PokerStars Caribbean Adventure: Metaal wordt zesde in de High Roller, Bilokur wint

PokerStars Caribbean Adventure: Govert Metaal wordt zesde in de High Roller

Met de vieze smaak van Ruben Visser's bust-out als achtste aan de finaletafel van het Main Event nog in de mond, begonnen we vandaag aan de finale van het $25.000 High Roller event. Waar het $100.000 Super High Roller toernooi nog slechts voor televisie werd opgenomen, was er bij deze finale weer een livestream waar mensen met veertig minuten vertraging konden genieten van "live" actie me holecards.

Nederland had één troef in het toernooi, Govert Metaal. De enige Nederlander die zich ingeschreven had, wist het te maken tot aan de finale en begon met een onder gemiddelde stack:

SeatPlayerChips
1Isaac Haxton762.000
2Leonid Bilokur1.139.000
3Randy Lew197.000
4Jonathan Duhamel1.530.000
5Nicolas Fierro1.181.000
6Jason Koon1.646.000
7Michael Telker397.000
8Govert Metaal545.000

PokerStars Caribbean Adventure: Metaal wordt zesde in de High Roller, Bilokur wint 101

Het begin was meteen goed met een double-up voor Govert in een van de eerste handen:

Metaal dubbelt door Duhamel
Govert Metaal heeft zojuist zijn stack weten te verdubbelen. Duhamel opende met een raise naar 36.000 waarop er gefold werd richting de blinden. Govert Metaal, met {a-Hearts}{k-Diamonds}, driebette naar 92.000. Duhamel dacht er nog een tijdje over na maar pushte uiteindelijk toch, Metaal callde. Het was een coinflip situatie want Duhamel toonde {10-Diamonds}{10-Clubs}. Het board kwam {k-Spades}{q-Spades}{8-Hearts} | {j-Diamonds} | {q-Diamonds}. Fatima Moreira de Melo en Raemon Sluiter klapten blaren op hun handen en Govert Metaal ging weer zitten. Double-up time!

Dat bracht Metaal over het miljoen maar een fractie later moet hij een gedeelte van die chips alweer inleveren. Met aas-vrouw kan hij niet van de pocket achten van Lew verslaan. De twee geraakten preflop allin en "nanonoko" flopte topset om Metaal kansloos te laten. Niet veel later dubbelt hij Lew nogmaals, weer gaat een coinflip situatie verloren. Dit keer heeft Metaal het paartje (boeren) en Randy de twee over kaarten (aas-koning). Een aas op de flop voorkomt dat Metaal kan doorstoten.

Randy Lew besteedt zijn nieuwe chips echter niet nuttig. Hij is de eerste die wordt uitgeschakeld uiteindelijk als hij met aas-koning er niet onderuit kan om allin te gaan. Jason Koon wacht hem echter op met pocket azen en schrijft zo de eerste eliminatie op zijn naam. Randy Lew wordt achtste en moet genoegen nemen met $108.780.

Metaal verliest direct daarna ook een grote hand. Met koning-hoog callt hij uiteindelijk maar hij zit niet goed want zijn tegenstander Leonid Bilokut heeft een fullhouse gerivered:

Metaal moet behoorlijk inleveren
Leonid Bilokur opent de hand in vroege positie met {6-Clubs}{6-Hearts} en alleen Metaal callt vanuit de grote blind met {k-Clubs}{9-Clubs}. De twee gingen richting de flop waar ze {a-Hearts}{4-Clubs}{5-Clubs} te zien kregen. Bilokur bette 53.000 uit, Metaal callde met zijn flushdraw. De {5-Diamonds} op de turn deed beide heren checken waarna de {6-Spades} op de river viel. Metaal miste zijn flush, Bilokut riverde zijn fullhouse. Leonid bette 126.000 en Metaal callde na een tijdje nadenken met koning-hoog (en het paartje op tafel). Bilokur toonde zijn kaarten en won de pot, Metaal moet verder met ongeveer 350.000 aan chips.

Vlak daarna heeft Govert het geluk dat Michael Telker wordt uitgeschakeld. Weer is het een coinflip, dit keer met {10-Spades}{10-Clubs} voor Nicolas Fierro en {k-Hearts}{q-Hearts} voor Michael Telker. Die laatste flopt nog een open-ended maar weet niet te hitten tegen de geflopte set van Fierro.

Wij spraken Govert kort in de break toen hij dus short was en nog vijf tegenstanders had:


download de mp3 (500kb)

Vlak daarna is het dan toch afgelopen als hij met aas-twee tegen pocket koningen op loopt:

Govert Metaal is uitgeschakeld op de zesde plaats ($181.300)
Govert Metaal moest wel, hij kon niet anders; zijn chips moesten naar het midden. Een hele tijd kreeg hij de kans niet om first-in te zijn dus toen hij {a-Diamonds}{2-Diamonds} under-the-gun had, was de beslissing gemakkelijk. Metaal schoof zijn 272.000 aan chips naar voren en kreeg een call van Jonathan Duhamel op de button met {a-Spades}{9-Spades}. Nicolas Fierro in de kleine blind had echter {k-Hearts}{k-Diamonds} en had een ander plan. Hij dacht nog een tijdje na, om Duhamel in de pot te lokken, en schoof toen ook allin. Duhamel koos voor de veilige optie van folden en gaf Metaal de kans te vertrippelen mocht hij een aas weten te hitten.

Zo ver zou het niet komen. De {q-Clubs}{q-Spades}{6-Diamonds} op de flop gaven nog maar weinig outs. Een aas, running vrouwen, twee ruiten of een twee op de turn en river konden Metaal nog in leven houden maar met de {7-Spades} op de turn waren de meeste van die outs al verdwenen. De {j-Hearts} op de river was niet de gewenste twee-outer en Metaal moest opstaan van tafel.

Metaal neemt $181.300 mee voor zijn prachtige prestatie, net minder dan vorig jaar waar zijn 5e plaats ruim 240.000 dollar opleverde.

We spraken Govert direct na zijn uitschakeling:


download de mp3 (1,7mb)

PokerStars Caribbean Adventure: Metaal wordt zesde in de High Roller, Bilokur wint 102

Na de break was het al snel de beurt aan Nicolas "pkaiser" Fierro om te vertrekken. Als de shortste van het spel moest hij wel actie maken en pocket tweeën leek hem daarvoor wel geschikt. Hij belandde preflop allin tegen de pocket tienen van Isaac Haxton en wist geen suckout te maken.

Jason Koon dubbelde aanvankelijk nog door Duhamel maar moest direct daarna alle chips toch aan de voormalige wereldkampioen geven:

Jason Koon wordt vierde voor $271.950
Jason Koon is uiteindelijk vierde geworden in het $25.000 High Roller na een hand waar hij ongetwijfeld wat spijt van gaat krijgen de komende dagen. Jonathan Duhamel opende de button naar 80.000 met {k-Clubs}{k-Hearts} en zag Koon driebetten naar 220.000 met {a-Diamonds}{4-Hearts}. Duhamel klikte de actie terug en maakte het 375.000 waarop Koon allin ging voor 1,3 miljoen. Duhamel callde en zag een ongevaarlijk board verschijnen om de hand te winnen: {6-Hearts}{2-Clubs}{6-Clubs} | {q-Spades} | {8-Diamonds}. Duhamel is nu de chipleader met nog drie spelers in het toernooi.

PokerStars Caribbean Adventure: Metaal wordt zesde in de High Roller, Bilokur wint 103
Leonid Bilokur

Haxton was de volgende die moest gaan toen hij met koning-boer geen aansluiting kon vinden tegen Jonathan Duhamel's {a-Clubs}{j-Spades}. Het board gaf beide spelers nog twee paar maar de aas kicker speelde en Haxton kon naar de cashier om zijn $380.550 op te halen.

Jonathan Duhamel begint aan de heads-up met een stevige chiplead maar weet het karwei uiteindelijk niet te klaren. Hij verliest van de Russische Leonid Bilokur die zich knap terug vocht en in de laatste hand met aas-zeven van Duhamel's koning-vier won. Een aas op de flop maakte het officieel, de sowieso al enorm rijke Bilokur voegt een miljoen toe aan zijn imposante bankrekening, misschien handig om zijn jacht van een likje verf te voorzien.

1Leonid Bilokur$1.134.930
2Jonathan Duhamel$634.550
3Isaac Haxton$380.730
4Jason Koon$271.950
5Nicolas Fierro$217.560
6Govert Metaal$181.300
7Michael Telker$145.040
8Randy Lew$108.780

Comments

 • Thomasbies Thomasbies

  mooie vent, en gg opnieuw

 • Meaty23 Meaty23

  Die flip tussen Bilokur en Koon wordt niet genoemd, Koon was toch een behoorlijke tijd chipleader, en die pot waarin Koon moet opgeven op de river als hij all-in wordt gezet door Bilokur die AA heeft, en Koon een paartje koningen.

  Edit: Soundbites werken prima, browser was weer moeilijk aan het doen.

 • MrCallipo MrCallipo

  GG Govert. Baas.

  Jammer dat er zo weinig nederlanders meededen. 1
  2 jaar geleden deden er nog 8 mee ofzo

Lees 12 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen