Full Tilt Poker reageert op overeenkomst tussen Groupe Bernard Tapie en DOJ

Full Tilt Poker reageert op deal tussen Groupe Bernard Tapie en DOJ

Hoewel de berichtgeving nog onder een embargo viel, is het nieuws donderdagavond 17 november toch naar buiten gekomen dat Groupe Tapie een deal heeft weten te maken met het Amerikaanse Ministerie van Justitie aangaande de koop van Full Tilt Poker. Het zou hier gaan om een bedrag van 80 miljoen dollar.

Volgens Yahoo Finance is Groupe Bernard Tapie een afspraak overeengekomen met het Amerikaanse Ministerie van Justitie waarbij ze de verkregen activa aan de Franse bellegingsfirma verkopen. Indien de aandeelhouders van Full Tilt Poker akkoord gaan krijgt de Amerikaanse overheid deze activa in handen die ze dus volgens deze afspraak direct overdragen aan Groupe Tapie als onderdeel van de afspraak.

In de deal, die door twee-derde van de aandeelhouders goedgekeurd moet worden, staat verder dat Groupe Bernard Tapie verantwoordelijk zal zijn voor het terugbetalen van tegoeden aan pokerspelers buiten Amerika. Het Ministerie van Justitie zal in de overeenkomst de verantwoording dragen voor het terug betalen van Amerikaanse spelers wat in totaal om een bedrag van $150 miljoen zou gaan. Hoe het voor Amerikaanse staatsburgers in de praktijk zal lopen om aanspraak te maken op hun geld, is op dit moment nog niet bekend. Ze zullen in ieder geval, als de verkoop door de FTP aandeelhouders wordt goedgekeurd, hun compensatie voorstel moeten richten aan het Ministerie. Ook hoe het voor spelers zal gaan met betrekking tot opgebouwde punten en bonussen is nog niet bekend op dit moment.

De afspraak zoals hij nu op papier staat, voorziet ten slotte erin dat het Ministerie instemt met het laten vallen van de civiele procedure tegen FTP waardoor de aansprakelijkheid voor de aandeelhouders van het bedrijf komt te vervallen. Dit heeft echter geen invloed op de aanklachten die tegen individuele aandeelhouders zijn aangespannen zoals Howard Lederer, Chris Ferguson en Ray Bitar.

Volgens Poker Player Newspaper heeft Wendeen Eolis, CEO van EOLIS Intl Group, gesproken met Benham Dayanim, advocaat voor Groupe Bernard Tapie, die de deal bevestigt heeft: “De volgende stap is om een deal te bereiken met [de aandeelhouders van] Full Tilt Poker. Ik verwacht dat dit zal gebeuren. Het voorziet in het terugbetalen van de spelerstegoeden en neemt de directe druk van de overheid weg waar FTP als bedrijf op dit moment onder valt."

In de deal staat ook dat huidige FTP bestuursleden geen aandelen kunnen hebben in de nieuwe bedrijfsvorm. PokerNews.com sprak met Jeff Ifrah, een advocaat van Full Tilt Poker, die het volgende zei:

"All [the embargo] means is that the reporter was not supposed to release it like she did, that’s the embargo, but the agreement itself is signed. You have to understand what it is, this is an agreement between Tapie and the government that, if the government obtains the assets of FTP, Tapie will buy them, and Tapie will pay back the world players, and the government will establish a fund to payback the U.S. players.

There is a signed agreement between the government and Tapie that dictates what the terms will be for the sale of the assets, but the government doesn’t have the assets yet, so they still need to obtain them . . . It’s not clear what has to happen for the government to obtain those assets.

In a lot of ways, the agreement’s historic, so obviously there is going to remain a lot of questions [as to] how players are going to submit a request, when will they get the money back, how much money will be available, will they get money for points, will they get money for this, for that, there’s a ton of questions, and all of those questions need to be answered. For now, this is a pretty historic agreement in many ways, and it’s going to lay the groundwork for a final agreement between Tapie and the company, which will ultimately result in those assets, presumably, being voluntarily forfeited to the government.”

PokerNews.com contacteerde ook het Amerikaanse Ministerie van Justitie en kreeg het volgende te horen:

“We have no comment and are not confirming or denying an agreement.”

Ook Full Tilt Poker, onder andere bij monde van Ray Bitar, heeft gerageerd op de overeenkomst met een statement aan PokerStrategy.com:

Full Tilt Poker is pleased that the terms of the agreement between Groupe Bernard Tapie (GBT) and the Department of Justice have been finalized, and that the agreement provides for GBT to repay or make whole players outside of the United States and for the Department of Justice to permit United States players to request compensation out of the forfeited funds. Since Black Friday, repaying customers has been FTP’s number one priority.

Ray Bitar, co-Founder of Full Tilt Poker stated: “I am extremely pleased with the efforts of the Department of Justice, and the Groupe Bernard Tapie corporation, and appreciate their continued dedication in working towards a mutually beneficial agreement that will facilitate repayment of the players ."

Now that the agreement with DOJ has been reached, GBT and Full Tilt Poker will now turn to memorializing the final terms of their agreement, to bring this matter to a complete resolution as soon as possible.

Full Tilt Poker would like to thank all its customers for their continued patience since Black Friday and during this negotiation process.

Full Tilt Poker reageert op overeenkomst tussen Groupe Bernard Tapie en DOJ 101
Bernard Tapie

Voor een volledig overzicht van alle gebeurtenissen rondom Full Tilt Poker en haar val, zie het forumtopic 'Tijdlijn crisis rond Full Tilt Poker licentie & verkoop aan Europese investeerders'.

Comments

 • [user211343] [user211343]

  heb ook nog wel wat geld daarop staan ...........wil spielen........

 • sijht sijht

  van nederpoker:

  E-mail SCAM

 • [user117997] [user117997]

  hahaha nice dat ze geloven dat wij geduld hebben. Denk niet dat ze hun vakantie in Nederland moeten aanokondigen :p

Lees 44 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen