Sportshoe Diaries - De forumtest

Sportshoe Diaries - De forumtest

Hey Remko,

Dit keer geen verhalen over strippers en hoeren. Hoewel ik van beide beroepen genoeg vertegenwoordigers heb gezien in Praag, denk ik dat de lezers er niet meer echt op zitten te wachten. En je weet, de klant is koning en mensen reageren onverbiddelijk. Daar gaat mijn stuk dan ook over deze week en ik denk dat je het alleen maar kan beamen, want je bent bijna net zo lang actief als ik op het PokerNews forum.

De stem van mijn geweten klinkt exact als die van mijn moeder, opmerkelijk genoeg. Iedere keer dat ik iets twijfelachtigs deed in mijn jeugd, dacht ik eraan wat mijn lieve mama er van zou zeggen.

Toen ik jong was hadden we vaak discussies tijdens het avondeten. Mijn zusje, grotere broer, moeder en ik. Het bleef altijd een discussie, we hadden geen ruzie, maar soms leek het er wel op. Zo fel waren we in ons betuigen. Logica regeerde, het duidelijk uiteenzetten van een standpunt was nodig, want als er ook maar één gat in je redenering zat hoorde je dat binnen de kortste keren. Mijn zusje ging vaak de fout in, ze begon een verhaal zonder van te voren nagedacht te hebben over haar argumenten, en vaker dan niet hielden die geen stand. Ik was dan ook op mijn hoede voordat ik een standpunt innam en bedacht me voordat ik iets zei, wat anderen daar tegenin konden brengen.

Op de middelbare school waren de rollen omgedraaid. Ik, en met mij nog een groepje onruststokers, probeerden er alles aan te doen om gaten te vinden in de argumentatie of uitleg van mijn leraren. Of het dé manier was weet ik niet, maar tijdens het leren voor mijn proefwerken dacht ik er vaker aan hoe handig mijn nieuw verworven kennis van pas zou komen bij het intellectueel aanvallen van mijn leraren dan wat ik er de rest van mijn leven aan zou hebben.

Sportshoe Diaries - De forumtest 101

Daar vloog mijn vinger weer de lucht in als de lerares een uitleg gaf over iets aardrijkskundigs. "Ja Frank?!", ik herinner me de geërgerde stem alsof het gister was. "Wat/maar/als..." luidde het dan meestal waarop mevrouw Oskamp vaak hetzelfde zei in andere bewoordingen. Dat ging er meestal niet bij me in. Het vinger opsteken was er dan niet meer bij, omdat zij antwoordde op mijn vraag waren we nu in een gesprek en het vragen om mijn beurt was verleden tijd. "Maar wat u dus eigenlijk zegt..." Mijn leraren zullen wel wat hoofdpijn hebben gehad door mijn gedrag, maar in ieder geval wisten ze wel dat ze geen bullshit konden verkopen. Het feit dat ik er om de haverklap werd uitgestuurd geeft aan dat ze er niet allemaal even goed mee om konden gaan, en ik kan het ze nauwelijks kwalijk nemen.

Ik denk dat ik eind jaren negentig mijn eerste stappen heb gezet op het internet. PowerUnlimited.nl was eigenlijk de enige site waar ik het bestaan van wist naast startpagina.nl, ilse.nl en dolfijn.nl. Eerst las ik alleen de nieuwsstukjes, daarna ook het forum. Uiteindelijk registreerde ik me en werd ik opgenomen in het forum. Mijn naam was iets met Sniper erin, een stuk kinderachtiger natuurlijk dan het huidige 'Webjoker' wat volwassenheid en daadkracht uitstraalt (ahum). Na PowerUnlimited volgden vele andere websites waar ik actief werd. In willekeurige volgorde FilmTotaal.nl, Webwereld.nl, Gamed.nl, Gamer.nl, liquidpoker.net, iPhoneclub.nl, bright.nl, twoplustwo.com, pocketfives.com, gametrailers.com, followmy.tv, avclub.com, 9gag.com en ga zo maar door.

En plots zat ik weer aan de keukentafel. Plots was ik zelf de leraar die voor een klas vol deugnieten stond. Want op fora moet je op je hoede zijn, je kan niet zomaar wat zeggen. Je moet je bewust zijn van de honderden lurkers die stilletjes oordelen zonder wat te zeggen maar je moet pas echt oppassen voor de regulars. Want als je redenatie niet klopt, of je maakt een spelfout voor wat dat aangaat, dan weten ze je te vinden. Een topic dat al uren geen nieuwe post heeft gezien kan ontploffen als iemand durft te beargumenteren dat je daar een klein check-raiseje moet maken om uit te vinden waar je staat. Een rustig voortkabbelend topic kan uit zijn voegen barsten als iemand verkondigt dat er kommen over de chips gaan tijdens de pauzes.

Aan de ene kant zorgt het ervoor dat lurkers, mensen die alles lezen maar niet zelf reageren, minder snel de stap durven te maken naar het daadwerkelijk posten. Als je een hand post en iets doms doet kan je er immers donder op zeggen dat de mensen met duizenden posts je dat op grove manier duidelijk maken. En lezen hoe dom je wel niet bent, is niet echt prettig. Aan de andere kant zorgt het ervoor dat je wel zelf gaat analyseren voordat je blind de hulp van anderen in roept. 'Wat zullen ze zeggen over deze move?', 'Waarom deed ik dat daadwerkelijk en is die reden wel de juiste?' zijn vragen die je zelf stelt, en dat kan natuurlijk nooit kwaad.

Sportshoe Diaries - De forumtest 102

Afgelopen weekend speelde ik voor het eerst in tijden weer eens een online toernooi. De Sunday Million had een gegarandeerde prijzenpot van 10 miljoen en de eerste prijs zou sowieso 2 miljoen zijn. Omdat ik 2 miljoen behoorlijk goed kan gebruiken op het moment besloot ik mijn kans te wagen. Dankzij een geheimzinnige backer kon ik het toernooi nog freerollen ook, wat een luxe! Enthousiast twitterde ik een afbeelding met daarin mijn screenname 'schaap83'. Binnen de kortste keren kwamen er mensen in de chatbox me succes wensen. Niet alleen had ik een backer die ongetwijfeld mijn tafel had open staan, ook waren er forumleden die mijn tafel railden en ongetwijfeld mijn hand zouden posten als ik iets doms zou doen.

Ik maakte aanvankelijk nog wel wat onverklaarbare moves. Ik speelde twee handen op onnavolgbare wijze, zelfs voor mij zelf. Toen de chips naar mijn tegenstander geschoven werden vroeg ik me af wat ik nou weer gedaan hadden. Ik refreshte het railtopic op PokerNews en was blij dat ze nog niet gepost waren. Realitycheck, even normaal doen Frank en goed analyseren wat er allemaal gaande is. 'Als ik hier open, wat doe ik op een shove van de kleine blind met 16bb?', 'Als ik hier driebet, wat doe ik op een vierbet van de IR?', 'Wat wil ik bewerkstelligen met deze bet?', 'Wat is mijn range om te openshoven met nog 11bb op de CO?'

Ik had het geluk dat ik ook nog eens super hot aan het runnen was. Ik won met boeren van azen preflop all-in, hitte een keer een set en had nog iemand die zijn boeren erin roste tegen mijn azen. Het hotrunnen zorgde ervoor dat het met mijn vertrouwen wel goed zat. Ik raisede een keer met aas-vrouw en kreeg een call van de loose-cannon direct naast me. Deze man was totaal onberekenbaar postflop, met raises en calls die eigenlijk niet te verklaren waren. De flop kwam koning-drie-twee met twee ruiten en ik zat alweer naar de potgrootte te staren om te kijken hoe groot ik zou c-betten. Maar op het laatste moment bedacht ik me en besloot ik te gaan check-callen tegen deze gozer die sowieso zou gaan bluffen als ik hem daar de kans toe gaf. En zo geschiedde. Het board kwam perfect voor me uit maar ik moet zeggen dat ik de river niet eens goed gezien heb, ik wilde sowieso check-snapcallen. Het board runde koning koning uit wat het nog een stuk gemakkelijker maakte, maar het was sowieso al het plan.

Terwijl de hand zich afspeelde bedacht ik me wat het forum zou zeggen als ik tegen quads of een fullhouse was opgelopen. Moest ik mijn hand gaan fambachen om mijn call met aas-vrouw te verhullen? Nee, ik had een logische verklaring voor de move met alle informatie die ik had. De gameflow en stacks waren er ideaal voor, ik wist van te voren wat ik wilde doen en bleef bij mijn read. Waterdicht! Ik won de hand, de arme ziel had vrouw-negen voor helemaal niets en ik voegde 808.000 chips bij mijn stack.

Mysterieuze backer 19-12-11 04:10
haha koning

Frank Op de Woerd 19-12-11 04:10
hup hup
zat er aan te komen
goede lijn toch tegen deze gast?

Mysterieuze backer 19-12-11 04:11
ya top kan niet beter

De hand verscheen op het forum door toedoen van PetjeXL, een regular en zelf ook een behoorlijk verdienstelijk pokerspeler. Ik voelde me trots, mijn nacht kon nu al niet meer stuk. De chatbox vulde zich met bekende Nederlandse spelers die me succes wensten en me complimenteerden over de goed gespeelde hand.

Even dacht ik dat ik het toernooi zou gaan winnen. Ik steeg naar ruim 2,8 miljoen aan chips en was lange tijd top 50 van het toernooi. Uiteindelijk mocht het niet zo zijn. Na een lange serie aan slechte handen moest ik open-shoven met vrouw-boer suited. De reshove kwam er van aas-tien suited en ik hitte wonderbaarlijk genoeg helemaal niets.

Enigszins verbouwereerd keek ik voor me uit. Een magere $2.000 voor een run waar ik al het geluk van de wereld voor nodig had gehad, naast wat goed gespeelde handen. Snel naar het forum, kijken wie er nog wel in zitten en of er al reacties waren. Mijn spel kon de kritische forumtest doorstaan, ik was een blij man ondanks de teleurstelling van het mislopen van 2 miljoen.

Binnenkort maar nog eens een toernooitje spelen, als het forum me niet af maakt zal het wel goed zitten met mijn inzichten toch? Jij had een slechte run dit weekend hé Rem, maar ook met jouw spel zal het wel goed zitten want ik heb nog geen kritisch topic over je gespeelde handen gezien.

Fijne kerst en zie je weer op de kerstborrel deze week,

Frank

Comments

 • Freez0 Freez0

  Nog niemand naar pics van je zusje gevraagd?? Poker Face

 • Heinzel Heinzel

  leuk stukje ja en ook wel herkenbaar

 • station station

  Favor1te schreef

  powerweb.nl bedoel jeWink

  dit bedoelt ie dus

Lees 10 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen