Sportshoe Diaries - Internet verslaafd

Sportshoe Diaries - Internet verslaafd

Mijn wekker gaat,... mijn wekker gaat... mijn wekker gaat...

SNOOZE

Mijn wekker gaat,... mijn wekker gaat... mijn wekker gaat...

Damn, &^(~*%(^!!

Mijn laptop staat nog aan. Ik check de PokerNews homepage, check Mijn Topics en check de Laatste 100 Topics. Facebook dan, wie schreef wat en heb ik nog nieuwe berichten? Twitter mentions? Heb ik nog e-mails op mijn Hotmail? En Gmail? Hoe staat het op 2+2? En zijn er nog grappige plaatjes op 9gag.com? En liquidpoker, hoe gaat het daar? Skype dan, wat is er allemaal gezegd in de diverse groepsgesprekken waar ik lid van ben? Zou er alweer gereageerd zijn op PokerNews? Zijn er al nieuwe threads gemaakt? Iemand iets op facebook gedaan? Wie twittert er wat? Mail ergens? Wat gebeurd er in NVG op 2+2, wat in het High Stakes gedeelte en wat in Las Vegas lifestyle? Zijn er nog nieuwe plaatjes in de 'fresh' categorie op 9gag? Waarom blijft Skype stuiteren in mijn taakbalk? Is er nog filmnieuws? En wat is het laatste games nieuws?

Lang ben ik met zo'n rondje niet bezig, ik klik alles in tabbladen open en scan vliegensvlug. Zodra er eventjes geen update is spring ik naar het volgende tabblad. Ik kan geen rust vinden, blijf klikken en zoeken naar nieuwe impulsen. F5, F5, F5, F5... of command + R in mijn geval eigenlijk.

Ik vind het lastig mijn concentratie vast te houden, als een artikel meer dan een alinea is vind ik het al “zo zo”. Ik scan liever; headlines, plaatjes, tabelletjes en overzichten doen het goed. Twitter is ideaal, niemand kan me lastig vallen met gebalanceerde stukken vol diepgang. Ik ben oppervlakkig geworden, weet van alles een beetje maar van weinig echt veel.

Ik schrijf een alinea voor een artikel, en check dan snel weer facebook. Heb ik nog mail? Weer drie zinnen op papier. Zou ze al gereageerd hebben op mijn tweet? Heb ik al retweets van die goede bak die ik gister maakte? Ik moet iets opzoeken voor een artikel. Google is mijn vriend. Voor ik het weet heb ik weer zeven tabbladen vol staan die ik toch eventjes langs moet voor ik verder kan.

Ik ben verslaafd, internet verslaafd.

Gelukkig heb ik een remedie gevonden, 's nachts werken. Afgelopen week sliep ik iedere dag niet voor 4 uur, en enkele keren werd het nog later. 's Nachts springt mijn Skype en MSN niet continu omhoog. De lieve PokerNews lezers liggen dan op één oor en vragen me niet of ik posts wil deleten, namen wil verwijderen, topics wil samenvoegen en artikelen wil aanpassen. Facebook is rustig, ik heb weliswaar veel “vrienden” in Amerika maar de updates interesseren me niet. Twitter is leuk, maar mentions blijven uit. Het PokerNews forum is rustig, ik kan eindelijk ongestoord werken.

Ik zet de 'Live at Electric Daisy Carnival' mix van Avicii op, een uur en twintig minuten duurt ie. Niemand die zich er aan kan storen, maar ik luister via mijn koptelefoon. Alle verlichting uit, enkel mijn laptopscherm en toetsenbord geven licht. Ik ben in the zone, zoals Nicky Roeg zou zeggen. Ik typ als een bezetene, niemand kan me uit mijn concentratie halen, ik ben productief.

Dat ging normaal gesproken goed, maar...

Maar deze week barste het schandaal rondom Jose "Girah" Macedo los. Duizenden mensen gaven hun mening op 2+2 en andere websites en het was enorm belangrijk dat ik alles zou lezen. Vond ik zelf in ieder geval. Hij scamde, Dog is Head had er mee te maken, en Jungleman. En sauce123, of nee die toch niet. Of toch wel? En 'imfromsweden'? En dan een tweede scam via teamviewerpro? Haseeb Qureshi schreef een blog, en nog één. Jungleman gaf een interview, Haseeb ook. Ik moest alles lezen, ik moest en zou alles weten. Het hield me dagen bezig.

Ik kan mezelf nu een expert noemen op gebied van het schandaal. Ik geef mezelf wel een schouderklopje ervoor want verder heb ik er echt helemaal niets aan maar het koste me wel weer wat tijd.

En laat nou net deze week de deadline geweest zijn om de artikelen voor PokerNews Magazine bij onze designers te krijgen. Tussen al het lezen van het schandaal door wist ik toch Lex Veldhuis nog te strikken voor een analyse, kreeg ik Noah Boeken zo ver om een stukje te schrijven, kreeg ik wonder boven wonder een mailtje van Paul Valkenburg met zijn column en wilde Jasper Wetemans me helpen met een artikel.

Godzijdank, of wat ik als atheïst dan ook hoor te zeggen, het was een hectische week maar het is me weer gelukt. Alles op tijd af, en ik heb nog wat geleerd ook. Ik heb geleerd dat we de Portugezen niet kunnen vertrouwen, maar dat wist ik al lang sinds ik Ronaldo zag voetballen. Er is niets lekkerder dan oppervlakkigheid, denk ik bij mezelf terwijl ik me weer loop op te winden over het Portugese voetbal. Vijf youtube filmpjes van Ronaldo vullen mijn laptopscherm al. Daar moet ik maar eens over twitteren...

Comments

 • bb-light71 bb-light71

  Haha leuk! (herkenbaar)

 • Scriptdude Scriptdude

  Heb je daar nu pas last van? Ik heb die ellende sinds 1996.

  is er nog iemand online op ICQ? Waar zal ik nu eens een gratis hosting account aanvragen... oh, mijn twaalf personal websites op Lycos even bijwerken. Kut, weer te laat op m'n werk. Snel nog even die dancing baby FTP'en ..... WTF, k*t ^$^%^ Windows 95... crash Netscape Navigator nog effe joh. Oh, modem weer offline — zeker een wisselgesprek van m;n werk Sad

  Enfin, je kent het wel.

  Beste $29 die ik de laatste 2 jaar heb uitgegeven:
  http://getconcentrating.com/

  Sterker, de eerste keer dat ik heb betaald voor software sinds Mario Bros. in '83 en well worth it. Het alternatief is ADD medicatie slikken, dus ik kan dit aanbevelen voordat je die route gaat nemen.

  Moeilijk om uit te leggen hoe je jezelf voelt tijdens zo'n digi-verslaving, maar dit komt redelijk in de buurt Wink

 • PokerPoen PokerPoen

  oh hai herkenning

Lees 13 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen