PokerNews PROfile - Remco ‘Pinowww’ de Vries (deel 2)

PokerNews Profile - Remco ‘Pinowww’ de Vries, Deel 2

Vorige week kon je in het eerste deel lezen hoe Remco de Vries op geheel eigen wijze zichzelf omhoog wist te grinden. Hij won zijn eerste Sunday Major op Mansion Poker voor €56.000 maar daardoor werd hij nog geen stabiele grinder. Op veel verschillende stakes en met evenveel verschillende spellen verloor hij een groot gedeelte van zijn bankroll die toen zo’n $100.000 bedroeg. Vandaag kun je lezen hoe zijn ouders het er alles behalve mee eens waren wat hij deed en hoe hij door een samenloop van omstandigheden de Sunday Warm Up ineens wist te winnen.

We zitten in het najaar van 2009, je studeert en woont nog thuis. Hoe reageerde je omgeving op de dingen die je deed want ondanks de grote verliezen had je nog steeds veel geld voor een student?
Studeren was een groot woord op dat moment. Vanaf het tweede jaar van de Universiteit is het allemaal downhill gegaan bij mij. Ik stopte bijna geen tijd meer in mijn studie en was alleen maar bezig met poker. Het enige dat ik heb gehaald waren twee projecten waar je bij aanwezig moest zijn, daar heb ik ook wel tijd in gestoken. De rest van de tijd gebruikte ik om te pokeren en daardoor is mijn studie hard achteruit gegaan. Mijn ouders had ik er toen nog niet echt bij betrokken dus die zagen alleen maar dat ik veel zat te pokeren en mijn studie links liet liggen. Ik was toernooien aan het grinden en zat dus vaak tot vier uur ‘s nachts te spelen. Stel je dit even voor, ik was achttien of negentien en zat met mijn laptop onder de dekens zodat mijn moeder niet zou zien dat het licht nog aanstond. Waarom? Ik wilde ze gewoon niet verder kwetsen want ze zagen dat mijn opleiding knetter hard achteruit ging en ze maakten zich al zoveel zorgen. Ik kan ze ook moeilijk ongelijk geven want ik gooide een studie weg waarmee ik een vrij zekere toekomst zou hebben om een spelletje te spelen.

Ze wisten niet dat ik het redelijk oké deed en zelf wist ik dat ook niet echt, omdat ik overal heen en weer swingde. Ik vond het gewoon heel erg leuk en ik wist dat ik beter was dan andere spelers. Het grootste probleem is geweest dat ik ze er niet bij betrok, ik hield die twee gewoon gescheiden en vertelde ze er eigenlijk sporadisch iets over. Ze zijn er echt altijd op tegen geweest, het was niet zo dat ze het half supporten maar ze waren gewoon echt teleurgesteld. Er zijn niet veel ergere dingen die iemand tegen je kan zeggen. In het derde jaar van de Universiteit heb ik toen de knoop doorgehakt en mijn ouders beloofd dat ik mijn studie zou gaan afmaken, maar dan wel op mijn eigen manier.

PokerNews PROfile - Remco ‘Pinowww’ de Vries (deel 2) 101
MCOP Main Event

Hoe moet ik me dat voorstellen, vertelde je ze dat je $100.000 had gewonnen om te bewijzen dat je niet je tijd aan het verspillen was?
Daar heb ik heel lang over nagedacht. Ik heb heel veel gesprekken met ze gehad, maar niet op de juiste manier. Ik vertelde ze dat het goed met me ging, ik goed geld verdiende en het erg naar mijn zin had en dat de studie wel goed zou komen, maar dat willen ze niet horen. Ze willen dat ik gewoon een normale en veilige toekomst heb en niet aan het gokken ben. Op een gegeven moment heeft het ze pas overgehaald toen ik ze in de woonkamer naast elkaar heb gezet en gezegd, “Kijk, dit is wat ik heb verdient, dit is hoeveel tijd ik er in heb gestoken”, en toen heb ik ze ook grafieken laten zien. Het is niet dat ze er veel uit kunnen aflezen maar dan zien ze toch dat ik er serieus mee bezig ben. Vanaf dat punt hebben ze het geaccepteerd, ze vonden het niet leuk maar ik ben ze er steeds meer bij gaan betrekken zodat ze het beter begrepen. Ze weten nu nog steeds niet wat het precies allemaal inhoudt, maar ze zien wel hoe ik er mee bezig ben en dat swings normaal zijn. De studie was echter nog steeds het grote knelpunt, maar voor mij was dat al lang niet meer zo belangrijk. Een goede beslissing die ik toen wel heb gemaakt is dat ik besloten heb voor de helft van mijn studiepunten te gaan. Waar er eerst helemaal niets van poker terecht kwam als ik met mijn studie bezig was en andersom haalde ik nu wel hier en daar een vak. Ik had veel te veel hooi op mijn vork en dat is toen wel beter geworden.

Maakte je ook gebruik van het geld dat je verdiende en leefde je daardoor een ander leven dan normale studenten?
Nee, maar ik leefde ook nog in Krimpen aan den IJssel en daar had ik mijn vrienden ook. Hier en daar gaf ik wel eens een rondje extra maar verder was dat niet heel bijzonder. Mijn vrienden waren oprecht geïnteresseerd in wat ik deed en ze vonden het heel vet. Zelf waren ze aan het werk of aan het studeren en ze wilden van dag tot dag weten hoe het ging. Mijn complete omgeving vond het allemaal heel erg interessant terwijl mijn ouders het op een gegeven moment accepteerden, maar ze stonden er nog steeds niet achter. Het is heel moeilijk, en dan maakt het niet uit van welke leeftijd je bent, om continu van je ouders te horen dat ze teleurgesteld zijn. Dat wil je gewoon niet horen. Als iedereen in je omgeving er op tegen is kun je dat redelijk negeren maar je eigen ouders zijn wel de twee mensen waar je van hoopt dat ze wel blij zijn met wat je doet. Dat is voor mij een hele moeilijke tijd geweest. Mijn vrienden waren daadwerkelijk blij voor me en ze zagen dat ik mijn leven er niet door liet beheersen. Voor mij is het altijd zo geweest dat ik aan het werk was om te leven en niet andersom. Later wil ik een bedrijf opzetten of in ieder geval iets anders gaan doen, poker gaat niet altijd hetgeen zijn waar ik mee bezig ben.

Heb je jezelf bepaalde doelen gesteld zoals bijvoorbeeld een bepaald bedrag verdienen voordat je gaat stoppen?
Nee dat heb ik niet gezegd tegen mezelf. Ik wil gewoon geld verdienen. Nu heb ik wel een doel voor dit jaar en dat is Supernova Elite worden. Dat gaat me ook wel lukken, maar is wel het domste idee ooit geweest.

Om nog even terug te gaan naar 2010, in het najaar wist je de Sunday Warm Up te winnen, hoe is dat precies gegaan?
In die periode ging ik steeds drie maanden studeren afgewisseld door drie maanden poker. Toen had ik dus ook een trip Thailand ingepland terwijl ik ook nog een vriendin had. Eind september ben ik toen voor drie maanden naar Thailand gegaan, samen met vier andere pokerspelers waaronder Robbie Verspui.

En toen kwam er ineens een abrupt einde aan de reis?
Ja, na anderhalve maand in Thailand wilde mijn vriendin het uitmaken, dat idee kreeg ik in ieder geval heel erg. Ik was helemaal hoteldebotel en hield heel veel van haar en toen het een beetje duidelijk werd dat ze er mee wilde stoppen heb ik gezegd dat ik dat niet via de telefoon wilde doen. Toen heb ik de eerste vlucht naar Nederland gepakt en de relatie eindigde. Op een zaterdagavond hebben ‘wij’, zoals zij het zei, het uitgemaakt. Ik werd gewoon gedumpt want ik wilde nog wel graag met haar samen zijn, maar dat ging niet meer werken. De volgende dag, zondag, was de rottigste dag van mijn leven want mijn hart was gewoon gebroken. Die avond heb ik toen om 19:00 de Sunday Warm Up en de Party Poker $250k GTD opgestart en na tien minuten voelde me ik alweer zo rot. ‘Het kan toch nooit +ev zijn om nu te gaan spelen’ dacht ik toen. Na weet ik veel hoeveel uur spelen werd ik veertiende op Party Poker voor een paar duizend dollar en won ik de Sunday Warm Up voor $150.000. Dat is zo absurd om bij twee toernooien tegelijkertijd, met zoveel deelnemers, zo ver te komen. Het was vijf uur ‘s ochtends toen ik klaar was en ik voelde me nog steeds heel erg rot. Toen ik de volgende dag wakker werd moest ik nog steeds aan mijn vriendin denken, dat laat best wel zien dat echt geld in dat opzicht niet gelukkig maakt. Het stomme was ook dat je normaal best wel emotie hebt als je een belangrijke coinflip wint of een suckout uitdeelt diep in een toernooi. Het enige wat ik toen had was het gevoel dat ik eindelijk naar bed kon.

PokerNews PROfile - Remco ‘Pinowww’ de Vries (deel 2) 102

Realiseerde je je een paar dagen later wel dat het geld veel voor je zou veranderen?
Een paar dagen later wel ja. Het stomme was ook dat ik de dag erna een interview afgegeven heb waarin ik moest vertellen hoe het was om zo’n toernooi te winnen. Ik heb toen hetzelfde verhaal verteld en dat ik er niet goed van kon genieten, het voelde voor mij meer als een troostprijs dan een echte overwinning. Toen hebben ze het echt gepubliceerd alsof het een troostprijs voor me was zonder het plaatsen van de context. Toen was er best wel veel haat vanaf de site terwijl het helemaal niet zo zat. Een paar dagen later realiseerde ik me wel dat ik echt een heel leuk toernooi had gewonnen. Alles bij elkaar was het super en het grappige was nog dat ik 2 januari 2011 een mailtje van PokerStars kreeg waarin stond dat ik me had geplaatst voor de PCA. Ik dacht toen echt, ‘Waar slaat dit nou weer op, als ik zo’n package had gewonnen zou ik dat echt wel weten’. Wat bleek nou, over het gehele jaar had ik het meeste geld gewonnen van alle Nederlanders in de Sunday Warm Up en daar zat een package van $15.000 aan vast. Het was nog wel vrij close, want een andere Nederlander had ook gewonnen maar ik speelde dat ding bijna elke zondag en heb dus ook nog wat andere kleine cashes behaald. Binnen drie dagen moest ik toen een ticket boeken, daar heen komen en spelen. De enige vlucht die ik kon kiezen zorgde er voor dat ik in de middag van dag 1a daar aan zou komen terwijl ik ook op die dag stond ingeschreven. Dat heb ik gelukkig nog wel aan kunnen passen. Het winnen van de Sunday Warm Up was in ieder geval wel één van de dromen die ik had in het poker, het winnen van zo’n groot toernooi.

Doordat het tweede gesprek met Remco een stuk langer en uitgebreider, maar ook des te interessanter werd hebben we besloten er nog een derde deel aan vast te plakken. Volgende week in het laatste deel vertelt hij zeer uitgebreid over zijn swings op de Pot Limit Omaha en hoe hij onder andere $37.500 verloor in 36 handen en realiseert hij zich dat grinden voor Supernova Elite zijn game veel schade heeft toegedaan.

Comments

  • [user207295] [user207295]

    Jij bent nog nooit gedumpt zeker paddy?

  • advenje advenje

    paddy held.

  • [user148300] [user148300]

    het doet iets met je focus :p

Lees 19 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen