PokerStars.com EPT Kopenhagen: Neuville en Van Alphen halen de finaletafel

PokerStars.com EPT Kopenhagen: Neuville en Van Alphen halen de finaletafel

Alle EPT's volgen een strak stramien. Soms is er een dag extra maar op de voorlaatste dag spelen we eigenlijk altijd van 24 down tot 8 spelers. Dat was ook voor vandaag het programma en dat lukte gemakkelijk. Na 8 uur spelen hadden we nog 8 spelers en we zijn verheugd u te kunnen melden dat zowel Pierre Neuville als Niels van Alphen het hebben gehaald!

Pierre Neuville

De Belgische Pierre Neuville begon de dag als chipleader met 780.000 aan chips. Waar de jongere generatie het niet snel zal toegeven tegenwoordig, daar maakte Pierre er geen geheim van dat hij het EPT leaderboard en het behalen van de finaletafel toch wel heel belangrijk vond. Hij slaagde vandaag met gemak in die opdracht.

Al vroeg op de dag schakelde hij Metin Antar uit. Die laatste opende de button naar 20.000 met een totale stack van 80.000. Toen Neuville hem allin zette vanuit de grote blind, had hij het nog lastig. Uiteindelijk callde hij toch met boer-negen offsuit maar de aas-tien van Neuville kon hij niet verslaan.

Dat was meteen een van de weinige showdowns die we vandaag van Neuville konden noteren. Een vierbet hier, een call in positie daar en een gratis flop vanuit de grote blind na een limpende small blind leverde allemaal chips op. Op een klein verloren potje na, waar hij raiset en c-bet maar verder niet investeert, gaat het allemaal van een leien dakje op dag vier. Pierre speelt rustig zijn handjes en blijft uit lastige spots en grote potten. Na acht uur spelen is Neuville kapot maar praat hij wel nog met ons over zijn dag:

download de mp3 (3,4mb)

Niels van Alphen

Verder volgden we natuurlijk vooral Niels "The Alpha Male" van Alphen op de vierde speeldag. De enige Nederlander nog actief in het toernooi wist het uiteindelijk ook te schoppen tot de finaletafel na een interessante dag. Waar Neuville echt leek te grinden, en zelden tot nooit in een grote hand te vinden was, daar was Van Alphen om de haverklap betrokken in een grote pot. Zoals we hem dus inmiddels kennen, niet bang om een grote bluf of overbet voor value te maken.

Al vroeg op de dag heeft hij het geluk dat Alejandro Sanchez Fernandez zijn pocket tienen snel speelt. Het is de Spanjaard die raiset en vierbet shoved als Van Alphen driebet. De Nederlander maakt de gemakkelijke call met {a-Spades}{a-Hearts} en moet het opnemen tegen {10-Diamonds}{10-Hearts}. De flop is meteen heel erg goed: {a-Clubs}{5-Hearts}{2-Hearts}. De {5-Clubs} op de turn maakt het meteen af, de {j-Hearts} op de river verandert daar niets aan.

Dat geeft Niels de tweede stack in de kamer, boven hem hoeft hij slechts Pierre Neuville te dulden op dat moment. Daarna loopt het iets minder soepel. Van Alphen moet enkele keren folden op agressie van Robert Beer en verliest een grote hand aan Mickey Petersen:

Van Alphen verliest een grote pot aan Petersen
Niels van Alphen opende de hand met een minraise naar 20.000 vanaf de hijack waarop Mickey Petersen vanaf de cutoff driebette naar 46.000. Niels maakte de call en check-callde 36.000 op {7-Hearts}{q-Diamonds}{7-Spades}. Op de {a-Clubs}-turn checkte Niels nogmaals en dacht hij lang na voordat hij foldde op de 69.000 bet van Mickey.

Niels speelt daarna verder met 370.000 en zou later bekennen pocket boeren in de hand gehad te hebben. Bij het sluiten van de dag was hij niet blij met zijn moves in die hand, shoven preflop was beter geweest vond hij zelf. Over zijn vroege double-up en de hand tegen Petersen spraken we in de tweede break van de dag:

download de mp3 (1mb)

Rond de zelfde tijd namen we ook een video op in het Nederlands voor PokerStars.tv:Het blijft wat stroef lopen voor Van Alphen die kort daarna een bluf tegen Bjorke Hansen ziet mislukken. In die hand callt hij preflop een raise uit de kleine blind en check-callt hij op {a-Hearts}{q-Clubs}{6-Clubs} nog een c-bet en een gutshot. Als ze beiden checken op de {3-Hearts}-turn bet hij zelf 100.000 uit op de {4-Spades}-river. Hansen maakt de snelle call met {a-Spades}{8-Clubs} en laat Van Alphen zo short achter. Direct de hand daarna is hij echter meteen helemaal terug in actie als hij als fake-tilt meteen al zijn chips van de button allin gooit met pocket boeren:

Niels dubbelt door Petersen
Direct de hand na de grote mislukte bluf, weet Niels van Alphen te dubbelen. Vanaf de button schuift hij allin voor 311.000 bij blinden 8.000/16.000 en Mickey Petersen maakt de call vanuit de kleine blind. Hansen foldt zijn grote blind en we hebben weer een showdown. {j-Spades}{j-Diamonds} voor Niels tegen de {a-Hearts}{8-Clubs} van Petersen. Een {3-Diamonds}{4-Spades}{5-Hearts} | {9-Spades} | {7-Hearts}-board later is Van Alphen weer back in action met 630.000.

Daarna blijft Niels op ongeveer die stack steken. Terwijl Keld Volquardsen, een Deense amateur die zijn eerste grote live toernooi speelde, vakkundig 1,3 miljoen aan chips weet weg te gooien in drie handen, neemt Niels een rustigere houding aan. Aan het einde van de dag mag Niels 644.000 op zijn tas met chips schrijven en spreken we hem weer:

download de mp3 (2,6mb)

Nog acht spelers in het toernooi dus, een finale die je vanaf 12 uur live kan volgen via PokerStars.tv en de PokerNews.nl Live Reporting natuurlijk. Pierre Neuville zal beginnen in de kleine blind, Aage Ravn in de grote blind en de gevaarlijke Jaco Rasmussen begint met de button in blindlevel 10.000/20.000 met een 3.000 ante met nog drie kwartier op de klok.

Seat 1Bjarke Hansen1.497.000
Seat 2Mickey Petersen1.205.000
Seat 3Steve O’Dwyer453.000
Seat 4Spencer Hudson447.000
Seat 5Jacob Rasmussen1.325.000
Seat 6Pierre Neuville908.000
Seat 7Aage Ravn2.458.000
Seat 8Niels van Alphen644.000

PokerStars.com EPT Kopenhagen: Neuville en Van Alphen halen de finaletafel 101

Comments

 • TonySttt TonySttt

  MrCallipo schreef

  Die was HU met een belg.

  1?

  minstens 3

 • projectsoul projectsoul

  wat janken die gasten, zo superstd die shove met Kings, niks overshove was 20bb op een 5bb 3bet

  die AA was wel terribad

 • Rock-City-King Rock-City-King

  Hmm ja, het was idd wel episch veel geld wat ie weggooit en erg sterk gedealed van die Belg :p Gewoon superscared money toen.

Lees 15 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen