PokerStars.com EPT Loutraki - Zeven Nederlanders en drie Belgen overleven dag 1a

PokerStars.com EPT Loutraki - Zeven Nederlanders en drie Belgen overleven dag 1a

Vandaag stond de eerste dag van de allereerste EPT in Griekenland op het programma. In het kuststadje Loutraki verzamelden 145 pokerspelers zich die allen €4.400 neerlegden en daarvoor in ruil 30.000 chips kregen. Slechts één Nederlanders wist de dag niet te overleven en verder zagen we iedereen die in actie kwam de tweede dag bereiken. Sjors Harmens heeft de meeste chips en begin donderdag met 68.525.

De dag begon zoals gewoonlijk met het zoeken naar spelers. We troffen een aantal onbekende waaronder Ricardo Hewitt die zich gisteravond via een live satellite had weten te plaatsen. Hewitt speelde zijn eerste grote toernooi en begon naast Team PokerStars Pro Marcin Horecki. Hewitt liet zich niet intimideren en speelde een rustige dag die hem uiteindelijk 36.400 chips opleverde.

Kenny Hallaert was ook weer van de partij en na twee zesde plaatsen op de MCOP stond hij weer gemotiveerd aan de start. De avond voorafgaand aan het Main Event kopte de Vlaming het €300 turbo toernooi binnen voor €8.300 zodat hij in ieder geval de week alweer had terugverdient. Zijn dag 1 van dit toernooi was verder vrij matig en hij zakte al snel ver af door een aantal driebet potten te verliezen. Tegen het einde van de dag won hij wat terug en sloot af met 23.975.

Pim van Riet en Pieter Schollaert maakten er een grotere show van en kwamen veelvuldig in actie op de eerste dag. Direct aan het begin ontstond er nogal wat commotie aan deze tafel.

De Belgische PokerStars Qualifier Pieter Schollaert speelt vandaag mee en hij zit naast Pim van Riet. Beide spelers maakten interessante actie mee en in het eerste uur. We stonden zojuist een kwartier aan tafel en noteerden het volgende.

Pieter Schollaert had al aardig wat chips ingeleverd en hij vertelde ons wat er gebeurde. De Belg opende met {j-}{j-} naar 375 en kreeg een driebet van de Griekse speler in seat 1 naar 1.000 te verwerken. Schollaert maakte de call en check-callde 1.200 op een {7-}{8-}{10-} flop. De turn bracht een {5-} en ditmaal check-callde Schollaert maar liefst 4.000. De river bracht een {2-} en voor de derde maal op rij checkte de Vlaming. "Nu bette hij ineens 15.000" aldus Schollaert die het niet vertrouwde en besloot zijn stack voor het grootste gedeelte intact te houden. "Ik foldde en hij liet een {10-} zien" voegde Schollaert toe aan zijn verhaal, al dacht hij wellicht de beste hand te hebben gefold.

Terwijl we dit opschreven opende Pim van Riet under the gun naar 250, en dezelfde Griek besloot direct te driebetten naar 1.000. Schollaert begon al te lachen vanuit de big blind en de Griek zei, "I'm not scared". De actie werd gefold naar Van Riet die direct de call maakte. De flop bracht {10-Clubs}{5-Spades}{4-Spades} en Van Riet checkte direct, waarna de Griek stoïcijns 6.000 naar het midden gooide. Van Riet vergiste de blauwe (5.000) chips voor een paarse (500) en gooide 1.500 naar het midden. Dit was niet genoeg om de call te maken, maar ook de Griek leek zich hier niet van bewust. Heinz Kamutzki merkte het echter direct en maakte Van Riet er op attent. Onze landgenoot was niet ijverig om de call te maken en één van de tournamen directors kwam er bij.

Omdat Van Riet al 1.500 chips in de pot had gegooid bleven mocht hij deze niet terugnemen. Zijn intentie was echter het callen van 1.500 en de regel is dan dat hij alsnog mag beslissen over het callen van de rest, 4.500 in dit geval. Kamutzki was het hier helemaal niet mee eens en toen Van Riet had gefold ging hij direct verhaal halen bij de baas van het toernooi. De Duitser voerde aan dat dit uitnodigde tot angle-shooting maar de regels werd als volgt uitgelegd: Als de intentie het callen 1.500 is en dit door een kleurverschil fout gaat is het aan de toernooileiding om te beslissen wat er gebeurt. Mocht iemand proberen te angle-shooten door, bij wijze van spreken, 100 naar het midden te gooien op een soortgelijke bet, krijgt deze direct een waarschuwing danwel een penalty.

Van Riet kwam dus goed weg en heeft alsnog een hele mooie winst, hij staat op 36.000 chips, terwijl Schollaert een beetje in de min staat. Er is nog niets aan de hand en beide spelers weten in ieder geval dat er op stoel 1 wel wat te halen valt.

Een paar uur later was het weer raak en speelden er zich weer het nodige af.

Het is lastig over de één post een post te maken en de andere links te laten liggen en vandaar weer een update over de beide heren. Pim van Riet heeft aardig wat swings gehad en staat weer op 45.000 doordat hij zojuist een Italiaan heel boos te maken.

Eerst leverde Van Riet wat in, hij opende naar 750 en kreeg vier callers waarna de flop {3-}{5-}{7-} met twee schoppen en er werd naar de button gecheckt die 2.200 bette. Van Riet speelde {a-Spades}{k-} en besloot te callen waarna de agressieve Griek ineens all-in ging voor 18.000 chips. Beide spelers gooiden af en Van Riet zakte wat af. Even later kreeg hij geen actie op zijn azen om vervolgens wat chips aan Pieter Schollaert te verliezen.

Schollaert had gelimpt en Van Riet raisede met {9-}{9-} waarna de flop aas-hoog was. Schollaert callde een bet van Van Riet waarna de turn een blank bracht. Schollaert besloot nu de bet van Van Riet te raisen naar 5.000 en de clash van de Nederlanders ging na een call naar de river. Op de river werd er gecheckt en Schollaert pakte de pot op met {j-}{j-}.

Van Riet won de verloren chips zojuist terug toen wij stonden te kijken. Er werd geopend naar 700 en vier spelers besloten te callen waaronder Schollaert en Van Riet die in de blinden zaten. De flop bracht {7-Spades}{4-Hearts}{5-Diamonds} en Van Riet callde als enige de bet van 2.300 die de speler in de hijack maakte. De turn bracht de {4-Spades} en nu check-callde Van Riet 5.000. Op de river viel de {4-Diamonds} en ging het check-check. "Straight!" riep de Italiaan boos terwijl hij {8-Diamonds}{6-Diamonds} opengooide, "Full house" antwoordde Van Riet die {k-Spades}{5-Spades} liet zien. De Italiaan stormde van tafel terwijl Van Riet de pot oppakte en hij staat nu weer op 45.000 chips.

Pieter Schollaert was afgezakt naar 10.000 chips maar wist net voor de break te verdubbelen. Schollaert callde een raise naar 700 met {k-Diamonds}{9-Diamonds} waarna de flop {k-}{9-}{a-} bracht. Schollaert callde een bet en op de turn, een blank, ging het check-check. De river bracht nog een {9-} en de Vlaming maakte zijn full house. "Hij bette 6.300 en ik ging all-in voor 6.500. Hij foldde, en dat is echt gebeurd!" zei Schollaert die momenteel weer een prima stack heeft en op 20.000 staat.

Uiteindelijk sloot Pim van Riet de dag af met 64.100 terwijl de Belgische PokerStars Qualifier nog maar 9.825 overheeft. Dat is nog wel meer dan Rien Wijermars want die kende een zeer ongelukkige dag. Wijermars blufte in één hand heel veel chips weg om vervolgens niet meer goed terug te kunnen komen. Wijermars kreeg geen goede spots en komt op dag 2 terug met slechts 9.350 chips.

De tafel van Tobias Peters, Shander de Vries en David Boyaciyan werd al direct uitgeroepen tot ‘Oranje tafel’ want tijdens een EPT is dit toch best zeldzaam. Peters kende een hele rustige dag die hij zelf als ‘kut’ omschreef terwijl De Vries in een aantal interessante handen terechtkwam. Het tempo aan tafel was laag maar toch probeerden ze de Groninger te bluffen.

Shander de Vries won zojuist een leuk potje en Tobias Peters pushte hem om te vertellen wat er zich allemaal afspeelde. Peters had de hand zelf geopend naar 1.200 en nadat er gecalld werd besloot De Vries met {5-}{5-} ook mee te gaan. Hierna ging er nog een speler mee zodat ze met vier een flop zagen.

De flop bracht {q-}{3-}{6-} met twee klaveren en iedereen besloot te checken. Op de turn viel de {4-Diamonds} en nadat Tobias had gecheckt bette een speler 2.200. De Vries maakte de call waarna de speler in stoel één er ineens 7.100 van maakte. De speler die de turn bette gooide af waarna De Vries, slechts met vijven, de call maakte.

Op de river viel de {q-Clubs} en wederom ging het check-check. De opponent van onze landgenoot liet {a-}{4-} zien en zo haalde De Vries weer wat chips op.

Shander de Vries overleefde de dag met een keurige 63.400, Tobias Peters had nog 16.175 over en David Boyaciyan zien we morgen niet meer terug. De MCOP Main Event winnaar had zijn dag totaal niet en foldde onder andere boeren preflop op een zesbet all-in van zijn tegenstander. Niet veel later limp-shovede hij met negen-zeven van harten om gecalld te worden voor pocket vrouwen. De goede rush uit Amsterdam kon dus geen goed vervolg gegeven worden en hem zien we niet meer terug.

PokerStars.com EPT Loutraki - Zeven Nederlanders en drie Belgen overleven dag 1a 101

Paul Berende zat aan een uiterst vermakelijke tafel en nam het onder andere op tegen voormalig Sunday Million winnaar Konstantionos Xystouris uit Cyprus. De beste man had veel plezier aan tafel en deed er alles aan het leven van zijn tegenstanders zuur te maken.

Dat zei Paul Berende zojuist terwijl hij begon te lachen in een zeer grote pot. We beginnen even bij het begin om alles duidelijk te maken. Berende won namelijk eerst een pot van Konstantionos Xystouris, een voormalig Sunday Million winnaar, voordat hij wederom met hem clashte en hard begon te lachen.

In de eerste hand opende hij naar 1.000 met {a-Diamonds}{k-Diamonds} en Xystouris driebette naar 3.000. "Ik wilde niet mijn toernooileven preflop riskeren in dit veld dus callde ik" aldus Berende die {3-}{4-}{6-} met twee ruiten op de flop te zien kreeg. "Dan ga ik nooit meer weg natuurlijk" en Berende bette uit waarna zijn tegenstander besloot te shoven en hij maakte de call. "Ik zat tegen {j-}{j-} en ik hitte een ruiten" aldus Berende die wist te dubbelen door Xystouris.


Terwijl we bij hem aan tafel stonden opende Berende, ditmaal vanaf de button, naar 1.000 waarna Xystouris vanuit de small blind driebette naar 2.500. Berende maakte er 5.600 van en de Cyprioot volgde met de call. De flop bracht {4-Spades}{k-Diamonds}{7-Diamonds} en Xystouris checkte naar Berende die 3.200 bette. Xystouris kondigde een raise aan en gooide 7.000 naar het midden waarna hij er, met zijn andere hand, nog even 3.200 achteraan gooide, "What the fuck was that?" lachte Berende terwijl de dealer Xystouris vertelde dat dit niet mogelijk was. Berende zag dat zijn tegenstander nog 9.200 achter de hand had en maakte uiteindelijk de call.

Op de turn, de {4-Clubs}, en de river, de {5-Hearts}, werd de hand door beide spelers gecheckt en Xystouris liet {k-Hearts}{10-Hearts} zien. "Oh, that's how you win Sunday Millions!" aldus een lachende Berende. De rest van de tafels vond het ook bijzonder grappig en hield het niet meer toen er in de volgende weer actie gemaakt werd. Iemand opende naar 1.000 waarop Berende callde en Xystouris driebette naar 3.700. De initial raiser callde waarna Berende voor de grap deed alsof hij all-in ging, Xystouris zei direct "I got chips to play" en onze landgenoot gooide met een lach af. Xystouris splitte uiteindelijk de pot met {k-}{k-} tegen {9-}{9-} op een {3-Spades}{4-Hearts}{2-Clubs}{a-Hearts}{5-Clubs} board en kreeg wederom de spelers aan het lachen.

Het is bijzonder gezellig hier in Loutraki en de spelers maken er in sommige gevallen ook echt een potje van. Berende staat ondertussen op zo'n 46.500 chips en heeft daarmee een prima stack.

Paul Berende sloot de dag af met 59.400 en heeft dus ook een prima stack. Friend of PokerStars Pierre Neuville zakte helemaal af naar 7.000 chips om vervolgens een ouderwetse comeback te maken. Hij sloot de dag af met 26.850 en voelde zich vast een stuk beter dan de meeste spelers die met deze stack naar dag 2 gingen.

Tenslotte is daar nog Sjors Harmens en hij wist, met een kleine voorsprong de Nederlandse chiplead in handen te krijgen. Helaas had de fotograaf geen oog voor hem zodat een foto pas op dag 2 geplaatst zal worden maar het 68.525 chips is daar nog genoeg ruimte voor. Harmens speelde één hele bijzondere pot en die kun je hier nalezen of beluisteren via de SoundBite die we met hem opnamen.

download de MP3 (1mb)

Er werd geopend naar 700 waarna de actie bij Sjors Harmens kwam die in positie besloot te driebetten naar 1.900. De initial raiser maakte de call waarna de flop {9-Diamonds}{7-Spades}{2-Spades} bracht. Ignat Liviu, de tegenstander van Harmens, checkte waarna onze landgenoot 2.500 bette. Liviu dacht een tijdje na en maakte toen 5.500 zodat de druk op Harmens kwam te staan.

Onze landgenoot ging anderhalve minuut in de tank en maakte toen 10.100 van met nog 17.500 achter de hand. Een zeer grote pot voor beide spelers en de Roemeen ging bijzonder lang in de tank voordat hij de call besloot te maken. Op de turn viel de {5-Clubs} en beide spelers checkten snel.

De river bracht de {9-Hearts} en Liviu dacht zeker een minuut na voordat hij 8.500 besloot te betten. Harmens ging zeker vijf minuten in de tank en maakte toen de call waarmee hij een groot gedeelte van zijn stack riskeerde. Liviu liet {j-Diamonds}{10-Diamonds} zien en Harmens draaide snel {a-Clubs}{6-Spades} open! Een gigantische call voor Harmens, die de gehele hand zeer gespannen leek, en ineens een lach op zijn gezicht toverde. De spelers aan zijn tafel gaven complimenten aan onze landgenoot die er nu erg goed voor staat.

PokerStars.com EPT Loutraki - Zeven Nederlanders en drie Belgen overleven dag 1a 102

Morgen om 12:00 lokale tijd, 11:00 Nederlandse tijd, gaat de tweede startdag en we verwachten bijzonder weinig bekende gezichten in actie te zien. Filip Verboven en Koen De Visscher komen in actie en hopelijk zien we enkele Qualifiers hun opwachting maken. Alle actie is natuurlijk wel weer live te volgen op PokerNews.nl.

Sjors Harmens68.525
Pim van Riet64.100
Shander de Vries63.400
Paul Berende59.400
Ricardo Hewitt36.400
Pierre Neuville26.850
Kenny Hallaert23.975
Tobias Peters16.175
Pieter Schollaert9.825
Rien Wijermars9.350

Comments

 • Webjoker Webjoker

  Happy_Freaked schreef

  busto_soon schreef

  liviu = 0human0

  Dat zei Padjes dus ook. Kan me er helemaal niets bij voorstellen, die gast zag er niet bijster slim uit en zijn line vond ik ook niet echt doordacht overkomen.

  Die gast kwam ook ver in San Remo, net als dat maatje van hem. Zat bij Lex aan tafel toen (die vriend dan). Moeten wel sicko's zijn.

 • Happy_Freaked Happy_Freaked

  busto_soon schreef

  liviu = 0human0

  Dat zei Padjes dus ook. Kan me er helemaal niets bij voorstellen, die gast zag er niet bijster slim uit en zijn line vond ik ook niet echt doordacht overkomen.

 • busto_soon busto_soon

  liviu = 0human0

Lees 8 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen