Sportshoe Diaries - Domme hebzuchtige cheaters!

Sportshoe Diaries - Domme hebzuchtige cheaters!

Hey Rem,

was leuk je weer te zien man in Utrecht! Was een mooie bijeenkomst met heel veel gezellige mensen. EIndelijk mocht PokerInfo een keer met de titel aan de haal, helaas schoot PokerNews lid Freez0 net te kort. Ik dealde de heads-up maar kon toch niet voorkomen dat de wisselbeker aan ons voorbij ging dit keer. Een groepje (voormalig) PokerNews leden schreeuwde Freez0 nog aan maar het mocht niet baten.

Toen de tent vrijwel leeg was en de meeste tafels opgeborgen, deed ik nog een afsluitend biertje met 'Hansytheking', Berbera, 'trickstar', winnaar 'DennMann' en mijn favoriete klager 'Biepi'. Die laatste twee waren wel heel innig en blij met de overwinning en Biepi had zijn chips nog wel weg gesmeten ook tegen 'DennMann'. Overduidelijke collusion natuurlijk, grinnikte ik. Nonsens natuurlijk, Biepi wilde zelf ook graag winnen. En al zouden ze het zo bekokstoofd hebben, dan nog zou niemand er om kunnen malen. De forumbattles zijn er immers voornamelijk om een goede tijd te hebben en poker staat op de tweede plaats. Zo werd ik zelf uitgeschakeld door siteslammer iemand die preflop wel allin wilde callen met boer-acht. Moet allemaal kunnen.

Er zijn een stuk ernstigere voorvallen te noemen in de pokerwereld. Op Absolute Poker en Ultimate Bet keken Russ Hamilton en compagnons met je kaarten mee en 'POTRIPPER', 'NioNio' en een zooi aan andere accounts trokken met bizarre stats toernooien en cashgames leeg. Dan hadden we nog 'Ali Tekintamgac' die met behulp van een blogger speelde om zoveel mogelijk kaarten aan tafel te zien en hadden we van de week het verhaal van [Removed:9] die met een zelf geschreven trojan-horse online mee keek met spelers.

Wat verbindt al deze gevallen? Ze kwamen er allemaal niet mee weg! De jongens op Absolute Poker en Ultimate Bet speelden met een bizarre agressie factor op de river, ze gingen ofwel allin of ze folden en dat begon op te vallen. Hun statistieken waren anders dan van wie dan ook. De blogger van Ali Tekintamgac likte zijn hele smoel rond om maar de kaarten duidelijk te maken en Tekintamgac nam eeuwig de tijd om daarna de raarste beslissingen te maken. De blog waarvoor die gasten werkten bleef leeg want ze waren te druk om Ali te helpen cheaten. De trojan van Ashkar genereerde een foutmelding en de accounts waarmee hij cheate achtervolgden spelers over alle stakes en leken alleen tegen bepaalde spelers te spelen.

Wat de zaken nog meer bind is hebzucht. Allemaal zaten ze op een goudmijn maar kozen ze voor het snelle geld wat gepaard ging met steeds grotere risico's. De pakkans steeg even snel. Wat als 'POTRIPPER' en 'NioNio' normaal hadden gespeeld maar alleen in extreme gevallen gebruik hadden gemaakt van de unieke feature om de kaarten van iemand anders te zien. Wat als Tekintamgac niet plots alle toernooien was gaan spelen met zijn vaste bloggerteam maar het iets rustiger aan had gedaan en de blog gevuld was gebleven met mooie verhalen? Als hij nou niet plots overwinnign na overwinning aan een reeg maar gewoon genoegen nam met plaats drie of vier af en toe - buiten de spotlight? Wat als Maximilian nog even door ontwikkelt had en gezorgd had dat zijn virus echt niet zo maar op te sporen was en geen foutmeldingen zou geven? Wat als hij duizenden handen zou spelen zodat zijn shotjes niet zouden opvallen?

Dommigheid verenigt alle grote schandalen in de pokerwereld. Mark Teltscher won onder zijn zus Natalie haar account "TheV0id" het WCOOP 2007 Main Event voor 1,2 miljoen dollar maar dat account had daarvoor nooit hoger gespeeld dan 50NL. Full Tilt Poker maakte er op de achtergrond ook een zooitje van met geld dat nooit werd geïnd als je stortte en spelersgeld wat terugvloeide naar de eigenaren. Maar alles kwam naar buiten toen ze eens moesten gaan uitbetalen.

Wat nou als een echte pokerspeler met een IQ van 140 zich inlaat met dit soort zaken? Iemand die echt snapt hoe je moet pokeren en weet dat je niet kan callen met koning-hoog in sommige spots omdat het gaat opvallen. Wat als een echte hacker, eentje die echt snapt hoe dat soort dingen werken, zich verdiept in de pokerwereld? Wat als een highstaker zich toegang weet te verschaffen tot andermans kaarten?

Phil Ivey won miljoenen op zijn eigen site Full Tilt Poker maar nooit iemand die zich hardop afvroeg of dat allemaal wel snor zat. Ik wil niet zeggen dat Ivey aan het cheaten was Rem, maar we zouden er in ieder geval nooit achter komen want iedereen weet dat Phil ziek goed is in het spel. Wat nou als iemand gewoon de 100nl grind en daar een voordeel heeft maar daar geen gebruik van maakt op de $50/$100 tafels om snel een fortuin te vergaren? Wat als hij gewoon met 1bb per honderd handen zijn winst steady pakt altijd op 24 tafels met weet ik hoeveel accounts?

En wat als een zeer ervaren blogger die iedereen kent zich laat verleiden? Als ik een pokerspeler zou helpen tijdens een EPT dan garandeer ik je dat diegene een diepe run maakt. Zo slecht als spelers opletten als ze hun kaarten bekijken, ik kan alles zien. En ik zou geen signalen geven met mijn tong om aan te geven of iemand gehit heeft of niet. Ik zou signalen kiezen die niemand kan doorzien zoals wel of niet schrijven op mijn kladblok en wel of niet blijven staan. Succes met dat doorzien! Ik zou geen lege blog achter laten maar zou de mooiste verhalen blijven schrijven zodat het niet zou opvallen.

Op mijn voorlaatste dag in San Remo zat ik met Bryan Devonshire en zijn vriendin op het terras. Bryan rookte een pijp (!) en ik deed mee. De volgende dag ontbeet ik met enkele bevriende bloggers die me vroegen wat ik met hem deed, hij werd vroeger namelijk gesponsord door UB en was daarmee een paria voor hen. Al snel kwam het gesprek op UB en de ander, bovenstaand beschreven, schandalen.

Sportshoe Diaries - Domme hebzuchtige cheaters! 101
Devonshire (links) en ik (rechts, uiteraard in geruit overhemd) roken pijp onder een blauwe lamp

We hadden het over het amateurisme in de pokerwereld die nog steeds lijkt te overheersen. De jonge (online)pokerwereld kreeg binnen korte tijd zoveel geld dat fouten gemakkelijk opgevangen konden worden. Niets maakte echt uit, het geld stroomde toch wel binnen en iedereen was blij. Nu het slechter gaat met de pokerwereld gaan we ineens opletten wat er beter kan. Kwaliteit wordt belangrijker want de binnenkomende rake neemt plots af. Hopelijk betekent dit dat we beter gaan opletten en resulteert dit in een groter bewustzijn bij pokerspelers. Hopelijk gaan we strenger om met media die aan de tafels staat tijdens een event. Hopelijk gaan spelers nog beter online opletten nu iedere edge telt en laten ze niet zomaar iedereen hun computer gebruiken.

Ik hou in ieder geval mijn ogen open voor shady bloggers deze MCOP en neem aan dat jij het zelfde doet Rem.

Frank

Comments

 • Favor1te Favor1te

  phill ivey hoefde niet eens 'vals' te spelen, gewoon weer een miljoentje extra lenen Tongue

  lol @ 'zelf geschreven trojan-horse' met foutmelding Big Grin

 • Webjoker Webjoker

  GeorgeLuz schreef

  Het is natuurlijk wel zo dat je diegene die het goed doen niet pakt en dus hoor je daar nooit wat over. misschien zijn er wel heel veel die het wel goed doen ;p

  Dat is de strekking van mijn stuk, misschien kwam het er er niet helemaal uit. Maar precies wat ik bedoelde, hoe scary is het als iemand die echt kan kaarten een manier vindt om vals te spelen.

 • CaptanPoker CaptanPoker

  Devonshire lijkt wel 50 op die pic Big Grin

Lees 12 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen