[Top vijf grootste potten Online] - Phil Ivey vs. Viktor "Isildur1" Blom

[Top vijf grootste potten Online] - Phil Ivey vs. Viktor

Twee keer per week leest u in High Stakes Revealed over het wel en wee op de hoogste limieten aan de online tafels. Als we over de hoogste limieten spreken hebben we het tegenwoordig meestal over de $200/$400 Pot Limit Omaha tafels op PokerStars. Enkele maanden geleden won Ilari Sahamies de grootste pot ooit op PokerStars ter waarde van $421.821. Het staat echter in schril contrast met de potten die ooit op de site van de gevallen rivaal van PokerStars gespeeld werden. Toen Full Tilt Poker nog floreerde waren potten van deze grootte de orde van de dag en eerder regel dan uitzondering. Sterker nog, als we kijken naar de grootste potten die ooit op Full Tilt Poker gespeeld werden, zijn ze bijna allemaal twee tot drie keer zo groot als de recordpot van PokerStars.

In deze reeks kijken we terug op de meest bizarre maand in de high stakes poker geschiedenis: november 2009. Viktor "Isildur1" Blom maakte zijn entree en liet de actie op de high stakes ontploffen. Mannen als Phil Ivey, Patrik Antonius, Ilari Sahamies, Gus Hansen, Brian Townsend en de eerder genoemde Viktor Blom trokken vele railbirds naar de online pokerroom met potten van een grootte die we wellicht nooit maar aan de online tafels zullen zien. We blikken terug op de vijf grootste potten en trappen vandaag af met een hand waarin Phil Ivey en Viktor Blom de hoofdrollen opeisen.

De hoofdrolspelers:

NaamPhil Ivey
Geboortedatum01-02-1976
LandVerenigde Staten
Online cashgame winnings$19.242.744
NaamViktor "Isildur1" Blom
Geboortedatum26-09-1990
LandZweden
Online cashgame winnings-$2.630.230

Het is eind november als Viktor Blom de actie op de high stakes nieuw leven in blaast. De Zweed is dan enkele maanden actief op Full Tilt Poker, maar begint pas naam te maken als hij het met regelmaat tegen de beste spelers ter wereld opneemt. En als we het over de beste spelers ter wereld hebben, hebben we het uiteraard ook over degene die als allerbeste wordt beschouwd: Phil Ivey.

[Top vijf grootste potten Online] - Phil Ivey vs. Viktor "Isildur1" Blom 101

De Amerikaan zag de toen nog onbekende Zweed honderdduizenden dollars winnen van toppers als Cole South en Brian Townsend en later zelfs miljoenen van zijn Team Full Tilt-collega Tom Dwan. Geïntimideerd bleek Ivey echter allerminst, want toen de kans zich voordeed besloot hij het net als Dwan de $500/$1.000 tafels te gebruiken voor een heads-up sessie tegen de Zweed. De twee speelden een week lang historische sessies, waar de tonnen werkelijk over de virtuele tafels heen en weer vlogen. Duizenden pokerliefhebbers volgden de tweestrijd op de voet, likkebaardend van de vele megapotten die er gespeeld werden. Toen de twee kemphanen het pokergevecht besloten te staken en de rook was opgetrokken kwam Isildur1 met een verlies van $3.2 miljoen slecht uit de strijd, maar zijn naam was definitief gevestigd. Zo speelde hij zichzelf een aantal keer de geschiedenisboeken in door aan meerdere recordpotten deel te nemen. De volgende hand was op het moment van spelen een van de grootste potten ooit gespeeld en is nu, ruim twee jaar na dato, nog altijd in de top 5 te vinden.

De twee spelen $500/$1.000 Pot Limit Omaha als Phil Ivey preflop naar $3.000 opent. Isildur1, bekend geworden met zijn loose-agressive pokerstijl, maakt er op zijn beurt $9.000 van, waarna Ivey de call maakt. De flop brengt de heren een {9-Spades}, een {2-Hearts} en een {6-Spades}. Isildur1 blijft doorbetten en doet er nog eens $15.000 bij. Opnieuw maakt Ivey de call, waardoor de pot oploopt naar $48.000. De {8-Diamonds} op de turn laat dat bedrag echter totaal in het niet vallen.

[Top vijf grootste potten Online] - Phil Ivey vs. Viktor "Isildur1" Blom 102

De actie ontploft werkelijk, want als Isildur1 een bet van $42.000 maakt, besluit Phil Ivey er dit keer een schepje bovenop te doen. De Amerikaan maakt er $157.000 van, maar het blijkt niet genoeg om zijn Zweedse tegenstander de hand uit te jagen. Misschien wil Ivey dat ook wel helemaal niet en knijpt hij juist zijn handjes dicht met de move die Isildur1 vervolgens zou plaatsen. Die gaat namelijk all-in voor $389.980 en Phil Ivey callt hem nog sneller dan het geluid af.

Showdown:

Phil Ivey: {10-Clubs}{7-Spades}{3-Spades}{8-Clubs}

Isildur1: {q-Hearts}{10-Diamonds}{9-Clubs}{j-Hearts}

Met zijn {10-Clubs} en {7-Spades} heeft Phil Ivey de nutstraat in handen en de twee schoppen die hij eveneens in bezit heeft verschaffen hem ook nog eens een flushdraw. Voor Isildur1 is het vanaf dat moment hopen op een 7, een Q, een T of een J die níet van schoppen zijn, om een hogere straat te maken. Dat Phil Ivey met een voorsprong richting de river gaat moge duidelijk zijn, maar poker blijft poker en de {7-Clubs} op de river bezorgt Ivey een badbeat van maar liefst $827.960. Daarmee verliest de Amerikaan een van zijn grootste potten ooit en wint de jonge Zweed niet alleen aan dollars, maar ook zeker aan populariteit bij zijn alsmaar groeiende fanschare.

Comments

 • CaptanPoker CaptanPoker

  PKR-West schreef

  lol, alsof ivey de holecards van zijn tegenstanders niet kan zien

  ROFL

  dat zou te sick voor woorde zijn! groter als ub scandal no doubt.

 • [user116711] [user116711]

  lol, alsof ivey de holecards van zijn tegenstanders niet kan zien

 • Hejuwat Hejuwat

  maccie16 schreef

  voor een beginnend pokerspeler/ iemand die nooit poker nieuws heeft gelezen is dit zeker interresant om te lezen!
  helaas hebben al deze azijnzeikers zich al vele mailen afgetrokken op dit handje in de replaymode op ptr/highstakesdb.

  csb

Lees 26 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen