PokerStars.com EPT Londen: Heel veel afvallers en enkele grote stacks op dag 2

PokerStars.com EPT Londen: Heel veel afvallers en enkele grote stacks op dag 2

Dag twee is traditioneel de drukste dag van een EPT. De overblijvers van dag 1A en 1B vormen samen een grote groep waarbij doorgaans heel veel Nederlanders en Vlamingen nog actief zijn. Dit keer was het niet anders, 18 spelers stonden er op ons lijstje uiteenlopend van gigantische stack (Matthijs Remie) tot super short (Andries Swart). Het goede nieuws is dat deze twee spelers alle verwachtingen hebben overtroffen. Het slechte nieuws is dat heel veel anderen kunnen gaan genieten van het heerlijke weer hier in Londen want die hebben morgen geen chips om naar terug te keren.

Eerste afvaller

Pierre Neuville was de eerste speler waar we afscheid van namen vandaag. Aan tafel bij onder andere Noah Boeken, Boris Becker en Doyle Brunson was de tegenstand zwaar. Het was vandaag overduidelijk niet de dag van Pierre Neuville. Pierre verloor eerst een groot gedeelte van zijn stack toen Doyle Brunson een fullhouse maakte tegen zijn flush. Daarna verloor hij ook nog eens met aas-negen van vrouw-acht toen een shortstack allin ging. En dan speelt een van de bizardere handen van de dag zich af:

Noah Boeken vindt pocket koningen en raiset naar 2.000. Met een totale stack van 8.000 is het Pierre Neuville die de call maakt. De overige spelers folden en heads-up gaan de Benelux heren naar de flop: {a-}{k-}{10-}. Met middle-set bet Boeken 2.000 waarop Neuville callt. Pierre heeft inmiddels letterlijk zijn halve stack in het midden liggen als de {j-} op de turn verschijnt. Boeken zet zijn Belgische Team PokerStars Pro collega allin en die callt.

De set koningen van Boeken stond echter al de gehele tijd achter, Neuville laat een set azen zien. De river is echter een {q-} waardoor de straat op het board door beiden gespeeld wordt: split pot!

Zijn laatste chips verliest Neuville uiteindelijk met aas-boer tegen boeren. Neuville schoof allin, kreeg een call en moest vijf community cards later het toernooi verlaten.

Noah Boeken zou niet veel later volgen als hij met koning-boer repusht voor een big blind of 19. Hij kan de belangrijke coinflip niet winnen en kon vanaf dat moment zijn pijlen weer gaan richten op andere toernooien, bijvoorbeeld het 8-Game toernooi van morgen waar hij zo naar uit kijkt.

Koen De Visscher staat dan ook al aan de rail. Hoewel hij eerst nog weet te verdubbelen is het uiteindelijk een vierbet met aas-vrouw die hem duur komt te staan. Het is online wizard Stephen "stevie444" Chidwick die de gemakkelijke call heeft met pocket koningen en hij ziet zijn hand houden.

Helaas zijn de bust-outs van enkele spelers ons ontgaan. Met een zaal vol tafels en aan iedere andere een Belg of Nederlander die dubbelt, verliest of een ander mooi verhaal heeft, lopen we nog wel eens wat mis. Hoe Danny van Zijp, Stephan Schreitl en Fatima Moreira de Melo aan hun toernooieinde zijn gekomen weten we dan ook niet. Het feit dat Fatima überhaupt iets heeft gedaan wat niet uitgebreid op PokerNews.nl is verschenen mag als een uniek incident gezien worden en we beloven hierbij dat dat niet vaker zal voorkomen.

De bust-outs van Govert Metaal (top-two tegen een geflopte straat), Jacco Palte (pocket vieren tegen aas-boer) zullen niet de geschiedenis boeken ingaan als enerverend. Die van Christophe was grootser en we spraken hem er achteraf over. Een hyperagressieve Benny Spindler besluit 80 procent van zijn handen te spelen en heeft uiteraard een echte hand als Christophe vijfbet shoved met koning-vrouw. Aas-koning voor Spindler en geen hulp voor de ene helft der gebroeders De Meulder.

download de mp3 (4,7mb)

Rene van Loo (pocket achten tegen pocket koningen liep niet al te goed af) en Kevin Vandersmissen (pocket zessen tegen pocket azen) waren weer shortstacks die het niet rond wisten te krijgen op dag twee. Vandersmissen begon als een van de grootste stacks maar kon de gewonnen handen vandaag op één hand tellen. Een mislukte vierbet bluf in het eerste level zette hem terug en vanaf dat moment begon het grote drama. Vandersmissen kon geen potten breken en kwam dus met een ordinaire 20/80 situatie aan zijn einde.

De ondergang van Matthias

Gelukkig zijn er ook spelers die de dag wel hebben weten te overleven. Joris Springael begon niet met een gigantische stack en zou die, op een enkele kortstondige uitspatting na, ook nooit krijgen. "Kan je er voor zorgen dat ik een handje krijg om mee allin te gaan?" vroeg hij ons toen de brush aankondigde dat we nog vijf handen gingen spelen. Springael, die bij Matthias De Meulder aan tafel zat, richtte zich tot zijn landgenoot en stopte die toe dat die ten minste met een gerust hard naar dag drie zou kunnen gaan. Maar zo zou het niet lopen.

Matthias De Meulder opent preflop naar 4.500 en krijgt twee callers waaronder de Amerikaan Steven Kelly in de grote blind. Op de {a-Spades}{8-Spades}{2-Hearts}-flop zien we Kelly naar Matthias toe checken die 6.000 continuation-bet. De eerste caller foldt maar Kelly heeft een ander plan. Die raiset naar 22.200 en Matthias maakt de call. Op de turn verschijnt de {10-Hearts} en vanuit de grote blind wordt een bet van 37.000 naar voren geschoven. Matthias callt en dealer draait al snel een river: {6-Spades}.

Zonder blikken of blozen verklaart Kelly allin te zijn. Als Matthias, duidelijk niet blij met de situatie, vraagt om een count komen we uit op 117.200. Matthias zelf heeft nog 117.100 achter de hand en is daarmee dus allin gezet. Minuten strijken voorbij, Matthias heeft het er heel zwaar mee. Hij pakt een stapeltje chips in zijn hand, wisselt ze tussen zijn handen en zet ze dan weer met een harde plof op tafel. Hij is gefrustreerd, maar ergens proeven we allemaal dat hij wel gaat callen uiteindelijk.

Steven Kelly kijkt stoïcijns voor zich uit maar beeft als geen ander. Zijn hoofd trilt alle kanten op en ook is duidelijk zeer gespannen. Met iedere seconde die Matthias meer de tijd neemt, lijkt het beven erger te worden. Terwijl aan alle overige tafels iedereen al lang en breed aan het inpakken is, is deze hand nog steeds onderweg. Dan pakt Matthias zijn stack vast en schuift hij ze over de lijn.

Kelly, met zonnebril en grote koptelefoon lijkt het aanvankelijk nog niet door te hebben en het duurt dan ook een seconde voordat hij zijn hand laat zien: {10-Spades}{4-Spades}. Kelly riverde een flush en een halve seconde verstrijkt voordat De Meulder zijn hand de muck in gooit. Omdat hij hem iets te hoog op tilt zien we dat hij {a-Clubs}{a-Diamonds} heeft, topset de muck in. Matthias De Meulder is uitgeschakeld in een van de laatste handen van de dag.

Geen Matthias De Meulder op dag drie dus. Wel Joris Springael die geen hand vond om allin te gaan en morgen terug komt met een schamele 27.900.

Andries Swart begon met een hele kleine stack maar heeft die toch weten uit te bouwen naar 58.000. Net als op dag 1 ging dat weer voornamelijk zonder showdown. Tel daarbij nog een enkele suckout op, met aas-zeven tegen pocket boeren - straat voor Swart, en we zien Swart weer morgen als hij zal proberen zijn 30 big blind stack uit te breiden naar een hoeveelheid die goed genoeg is om het geld, en de finaletafel te halen.

Charles Abramsen waren we lange tijd kwijt. We hadden hem al afgeschreven maar plotseling troffen we hem bij Juan Manuel Pastor aan tafel. Die Spaanse Team PokerStars Pro was alles behalve blij met de Nederlander. Weer in korte broek en lekker onderuitgezakt zat hij grijnzend aan tafel. Pastor was minder geamuseerd, met pocket vrouwen kreeg hij het allin tegen Abramsen zijn boeren. Boer op de flop en Charles kon in zijn handen wrijven met een 140.000 stack. Daar leverde hij nog iets van in om de dag uiteindelijk af te sluiten met 121.700.

Remco de Vries had genoeg te klagen vandaag want telkens grinde hij zich een weg omhoog om met een coinflip alle winst weer te vergeven. Dat zorgde ervoor dat hij twee keer van een duizendje of 160 terug viel naar een ton tot hij op een gegeven moment zelfs terug valt naar 60.000. Als hij dan echter met vrouwen tegen boeren dubbelt breekt het half uurtje van De Vries aan. Met een grote blind die openlijk toe geeft dat hij een qualifier is die dolgraag dag drie wil halen is het natuurlijk vragen om raises. Remco nam die taak op zich en stampte de tafel nog eventjes aan om in een eindsprint van een half uur zijn stack op te bouwen naar 128.900.

Geert-Jan Potijk kende ook een succesvolle dag. Een vierbet bluf op het einde zorgde nog even voor een grote stijging. Aan tafel met onder andere Joris Springael en Matthias De Meulder bleef hij aanvankelijk onder de radar. Maar de 175.400 die hij morgen mee neemt zijn gewoon meer dan 72 big blinds, meer dan genoeg ammunitie voor een online krachtpatser als Potijk.

Bovenaan treffen we, net als gister, Matthijs Remie. Hij combineerde sterk spel met een ongekende hotrun aan kaarten en set-ups. Maakte hij twee paar, dan had iemand anders een lagere twee paar. Gewonnen coinflips hier, geslaagde bluf daar en Matthijs speelt 353.500 aan het begin van dag drie. Wijs praken kort met hem in de derde break van de dag:

download de mp3 (2,6mb)

Om 12 uur begint dag 3 van de PokerStars.com European Poker Tour. 160 spelers verschijnen dan aan de start waarbij 104 spelers het geld zullen halen. Het eerste level dat we spelen is level 14, 1.200/2.400 met een 300 ante. De volledige tafelindeling voor dag drie vind je in de PokerNews.nl live-reporting. Dat is ook de plek waar je nog steeds de payouts vind natuurlijk.

Comments

 • Jorisimo Jorisimo

  wel jammer dat ze bij deze foto die twee dikke baardmannen van de foto hebben geknipt.

 • Jorisimo Jorisimo

  Boschweg schreef

  Die hand tussen Noah en Pierre haha w t f schitterend

  haha die pierre is echt grappig maar wel heel matige speler maar vind wel mooi dat hij lekker aan het genieten is vaak in zijn steenkolen engels.

 • [user192149] [user192149]

  Die hand tussen Noah en Pierre haha w t f schitterend

Lees 4 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen