PokerStars Caribbean Adventure: Ruben Visser haalt de finale!

PokerStars Caribbean Adventure: Ruben Visser haalt de finale!

We hebben er een lange dag van poker opzitten maar na 13 uur spelen zijn we dan toch uiteindelijk 16 spelers verloren en hebben we nog acht spelers in het PokerStars Caribbean Adventure Main Event 2012 zitten. Eén daarvan is een Nederlander, en nog een van de bekendste pokerspelers van ons land ook: Ruben Visser. Een week geleden wilde hij de PCA dit jaar nog over slaan. Op het laatste moment kwam hij toch en vanavond om 19:00 Nederlandse tijd mag hij het gaan uitvechten voor die eerste prijs van 2 miljoen dollar.

Ruben Visser begon de dag met 461.000 aan chips, goed voor de 20e positie in de tussenstand. Met nog 10 minuten in het 10.000/20.000 level was er werk aan de winkel en Ruben begon goed. Een cruciale hand volgt al snel, na twee kleinere gewonnen potjes weet hij te dubbelen:

Ruben dubbelt
Alex Venovski is nu voor de derde keer die de chips moet inleveren, je zou bijna medelijden met hem krijgen. Dit keer is hij echter alles kwijt geraakt. Under-the-gun verklaart hij allin te zijn en hij zet demonstratief een enkele stack van 100.000 in het midden. Ruben Visser, direct daarnaast, vraagt om een exacte count. Na wat telwerk blijkt het 484.000 te zijn. Ruben denkt nog heel even na en verklaart dan ook allin te zijn. De overige spelers folden onmiddellijk en we hebben de eerste grote showdown van de dag:

Alex Venovski{a-Spades}{k-Hearts}
Ruben Visser{q-Diamonds}{q-Clubs}

Tergend langzaam krijgen we het board te zien omdat de camera's alles moeten registreren. Eerst de flop: {4-Spades}{2-Spades}{7-Hearts}. So far so good maar van binnen sterven we langzaam - bang voor een aas of koning op de turn en zelfs een schoppen zou vervelend zijn. De turn is veilig, de {4-Clubs} komt er te liggen en nou hoeven we nog maar één kaart. De river is de {10-Hearts} en Ruben schakelt zijn buurman uit! 1,1 miljoen voor Ruben Visser, Alex Venovski uitgeschakeld.

Een heel goed begin maar al snel moet hij in een grote pot op de river opgeven. Zijn tegenstander is Kyle Julius, een bekende naam onder (online) toernooispelers die hem zullen kennen als "KJulius10". De hand ging als volgt:

Visser versus Julius
Ruben Visser opent in vroege positie naar 50.000 en krijgt een driebet om zijn oren van Kyle Julius op de cutoff positie. Ruben maakt de call als enige en ziet een {k-Spades}{2-Clubs}{8-Hearts}-flop verschijnen. Ruben checkt naar Julius toe die 78.000 continuation-bet. Ruben callt en check-callt nog eens 158.000 op de {j-Hearts}-turn. De river is de {10-Spades} en Visser checkt naar Julius toe die 290.000 bet. Ruben denkt nog een tijdje na, maar foldt dan toch uiteindelijk. Hij fluistert ons toe dat hij {k-Hearts}{q-Hearts} had.

Ruben wint weer wat terug, verliest een gedeelte met aas-tien tegen de aas-vrouw van een shorty maar de volgende grote pot wordt wel gewonnen. Met pocket azen schakelt hij David "dpeters" Peters uit die met koning-negen niets in te brengen heeft. Daarna wordt het lastiger en moet Ruben een hele tijd folden. Dat kost punten en zijn raises komen er ook al niet doorheen en kunnen vaak rekenen op driebets. Als er dan naar hem toe gefoldt wordt in de kleine blind, besluit hij maximale druk te zetten op de grote blind door allin te schuiven met {7-Clubs}{4-Clubs}. Die 600.000 is niet angstaanjagend genoeg voor Charles Furey in de grote blind die callt met {a-Clubs}{10-Diamonds}. Ruben hit echter een zeven op de flop en een vier op de turn om de geflopte tien van Furey waardeloos te maken. Ruben Visser dubbelt en geeft daarmee het startsein voor een prachtige streak.

PokerStars Caribbean Adventure: Ruben Visser haalt de finale! 101
Ruben Visser

"Allin? I call, I have quads!"
Ruben Visser opende de button naar 80.000 en Maksim Semisoshenko callde vanuit de grote blind. De Rus check-raisede Visser's 65.000 continuation-bet naar 180.000 toen {j-Clubs}{q-Hearts}{j-Hearts} verscheen. Ruben callde en callde ook na een tijdje toen Maksim 200.000 bette op de {j-Spades}-turn. De river was de {7-Hearts} en Maksim schoof allin en Ruben callde met quads! Aas-boer voor Visser, pocket koningen voor zijn Russische tegenstander

Dat is het tweede sclachtoffer van Visser voor de dag en de derde zou niet veel later volgen. Met pocket vijven is hij te sterk voor Charles Furey's aas-vier suited. Met vrouw-acht is hij Kyle Julius nog eens te slim af en voor we het weten speelt Ruben 3.110.000 en is hij de chipleader van het toernooi bij de laatste 16 spelers! Wij spreken Ruben Visser als de tafels gebalanceerd worden en we een korte break hebben:

download de mp3 (2mb)

Zonder showdown gaat Visser richting de 3,8 miljoen en blijft hij aan de leiding. Blinds worden gestolen, antes verzameld en een keertje trips in een klein potje levert nog eens een tonnetje of wat op. Dan is het echter weer de luis in de pelt Julius die roet in het eten gooit:

Ruben Visser verliest een grote hand aan Kyle Julius
De aller laatste hand voor de break verliest Ruben Visser nog een grote hand aan Kyle Julius. Die laatste raiset en zowel Ruben in de kleine blind, als Alafogiannis in de grote blind callen. Beide blinden checken op de {4-Diamonds}{2-Clubs}{8-Diamonds}-flop naar Julius toe die 155.000 continuation-bet. Alleen Visser maakt de call en die check-callt nog eens 230.000 op de {8-Clubs}-turn. De river is de {q-Diamonds} en Ruben check-callt een 465.000 bet van Julius die snel {a-Diamonds}{8-Hearts} toont en zo doende wint.

En daar blijft het niet bij. Ook Xuan Liu pakt een giantische pot van Visser:

Ruben Visser verliest monsterpot aan Xuan Liu
Xuan Liu raiset de hijack naar 160.000 en Ruben Visser is de enige caller op de button. Visser callt ook de 175.000 c-bet op {k-Clubs}{2-Spades}{2-Clubs} waarna de {a-Hearts} op de turn valt. Ruben ziet Xuan 285.000 betten en maakt na wat nadenken de call. De river is de {6-Spades} en Xuan bet nu 910.000. Ruben slikt nog een keer en callt dan met {a-Clubs}{q-Spades} maar Xuan blijkt een hogere twee paar gerivered te hebben: {a-Diamonds}{6-Hearts}. Xuan Liu is de overtuigende chipleader weer nadat Kyle Julius die eerst had overgenomen. Ruben moet grof inleveren en speelt verder met 2.010.000.

Visser kent een periode van tegenslag maar zal zich ongetwijfeld nog wel herinneren dat hij de dag ook wel eens gelukkig was geweest. 'Tijd voor nog meer geluk' zal hij er wellicht achteraan gedacht hebben en hij kreeg zijn wens:

Visser dubbelt
Kyle Julius opent de cutoff naar 175.000 waarop Xuan Liu vanaf de button driebet naar 260.000. Dat mag niet, ze moet het 270.000 minimaal maken en legt er dan ook nog eens 10.000 bij. Ruben Visser in de kleine blind verklaart allin te zijn voor 1,88 miljoen. Julius foldt met tegenzin, Liu callt direct.

Xuan Liu{a-Clubs}{k-Diamonds}
Ruben Visser{a-Diamonds}{a-Hearts}

Julius zegt dat hij pocket tienen gefold had. De flop is ongevaarlijk voor Ruben: {10-Spades}{8-Spades}{5-Diamonds}. "Jack" roept Xuan om haar vier outs voor de river te geven. "What about no sweat this time?" lacht Ruben. De {9-Spades} op de turn maakt een einde aan alle onzekerheid en de {8-Clubs} op de river is er nog enkel voor de sier. Ruben speelt verder met 4.055.000.

Wij spreken Ruben in de break, niet lang na die double-up:

download de mp3 (2,9mb)

Daarna gaat het snel. Phil "takechip" D'Auteuil wordt elfde en even later wordt Martin Jacobson door Xuan Liu uitgeschakeld op plaats tien. Dat geeft ons nog negen spelers in het Main Event maar zoals gebruikelijk bij de Main Events van de EPT moeten we nog een speler verliezen om de officiële finaletafel te bereiken. Dat laat nog even op zich wachten en de shorties dubbelen aanvankelijk. Lee Goldman is uiteindelijk de ongelukkige als hij met pocket koningen preflop allin belandt tegen de pocket negens van John Dibella. Die laatste rivered echter een negen en breekt de tent bijna letterlijk af. Goldman moet teleurgesteld afdruipen, Ruben Visser is een plaatsje aan de finaletafel gegarandeerd. Die staat er als volgt bij:

seatnaamchipsbb's
1Mark Drover1.430.00012
2Anthony Gregg1.160.00010
3David Bernstein1.960.00016
4Ruben Visser4.400.00036
5Faraz Jaka6.470.00054
6John Dibella3.465.00029
7Xuan Liu6.355.00053
8Kyle Julius6.450.00054

Ruben heeft, zoals te zien, 36 big blinds in blindlevel 31 (60.000/120.000, 10.000 ante). Wij spraken met Ruben Visser aan het einde van de dag:

download de mp3 (2,8mb)

Er staat heel wat op het spel vanavond. De spelers zijn allemaal gegarandeerd $156.400 rijker maar kijken allemaal natuurlijk naar die eerste prijs van $2.000.000. De pay-out aan de finaletafel is als volgt:

1$2.000.000
2$1.275.000
3$755.000
4$600.000
5$468.000
6$364.000
7$260.000
8$156.400

Morgen kan je uiteraard alle actie volgen op PokerNews.nl waar we tevens kijken naar de World Cup of Poker met een schuin oog. Ook is er een livestream met holecards die je uiteraard ook op PokerNews.nl kan bekijken. Het toernooi zou om 19:00 Nederlandse tijd moeten beginnen maar dat kan zomaar uitlopen. De livestream begint om 19:40 als alles vlotjes verloopt.

Speel poker ook zelf!

Comments

 • Rock-City-King Rock-City-King

  Het was ook gewoon een semi serieuze sarcastistische opmerking :p Weet niet waarom die anderen moesten lachen, maar ze had overduidelijk gewoon een ritueeltje bij elke hand. Net zoiets als Chris Ferguson. Elke hand deed ze hetzelfde. Behalve als ze licht ging open of 3betten dan bewoog ze met dr mondhoek, beetje raar zo'n tell bij iemand met zo'n ritueeltje wel.

 • HyperR HyperR

  Rock-City-King schreef

  HyperR schreef

  Die Liu is uit op zendtijd, elke keer net even te lang nadenken voordat ze dr kak kaarten mucked.

  Ja, denk je dat dat voor zendtijd was?

  Doh! ik irriteerde me er aan omdat het allemaal zo lang duurde. Dacht er toen even niet bij na dat het gewoon met de tv shots te maken had Whistling. Maar eerlijk is eerlijk, ze deed er wel net iets langer over dan de rest van de tafel.

 • zemiggel zemiggel

  Rock-City-King schreef

  HyperR schreef

  Die Liu is uit op zendtijd, elke keer net even te lang nadenken voordat ze dr kak kaarten mucked.

  Ja, denk je dat dat voor zendtijd was?

  *PROEST*

Lees 124 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen