PokerStars.com EPT Londen: Swart wordt 18e, Martins Adeniya chipleader

PokerStars.com EPT Londen: Swart wordt 18e, Spindler chipleader

Wat een lange dag voor Andries Swart had moeten worden, werd uiteindelijk niet echt een happening. Met nog 24 spelers in het toernooi had Andries een lange weg te gaan om de finaletafel te bereiken. Die weg eindigde uiteindelijk op de 18e plaats, goed voor £19.000.

Hij begon met 254.000, slechts 11 big blinds aan het begin van de dag. De eerste coinflip van de dag is echter gelukkig waardoor hij iets meer ruimte voor manoeuvre krijgt. Als Joao Barbosa opent schuift de ernstig shortgeraakte Basile Yaiche allin. Ook Andries pusht zijn stack naar voren waardoor de Portugese EPT winnaar voor de beslissing komt te staan. Hij denkt lang na maar geeft uiteindelijk op waardoor we eindelijk de eerste showdown van de dag kunnen noteren voor Swart.

De Nederlander neemt het met {k-Spades}{q-Diamonds} op tegen de {7-Clubs}{7-Diamonds} van de Fransman. Yaische staat al op en pakt zijn spullen al als een {q-Spades}{j-Diamonds}{5-Clubs}-flop valt. De {9-Spades} op de turn en {5-Spades} op de river is geen hulp voor Basile en Andries stijgt naar 15 big blinds.

Een lange periode van folden volgt waarbij Andries hier en daar nog eens de blinden kan oppakken. Met nog 18 spelers in het toernooi breekt dan toch het noodlot aan. Als alle spelers naar chipleader Mattias Bergstrom folden heeft die niet lang nodig om allin te pushen. Hij zet effectief Swart allin die geen lastige beslissing lijkt te hebben. Hij kijkt vluchtig naar zijn kaarten en maakt dan de call.

Swart heeft het voordeel met zijn {a-Spades}{5-Hearts} maar zou uiteindelijk niet winnen van de {k-Clubs}{j-Hearts} van de Zweed. De flop ({9-Diamonds}{2-Diamonds}{10-Clubs}) en turn ({3-Hearts}) zijn nog veilig maar het aantal outs stapelt zich op voor Bergstrom. De {q-Diamonds} river past in dat rijtje en met een straat voor Mattias is het over en sluiten voor Andries.

Als de uitbetaling in orde is gemaakt en hij een kort interview heeft gegeven voor de PokerStars camera's spreken wij met hem:

download de mp3 (2,3mb)

PokerStars.com EPT Londen: Swart wordt 18e, Martins Adeniya chipleader 101
Martins Adeniya

Na de uitschakeling van Swart gaat het snel. De eerste die moet gaan is EPT winnaar Joao Barbosa. Met zijn uitschakeling, pocket vieren tegen de koning-boer van Steve O'Dwyer, werd andermaal zeker gesteld dat we een nieuwe EPT kampioen gaan kronen. Terwijl op andere PokerStars Tours al meerdere meervoudige kampioenen zijn gekroond blijft het nog steeds iets waar alle EPT kampioenen naar kunnen streven.

De spelers blijven afvallen en al snel hebben we een negen-handige tafel waar we nog maar één speler van hoeven te verliezen. Dan vertraagd het spel echter enorm en als we ook nog eens een 45 minuten break nemen omdat de televisiecrew daar behoefte aan heeft, lijkt het helemaal nooit te gaan eindigen. Uiteindelijk is Adria Balaguer de finaletafel bubble waardoor de volgende acht heren morgen om 12 uur aan de start verschijnen:

Seat 1Miroslav Benes370.000
Seat 2Andre Klebanov2.730.000
Seat 3Stephen O'Dwyer1.250.000
Seat 4Juan Manuel Pastor1.915.000
Seat 5Benny Spindler3.435.000
Seat 6Kevin Iafocano2.685.000
Seat 7Martins Adeniya4.736.000
Seat 8Mattias Bergstrom3.620.000

Alle foto's zijn gemaakt door Neil Stoddart voor PokerStars.com.

Comments

  • [user60016] [user60016]

    [x] in be4 ship door Spindler

  • projectsoul projectsoul

    Ik was er vorig jaar. De final table van de High Roller was gewoon in de zaal, daar kan je wel checken. Maar final table van ME was afgeschermd, daar kon je niks van zien, weet niet of het dit jaar weer zo is.

  • luckyleon luckyleon

    Tot hoelaat is de verwachting dat de finaletafel morgen bezig is? Ik zit in London en ben van plan 's avonds nog ff te railen.

Lees 7 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen