High Stakes Revealed: 19-jarige miljonair speelt HKD 5.000/HKD 10.000 PLO in Macau

High Stakes Revealed: 19-jarige miljonair speelt HKD 5.000/HKD 10.000 PLO in Macau

Een aantal jaar geleden was er een hevig debat in de pokerwereld. Tijdens de eerste WSOP's die wij als PokerNews.nl coverden ging het er vaak over wie er nou beter waren: de live spelers of de online spelers. De online community was het er unaniem over eens dat jonge honden als Brian Townsend en Tom Dwan beter waren dan live spelers als Doyle Brunson en Daniel Negreanu. Spelers uit die laatste categorie erkenden het talent van de spelers maar vonden dat zij in de live arena nog steeds het voordeel hadden. En misschien was dat wel zo, de eerste jaren maakten de online spelers misschien niet altijd de juiste aanpassingen om de volle potentie uit hun talent te halen.

Die tijd ligt echter inmiddels ver achter ons. Iedere WSOP zien we weer nieuwe 21-jarigen opstaan en bracelets winnen en ook de live cashgames worden inmiddels bevolkt door jongens die hun bankroll en inzichten online hebben opgedaan. Deze week in High Stakes Revealed hebben we natuurlijk zoals altijd de statistieken van de online games, maar eerst aandacht voor de live games.

Live

Aan het einde van het zevende seizoen van de European Poker Tour streek het hele circus neer in Madrid. In plaats van Monte Carlo was de Spaanse hoofdstad het toneel van de grote finale. Voor de Nederlanders werd het allemaal niet al te spannend met de 22e plaats van Raemon Sluiter als hoogtepunt. Ook het Main Event was niet echt spannend verder voor de objectieve kijker, de angleshootende Ivan Freitez won uiteindelijk het toernooi voor €1,5 miljoen. Freitez speelde daarna trouwens 18 toernooien op de WSOP voor in totaal $79.000 aan buy-ins maar wist geen enkele keer te cashen.

Dat was allemaal bijzaak want er was een verhaal wat de volgers online wel bezig hield. De 19 jarige Ole-Kristian Nergård was namelijk lange tijd de chipleader en speelde een stijl die we al eens eerder hadden gezien. Een stijl zo los en agressief dat railbirds direct dachten aan Viktor Blom. Er was weer eens een Scandinaviër opgestaan die ongetwijfeld zijn fortuin online had vergaard en nu ook live liet zien dat hij kon pokeren. Op de dag dat hij 18 werd speelde hij het €25.000 event het jaar er voor en nu was hij terug.

Enkele Noorse spelers herkenden de jongen, dit was namelijk niet zomaar een jonge online speler maar een multi-miljonair die zijn fortuin aan zijn vader te danken had. Uiteindelijk strandde hij op een niet noemenswaardige 24e plaats, goed voor €40.000 - minder dan wisselgeld voor deze jongen. Lees nog even mee met de Google vertaling van het Noorse NRK.no:

18 years and 166 million in assets
The son of the late Ole Arvid Nergård, Ole Kristian Nergård, had in 2009 a fortune of 166 million. It shows the tax settlement, which was presented Wednesday. Ole Kristian Nergård was among the heirs of Northern Norway's largest fishing corporations, Nergård AS that his father built. In September this year , 40 percent of the shares of AS Nergård sold . The shares were sold to the new North Norwegian owner group Nergård Holding. Among the buyers are, among others, Ole Arvid Nergård sisters. Also Kræmer AS in Tromso and Bodo companies Torris Invest and Svein Torrisen and Sons are now embarking on the ownership side of Nergård Group.

Sinds Madrid hoorden we niets meer van Ole-Kristian Nergård. Op EPT's zagen we hem niet en online kon hij onder zijn nickname "ole-k_4415" niet de successen evenaren die hij op Full Tilt Poker onder "SOLID_FUNDS" wist te behalen. Speelde hij op andere sites of chillde hij gewoon op de mooie plekken ter aarde met zijn 166 miljoen? Nu heeft hij echter zijn gezicht weer laten zien en twittert hij over de games in Macau waar hij HKD 5.000/ HKD 10.000 speelt (ongeveer €500/€1.000):

De Noorse High Stakes Pro Andreas 'skjervoy' Torbergsen reageerde onder zijn nickname 'blopp' nog even op 2+2:

Lol, Ive never played/coached him, but I know him personally and his poker talent is pretty easy to spot, look up his mtt results, they are stellar. His cashgame skill I dont know but will guess he have edge in most of the Macau lineups on his normal stakes (10hkd blinds was a shoot he said).

He have been spinning up bankrolls from small deposits quite a few times then taking shots with it online afaik. And can obvs afford to be degen bankroll wise with poker wins since he have plenty of cash for real life.

In hetzelfde topic reageert dan iemand met de nickname 'archieee', wat Ole-Kristian zelf zou zijn:

I am a hobby degen. Have never really put in a big sample in anything other than tournaments because when i won on tournaments i busted my roll on cash. Lack of brm and table selection have alot to do with it i think. The ole-k_4415 account on stars is my first account created in 07, since then i prob had 5-6 accounts before they got closed and they let me play on my first account after a 6 month ban. So the stats on p5 isnt accurate neither are the pokertableratings

Quite a few funny posts here, made me lol. Thanks for the kind words. I know i`m skinny, its my genes i guess!

Als dat account echt aan Ole-Kristian toebehoort zou dat grappig zijn want dat account opende in 2010 ook eens een nieuw thread met de titel 'What would u do if u inherited $100mill?' in het 'Business, Finance, and Investing' gedeelte van 2+2. Dat topic werd direct gelocked maar was waarschijnlijk wel opengebleven als het geopend was door iemand die daadwerkelijk net 100 miljoen had geërfd.

Ook Sam Tricket zat tot voor kort nog in Macau maar bij hem ging het een stuk minder. Op twitter uitte hij zijn frustratie:

Tot slot kregen we ook weer een berichtje van Gus Hansen via zijn blog op GusHansen.me. Ook zijn eerste bezoek aan Macau ging niet helemaal volgens planning uiteindelijk:

Sometimes it is not good to be right
After a lengthy session (29 hours) I was finally off to the airport heading back to Europe. It was a session that started off poorly, then suddenly turned into what looked like a lucrative session only to end as a losing horse trying to make it to the finish line. It was the most expensive flight I have ever missed and in hindsight maybe the most expensive anyone has ever missed, but I shouldn’t forget I had a great trip the first time I was in Macau, so I was definitely due for some losing sessions. Now it is Denmark for a week or two, and since the EPT is stopping by Copenhagen very soon I might try my luck there Gus

Doyle Brunson zit comfortabel in Vegas, honderden kilometers van de actie in Macau verwijderd. Ook daar is echter nog steeds genoeg actie als we de blog op DoyleBrunson.com mogen geloven:

Poker is going strong in Vegas. There is two or three medium stake poker games every day. The games aren't nearly as high as they were before "Black Friday", but at least they are going every day. The games are 3 hundred six hundred at the Aria and 6 hundred twelve hundred at the Bellagio with the stakes going a little higher sometimes. There seems to be lots of players because there is usually a waiting list.

I've been playing everyday 8-12 hours each time despite having high blood pressure I've been feeling good and have been on a heater winning 14 out of the last 15 days.
Online

Ook online was er de nodige actie te melden. Sander 'berndsen12' Berndsen wist andermaal niet te winnen. Hij speelde onder andere tegen Ben 'milkybarkid' Grundy en ook Viktor 'Isildur1' Blom nam weer plaats bij hem aan tafel. Onder aan de balans zien we Berndsen een verlies van bijna $160.000 noteren sinds de laatste update van High Stakes Revealed. Dat drama laten we maar achter ons en we concentreren ons op enkele mooie handen op PokerStars waar onze Nederlandse High Staker niet in voor kwam:

Ronny '1-ronnyr3' Kaiser is gelukkig tegen Fredrik '[email protected]££INGGOL' Halling

Engelsman Andrew 'Kanu7' Millar rivered een zes voor een grote pot in Hold'em

Ben 'Sauce123' Sulsky is gelukkig tegen Ronny '1-ronnyr3' Kaiser

 sessieshandenwinst/verlies
Winnaars   
Ilari 'Ilari FIN' Sahamies452.142$337.908
Ben 'Sauce123' Sulsky12922$166.751
Andrew 'Kanu7' Millar162.194$91.467
masoren351.438$86.303
zhoh14743$85.581
Ronny '1-ronnyr3' Kaiser653764$85.373
ed.royalbh213.495$78.899
Alexey 'LuckyGump' Makarov372.062$78.878
O.Klunssila19906$76.986
Fredrik 'FiSHeYe1984' Keitel253.313$75.949
Verliezers   
Viktor 'Isildur1' Blom713.916-$207.212
Sander 'Berndsen12' Berndsen883.528-$159.181
altiFC212.109-$136.803
Davin 'mTw-DaviN' Georgi543.983-$123.989
1Ill1Ill1ill1267.653-$115.240
Eugene 'oogee' Yanayt63.175-$110.919
Ville 'V. Wahlbeck' Wahlbeck41.444-$101.134
doncarignano402.036-$86.090
mickan1984230-$65.000
Jared 'Harrington10' Bleznick122.196-$59.147

Ook op PartyPoker was er actie te melden, al hebben we het dan over kleinere swings dan te zien zijn in bovenstaande tabel. Nederlander Gijs 'audiotik' Verheijen doet vooral op die site van zich spreken en binnenkort mag je op PokerNews.nl een groot interview met deze relatief onbekende High Staker verwachten.

Comments

 • Phoenix0000 Phoenix0000

  B100 schreef

  LOL, een gelprobleem dus....

 • B100 B100
 • [user156467] [user156467]

  Phoenix0000 schreef

  Badr schreef

  Phoenix0000 schreef

  nlbaszie schreef

  Ik

  Pics please!!

  En hier vraag je weer om pik....je bent dus zelf gay

  Heb je wel eens goed naar je eigen profile PIK gekeken Badrrrrrr

  lol

Lees 47 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen