Sportshoe Diaries - Brak maar voldaan

Sportshoe Diaries - Brak maar voldaan

Hey Rem,

Jij zit lekker in Tokio geloof ik maar ondertussen zwoeg ik in Praag. Wat een zwaar leven hebben we toch hé?

Toen de Unibet Open in het leven werd geroepen was het, volgens mij, een van de eerste toernooiseries met een schappelijke buy-in die ook door mid-stakes grinders betaald kon worden. Sterker nog, zelfs microstakes grinders konden nog eens een shotje wagen op eeuwige glorie en een mooie eerste prijs. Tegenwoordig heb je tal van dit soort toernooien in Europa met elke week wel ergens een toernooi met een buy-in van €1.500 of lager.

Toch heeft de Unibet Open zijn bestaansrecht niet verloren als je het mij vraagt. Want de Unibet Open draait niet alleen om het toernooi. Het gaat wat ver om te zeggen dat een Unibet Open een 'ervaring' is, maar het is wel treffend. Want waar je op een EPT, of ieder ander toernooi wat dat betreft, gewoon gezien wordt als een nummer, daar krijg je op de Unibet Open een stuk meer waarde voor je geld. Een welkomstdrankje, een avondje uit eten met zijn allen en altijd een onvergetelijk feest aan het einde. Allemaal onderdeel van de Unibet Open en Praag was daarop geen uitzondering.

Gisteren was het feest en omdat we op tijd klaar waren met het Main Event had ik ook nog tijd om een kijkje te nemen. Rond 2 uur 's nachts pakte ik de taxi naar club Zlaty Strom en al direct bij binnenkomst kreeg ik genoeg muntjes voor een avond gratis drankjes. Ik ging rechts, een trapje naar beneden en links nog dieper de kelder in. Het eerste wat ik zag was vier naakte dames op de bar waarvan twee wel heel intiem bezig waren. Een lesbische show was aan de gang en mijn kaak viel zo'n beetje op de grond.

Wat was hier nou weer aan de gang? Letterlijk door de benen van een van de dames bestelde ik twee wodka-tonic en twee wodka red-bull. De schaars geklede dame trok zich er niets van aan en bukte nog eens sierlijk om mijn uitzicht wel heel plastisch te maken. Een bezwete Pool duwde in mijn rug om haar 100 Tsjechische kronen toe te stoppen. Ik was weer in Praag hoor.

Sportshoe Diaries - Brak maar voldaan 101
Zlaty Strom

De avond verliep zoals je mag verwachten. Iedereen was dronken en iedereen was beste vrienden. De mensen van Unibet waren allemaal present en gingen voorop in de polonaise. Samen met Paul Valkenburg en Jasper Wetemans bevolkten we een kleine uitkijkpost op het midden van de trap. Twee kleerkasten kwamen naar beneden en droegen Alex Hendriks, die in een rolstoel zit, naar het midden van het kleine dansvloertje. Hoe geweldig is de Unibet Open? Vroeg in de ochtend kwam ik weer terug in het hotel. Nog even langs het ontbijtbuffet en daarna mijn bed in. Brak maar voldaan.

Vandaag is het tijd voor de finaletafel en zoals altijd hebben we weer een ruime Nederlandse vertegenwoordiging. Waar we bij de EPT's vaak teleurgesteld moeten constateren dat de Nederlanders zijn blijven hangen in de middenmoot, daar hebben we tijdens de Unibet Open toernooien meestal wel een landgenoot met chips bij de laatste negen. Op het moment van schrijven is Filip Verboven nog steeds chipleader en Dutch Open kampioen Stieven Razab-Sekh staat tweede. Kunnen "we" weer een UO op onze naam schrijven?

Trouwens, en jij weet dit natuurlijk, ik word niet betaald door Unibet om dit prijzende stukje te schrijven. De complottheorieën kunnen weer de kast in, dit is oprecht. Morgenochtend om 7 uur vlieg ik direct door naar Kopenhagen voor de EPT. Vast geen lesbische danseressen daar, maar ik zal me ongetwijfeld wel weer vermaken. Ik laat je weten hoe het was en zie uit naar je verhalen over Azië maestro!

Frank

Comments

 • OzzyOwn OzzyOwn

  Maradona10 schreef

  Net een beetje bijgekomen. Was inderdaad brak maar voldaan. Volgens mij ben je wel nog een stukje vergeten dat we Darling niet inkwamen. lol

  Heb ervan genoten. Ik was degene in de rolstoel. :-)

  Dat was jammer ja. Tongue

 • RayADHD RayADHD

  Wel eens een liftbediende gezien?

 • Harkie Harkie

  Die twee dames voor de ingang van toernooizaal verdienen wel een nominatie voor meest nutteloze job ter wereld :p

Lees 8 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen