PokerStars.fr EPT Deauville: Vandersmissen wordt 23e, Pagano haalt de finaletafel

PokerStars.fr EPT Deauville: Vandersmissen wordt 23e, Pagano haalt de finaletafel

Ook deze EPT hadden we weer maar liefst zes dagen de tijd om van het totale deelnemersveld toe te werken naar een 8-handige finaletafel. 889 spelers kwamen er naar Deauville om te strijden voor die eerste prijs maar inmiddels is die hoop voor 881 spelers vervlogen. We vingen de dag aan met nog 24 spelers en we hadden maar zes uur nodig om er 16 te verliezen.

Aan het begin van de dag was Luca Pagano de chipleader. Met nog 24 spelers in het toernooi was de gemiddelde stack 1.111.250 en Pagano had ruim drie keer zoveel. Wij hadden Kevin Vandersmissen als laatste ijzer in het vuur maar hij moest de dag aanvangen met een stuk minder chips. Hij nam plaats om 12 uur met 737.000 aan chips maar zou die al spoedig verliezen. Vandersmissen zou niet de eerste zijn die uitgeschakeld werd op de vijfde speeldag. Die twijfelachtige eer ging naar Karim Lehoussine die met pocket koningen niet kon winnen van de koning-boer suited van Denis Cheremisin (boer op de flop en river). Lehoussine werd dus 24e maar daarna was het de beurt aan Vandersmissen om te gaan.

Vandersmissen opende under-the-gun naar 48.000 met {a-Spades}{10-Spades} en zag Andre Corredoira callen op de hijack. Paul Guichard op de button squeezede naar 134.000 en de beslissing lag weer bij Kevin. Die kende Guichard nog van de dag ervoor en had hem al vaker deze move zien maken. Kevin besloot er dan ook voor te gaan en schoof zijn 670.000 stack naar het midden. Corredoira kwam hij nog wel langs natuurlijk maar Guichard had een echte hand en maakte de call met {a-Diamonds}{k-Hearts}. Op de {k-Diamonds}{4-Spades}{3-Diamonds}-flop was het al direct bijna afgelopen en de {4-Clubs} bezegelde definitief het lot van de laatste Vlaming in het toernooi. De {9-Hearts} op de river deed er niet meer toe, Kevin moest genoegen nemen met de 23e plaats, goed voor €23.000. Wij spraken Kevin direct na zijn uitschakeling:

download de mp3 (1mb)

PokerStars.fr EPT Deauville: Vandersmissen wordt 23e, Pagano haalt de finaletafel 101
Kevin Vandersmissen op dag 5 van de EPT Deauville

Daarna verleggen we onze aandacht naar het High Roller event waar Steven van Zadelhoff, Govert Metaal, Paul Berende en Ruben Visser mochten aantreden op dag twee. Hoe dat afliep kan je lezen in het verslag van het toernooi op de homepage.

Wij keken dus aan de andere kant van de rail bij het €10.000 toernooi maar ondertussen speelden de heren in het Main Event gewoon door voor duizenden euro's. We zullen u de bust-out posts besparen maar dat het snel ging mag u van ons aannemen. Om de haverklap klonk applaus voor de uitgeschakelde spelers en de rij bij de pay-out desk bleef gevoed worden met nieuwe slachtoffers.

Patrick Nataf (pocket vrouwen tegen aas-koning) volgde al snel Vandersmissen op in de rij en de bekende Marc Inizan sloot daar weer achteraan. Links en rechts vallen de spelers af en Luca Pagano lijkt aanvankelijk de touwtjes strak in handen te houden. De Russische Vadzim Kursevich heeft echter zijn nummer zo lijkt het en maakt de Italiaan het leven zuur als we de laatste twee tafels naderen. Vadzim wisselt stuivertje met Pagano en neemt nipt de chiplead over.

Ignat "0human0" Liviu wordt 12e waarmee de EPT van Deauville een van zijn aansprekende namen verliest. Liviu is dan misschien niet zo bekend als Daniel Negreanu of Luca Pagano wat dat aangaat, online is hij een ware klasbak op de highstakes cashgames. Gevreesd door zo'n beetje iedereen en de €37.500 die hij hier in Frankrijk op weet te strijken voor zijn 12e plaats zal dan ook geen life-changing money voor hem zijn.

Paul Guichard en Bruno Jais schakelen nog heren uit en wisselen de chiplead af en Pagano blijft maar zakken. Waar eerst alles werkte lijkt hij nu niets goeds meer te kunnen doen. Waar hij eerst iedere hand chips won, daar bloedt hij ze nu hoewel er niet veel showdowns aan te pas komen.

Bij de onofficiële finaletafel (de laatste negen) is Pagano een van de shortere stacks en lijkt hij stackbeschermend te spelen om maar die officiële finaletafel te halen. Dat lukt want met de uitschakeling van Sergey Baburin zijn we plots alweer klaar. Pagano wist nog wat chips te verzamelen en mag de finaletafel aanvangen met net meer dan twee miljoen aan chips:

seatnaamchips
1Bruno Jais3.450.000
2Mick Graydon960.000
3Olivier Rogez4.415.000
4Vuong Than Trong2.570.000
5Vadzim Kursevich5.670.000
6Paul Guichard5.955.000
7Luca Pagano2.010.000
8Yorane Kerignard1.680.000

Om 12 uur komen de acht heren terug om het in blindlevel 28 (30.000/60.000, ante 5.000) uit te vechten voor die eerste prijs van €875.000. Allemaal zijn ze al €67.200 gegarandeerd. Volg het Main Event op de finaledag via PokerNews.com en via de PokerStars.tv livestream met Engels of Frans commentaar.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen