PokerStars.be opent officieel haar deuren

PokerStars.be opent officieel haar deuren

Belgische pokerspelers zullen het ongetwijfeld gemerkt hebben toen ze PokerStars opstartten, er zijn enkele wijzigingen in de software merkbaar. Met de laatste update is PokerStars de eerste online pokerroom in België die zich volledig conformeert aan de door de overheid gestelde eisen.

Voor de Belgische spelers zal er niet al te veel veranderen. Tijdens de European Poker Tour van Londen was namelijk al een van de grootste aanvankelijke wijzigingen weer terug gedraaid. In de voorgaande versie konden multi-table tournaments gespeeld worden tegen spelers van over de gehele wereld maar was de spelerspoel voor cashgames beperkt tot Belgische spelers. Enkele weken geleden werd dat dus al terug gedraaid waardoor spelers in zowel MTT's en Sit & Go's alsmede in cashgames het konden opnemen tegen de wereld.

Wat wel veranderd is, is de cashier. Daarin treffen Belgische spelers sinds vandaag een 'Beschermd geld' sectie. Voor iedere tien uur die je bent ingelogd kan je €700 storten. Stort je meer dan deze €700 dan gaat dat geld naar de 'Beschermd geld' sectie. Het idee is simpel, in tien uur kan je niet meer dan €700 verliezen want pas daarna verschuift er €700 van je 'Beschermd geld' sectie naar je traditionele 'lopende' account. Het betreft hier netto verlies overigens, als je dus meer wint in je eerste uren kan je uiteindelijk meer dan €700 verliezen natuurlijk, zolang je onder aan de streep maar meer dan nul overhoudt.

Daarnaast moet je vanaf vandaag 21 jaar of ouder zijn om te mogen spelen op PokerStars als inwoner van België. Spelers tussen 18 en 21 kunnen niet meer spelen maar kunnen nog wel gewoon uitcashen. De rake is niet hoger dan op de PokerStars.com client maar het VIP systeem heeft wel enkele wijzigingen ondergaan voor Belgische spelers. Onderstaand een greep uit de op PokerStars.be te vinden FAQ. Heb je nog vragen dan kan je mailen met [email protected] Sta je op het moment van updaten geregistreerd voor een toernooi dan kan je hinder ondervinden. De software zal je dan er op wijzen dat je contact op kan nemen met [email protected] Volg ook het uitgebreide 2+2 topic waar een vertegenwoordiger van PokerStars regelmatig reageert.

Account omzetten naar PokerStars.be - Veelgestelde vragen

 • Kan ik mijn PokerStarssoftware blijven gebruiken om op PokerStars te spelen?

Ja, je kunt de PokerStarssoftware blijven gebruiken. De volgende keer dat je inlogt moet je je software upgraden en deze wordt dan automatisch geüpgraded naar de PokerStars.be-software.

 • Kunnen spelers die niet in België wonen op PokerStars.be spelen?

Nee. De PokerStars.be-software is speciaal ontwikkeld voor spelers die in België wonen.

 • Kan ik zodra ik mijn account heb omgezet naar PokerStars.be nog via de andere PokerStarssoftware spelen?

Nee. Volgens de Belgische wet moeten alle spelers in België op de PokerStars.be-software spelen.

 • Hoe zet ik mijn account om naar PokerStars.be?

Als PokerStars is begonnen met het omzetten van accounts, krijg je automatisch te zien hoe je dit moet doen. Dit proces is erg eenvoudig en duurt slechts een paar minuten.Het omzetten van accounts gebeurt in fases en je ontvangt bericht wanneer je jouw account moet omzetten naar PokerStars.be.

 • Hoe weet ik of ik mijn account succesvol heb omgezet naar PokerStars.be?

Je krijgt een pop-up en een e-mail waarin bevestigd wordt dat je onder de Belgische licentie speelt.

 • Kan ik nog laten uitbetalen voordat ik mijn account omzet?

Je kunt altijd een uitbetaling aanvragen via de PokerStarskassier voordat je je account omzet. Let op: je kunt totdat je je account hebt omgezet naar PokerStars.be niet meer spelen, maar je kunt wel een uitbetaling aanvragen in de PokerStars.be-software nadat je je account hebt omgezet.

 • Kan ik geld overboeken naar spelers die niet op PokerStars.be spelen?

Ja, internationale overboekingen zijn mogelijk.

 • Worden de Belgische spelers gescheiden van de PokerStarsspelers uit de rest van de wereld?

Nee, de toernooien en ringgames op PokerStars.be worden gedeeld met de spelers die op .com spelen.

 • Kan ik mijn saldo nog in dollar ($) aanhouden?/Welke valuta wordt er gebruikt in de PokerStars.be-client?

De standaard valuta voor de PokerStars.be-client is euro (€). Belgische spelers kunnen er echter ook voor kiezen meerdere valutarekeningen te hebben om mee te kunnen doen aan de verschillende toernooien die we aanbieden.

 • In de kassier van PokerStars.be zie ik geld staan bij 'Beschermd geld'. Wat betekent 'Beschermd geld'?

Wegens de lokale kansspelregelgeving is er een limiet gesteld aan het bedrag dat spelers kunnen uitgeven aan online spelen (alle sites opgeteld). De limiet wordt berekend door de Belgische kansspelcommissie. Als je geld stort boven je huidige limiet, wordt een deel van het geld vastgehouden totdat de vastgestelde periode voorbij is. Dit geld is 'beschermd geld'. Dit geld is 100% veilig en wordt automatisch vrijgegeven voor gebruik.

 • Wat gebeurt er met mijn VIP-status?

Je VIP-status, maandelijkse en jaarlijkse VIP Player Points (VPP) en je Frequent Player Points (FPP) worden allemaal omgezet naar je PokerStars.be-account. Je PokerStars.be bonus is dan ook nog steeds afhankelijk van hoeveel je speelt.

 • Wat gebeurt er met de VIP Stellar Rewards?

De VIP Stellar Rewards worden nu aangeboden in euro's. De waarde van de VIP Stellar Rewards blijft ongeveer hetzelfde als voorheen. Bij het omzetten van je account wordt ook je ordergeschiedenis van de VIP-winkel omgezet naar PokerStars.be. Je kunt VIP Stellar Rewards die je al eerder hebt gekocht niet opnieuw ontvangen. Bekijk de PokerStars.be review voor meer details.

Als je meer dan 2.250 jaarlijkse VPP had toen je je account omzette, kun je net als voorheen VIP Stellar Rewards ontvangen, beginnende bij de € 10 VIP Stellar Reward bij de 3.000 VPP.

Als je tussen de 750 en 1.000 jaarlijkse VPP had toen je je account omzette, is je jaarlijkse VPP-saldo verhoogd naar 1.000 jaarlijkse VPP. Als je de VIP Stellar Reward van $ 10 hebt gekocht die beschikbaar was na 750 VPP, kom je niet meer in aanmerking voor de VIP Stellar Reward van € 10 die beschikbaar is na 1.000 VPP.

 • Hoe kan ik mijlpaalcashvergoedingen kopen?

Mijlpaalcashvergoedingen worden nu handmatig in je account bijgeschreven in de vorm van toernooitickets voor Directe Beloning Sit & Go's. Deze tickets worden periodiek bijgeschreven in de accounts van spelers die het vereiste aantal jaarlijkse VPP hebben verdiend voor een mijlpaalcashvergoeding.

 • Kan ik nog steeds artikelen uit de VIP-winkel kopen?

Ja, de VIP-winkel is gewoon open voor spelers van PokerStars.be. Sommige artikelen zijn echter niet meer verkrijgbaar voor spelers in België. Bezoek de VIP-winkel in de PokerStarsclient voor een volledig overzicht van verkrijgbare artikelen.

PokerStars.be opent officieel haar deuren 101

PokerStars.be download je natuurlijk ook via PokerNews!

Comments

 • Rock-City-King Rock-City-King

  in eerdere berichten stond toch dat ze een klein beetje meer rake gingen vragen oid? die belastingregeling komt volgens mij echt uit de lucht vallen

 • LittleGoliath LittleGoliath

  50% van je winning afstaan boven 35k+ trololololol

 • Rock-City-King Rock-City-King

  komen ze in eens met die belasting, daar hebben ze de maanden hiervoor niks over gezegd

Lees 41 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen