpot, met azen tegen azen en aas-koning tegen aas-koning kan hij aanvankelijk nog niet winnen. Als hij dan echter een fullhouse flopt met pocket vieren op een {a-}{a-}{4-}-flop, een speler bust met {a-}{k-} tegen {a-}{q-} en twee grote handen wint zonder showdown, dan gaat het hard.

En dat brengt ons op het volgende overzicht. Kevin bovenaan, Verbeek moet het doen met de minste chips op dag twee.

Kevin Vandersmissen133.200
Sybe Smit121.300
Sylvester Kleian92.100
Rachid Choukri86.900
Myung Sung Melis51.300
Erik van den Berg47.700
Jasper Wetemans46.300
Daniel Reijmer21.200
Guy Goossens17.500
Peter Verbeek15.700

Benieuwd wie allemaal nog meer de eerste dag hebben overleefd? In de PokerNews.nl live-reporting tref je een volledige lijst met spelers die door zijn naar dag twee. Vandaag om 12:00 gaat dag 1B van start en zullen we onder andere Olvedo Heinze, Noah Boeken, Ad Schaap, Fatima Moreira de Melo, Koen De Visscher (vorig jaar nog de bubble hier) en Kevin Derwael aan de tafels treffen. PokerNews.nl is er ook dan natuurlijk weer bij met vanaf het begin tot het einde updates uit de toernooizaal.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen