eGamingReview: Full Tilt Poker dient claim in voor bijna $100 miljoen aan spelersgeld

eGamingReview: Full Tilt Poker dient claim in voor bijna $100 miljoen aan spelersgeld

De website eGamingReview heeft vandaag een artikel gepubliceerd waaruit blijkt dat Chris Ferguson namens Full Tilt Poker claims heeft ingediend bij de Amerikaanse wetgevers en uitvoerders daarvan, ter grootte van $98.276.540. Die tegoeden zouden volgens de ingediende stukken toebehoren aan spelers op de website en geen onderdeel uitmaken van het vermogen van het bedrijf zelf.

Uit de stukken blijkt echter tegelijkertijd hoe complex het bedrijf Full Tilt Poker was opgezet. De merknaam Full Tilt Poker is namelijk in de loop der jaren gehanteerd door diverse bedrijven om de geldstromen en belangen niet te doorzichtig te maken. Deze "shell corporations" luisterden naar de namen Vantage en Kolyma. Ook zijn er afzonderlijke claims ingediend namens de bedrijven Filco, Tiltware, Pocket Kings en Pocket Kings Consulting die ook spelers tegoeden op rekeningen van banken beheerden.

Pocket Kings en Tiltware, Kolymo blijken de moederbedrijven te zijn met geen bedrijven boven zich. Tiltware is het moederbedrijf van Pocket Kings Consulting en Vantage terwijl Regent Nominees Ltd weer onder Pocket Kings valt die op zijn beurt moederbedrijf is voor Filco Holdings Ltd die weer boven Filco zelf staat.

Een wirwar aan bedrijven dus die nu allemaal claims hebben ingediend om geld terug te krijgen zodat het gedistribueerd kan worden aan de rechthebbenden, de spelers. De stukken zijn ingediend namens deze bedrijven aangaande rekeningen van over de gehele wereld. Een deel er van bevinden zich in Europa waarbij onder andere Banque Invik SA te Luxemburg genoemd wordt als een bank waar rekeningen bevroren zijn met spelers tegoeden. Ook zijn er claims ingediend aangaande rekeningen bij de Sunfirst Bank in Utah, de bank van de eerder in verband met Black Friday aangeklaagde John Campos.

Ook blijkt uit de ingediende stukken dat Chris Ferguson en drie andere bestuursleden zelf niet zullen verschijnen bij de aanklachten die zijn ingediend. Verder valt te lezen dat Chris Ferguson zelf maar 25 miljoen dollar van de voor hem gereserveerde 85 miljoen dollar heeft ontvangen. Of de overige 60 miljoen dollar bevroren is net als de overige tegoeden, of uiteindelijk nooit uitgekeerd zijn, wordt niet vermeld.

Met het indienen van deze stukken lijkt een volgende stap gezet in het verwezenlijken van de voorwaarden van de deal tussen Groupe Tapie en de voorgaande bestuursleden zoals Howard Lederer, Chris Ferguson en Ray Bitar. Groupe Tapie stelde als een van de voorwaarden dat het Amerikaanse Ministerie van Justitie akkoord zou gaan met het terug laten vloeien van spelers tegoeden op bevroren rekeningen. Met de ingediende stukken is de volgende actie aan het ministerie om uit te zoeken of het hier inderdaad spelerstegoeden betreft. Een termijn waarop een reactie te verwacht mag worden, valt niet te zeggen.

Comments

 • Webjoker Webjoker

  kneli schreef

  "ter grootte van bijna $98.276.540"

  Ja, we kijken niet zo op de centen Big Grin

  Hehe, ik had eerst 'ter grootte van bijna $100 miljoen' maar heb het toen toch maar aangepast naar het exacte bedrag. Was dus vergeten dat bijna weg te halen.

 • [user154300] [user154300]

  "ter grootte van bijna $98.276.540"

  Ja, we kijken niet zo op de centen Big Grin

 • Webjoker Webjoker

  Rock-City-King schreef

  Kan wel weer ff gaan duren dus

  Ik ben alles behalve een expert op dit gebied maar dat dit langzame procedures zijn dat lijkt me buiten kijf te staan.

Lees 5 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen