Unibet Open Praag: Jonas Mols chipleader na dag 1A

Unibet Open Praag: Jonas Mols chipleader na dag 1A

Voor dag 1A van de Unibet Open in Praag stonden 10 of 11 levels op het programma aanvankelijk. Uiteindelijk stopten we toch na level negen waardoor we rond de klok van kwart over 1 klaar waren. Van de 117 spelers die er begonnen waren er toen nog maar 38 over en de Vlaming Jonas Mols vinden we bovenaan de chipcount lijst.

In totaal volgden we 23 spelers op de eerste van de twee speeldagen. Negen spelers Nederlandstaligen zijn door naar dag twee en dus kunnen we heel wat bust-outs melden. We zullen ze niet allemaal de revue laten passeren maar voor Unibet Open regular Tim Verbon is natuurlijk wel een plaatsje. Hij was de eerste Nederlander die het toernooi moest verlaten. Het was Unibet Open Riga winnaar Peter Harkes die al vroeg op de dag een grote pot van Verbon won. Een straat voor Harkes zorgde ervoor dat Verbon al snel verder moest met minder dan de helft van zijn chips. Een set vijven tegen Bluff Magazine columnist Alex Rousso zorgde ervoor dat hij nog terug kwam maar een geresqueezede pocket zevens tegen pocket negens maakte toch weer een einde aan zijn toernooi.

Ondertussen maakt de Vlaming Jonas T'syen de ene herocall na de andere.

"You called me with ace-high?!"
Jonas T'syen opent de hand met een raise naar 250 vanuit de under-the-gun plus één positie en hij krijgt een enkele caller in de persoon van de Zwitser Besim Hot. De flop komt {9-Clubs}{5-Spades}{2-Hearts} en T'syen continuation-bet 350. Hot maakt vrij snel de call en de {10-Spades} verschijnt. Jonas bet nogmaals, 750 dit keer. Besim callt andermaal vliegensvlug en we zien een river verschijnen: {9-Hearts}.

Jonas checkt al snel naar zijn tegenstander toe die heel casual begint te eten als hij 3.000 bet. Jonas denkt even na en gooit dan drie blauwe 1.000 chips naar het midden. "Good call" zegt Besim als hij {7-Clubs}{8-Clubs} laat zien. T'syen toont zijn {a-Spades}{8-Spades} en krijgt de pot van de dealer toe geschoven. "Ace-high" annonceert de dealer waarop Besim zich lijkt te verslikken. "You called me with ace-high?!" vraagt en roept hij tegelijkertijd.

T'syen opnieuw succesvol met herocall
Als we aankomen gelopen ligt het gehele board al op tafel. Achteraf vragen we aan Jonas wat er gebeurde en die geeft aan dat de speler under-the-gun plus één de pot geopend had. Met {j-Clubs}{j-Spades} maakte T'syen de call vanuit de kleine blind en de twee zien een flop: {4-Clubs}{9-Diamonds}{7-Spades}.

Jonas checkt naar zijn tegenstander toe die continuation-bet. T'syen check-raiset en krijgt een call. Op de turn verschijnt de {a-Diamonds} en Jonas bet dit keer 3.500. Zijn tegenstander maakt de call waarna de river verschijnt: {4-Diamonds}. Jonas checkt naar zijn tegenstander toe en die schuift allin voor ongeveer 11.000. "You flopped a set?" vraagt Jonas voordat hij uiteindelijk de call maakt door 15.000 naar het midden te gooien.

De man under-the-gun plus één laat teleurgesteld zijn {5-Spades}{6-Spades} zien voor de gemiste open-ended en met pocket boeren sleept T'syen de pot binnen.

Als hij daarna ook nog eens met boeren driebet, bet, bet, bet speelt en iemand uitschakelt is Jonas de chipleader van het toernooi. Wij spreken de Vlaming in een van de breaks als alles lijkt te lopen:

download de mp3 (1,2mb)

Uiteindelijk zal Jonas de dag echter niet weten te overleven. Hij valt terug naar 50.000, wat nog steeds ver boven het gemiddelde is op dat moment, en bust in een 100.000 pot. Zijn pair plus flushdraw op de flop doet het goed tegen de hogere flushdraw van zijn tegenstander maar als de derde harten op de turn de flush maakt voor beide spelers is het over en sluiten voor de BOPC finalist.

Jasper Wetemans is dan al lang de toernooizaal uit. Twee keer kon hij niet winnen met topset en shortstacked geraakt weet hij ook de coinflip met aas-vrouw niet te winnen van pocket achten. Egi Adriaans volgt, Frank Lammers kan de hoge verwachtingen niet waarmaken en PokerNews.nl forumlid Sam Dorrestein treffen we ook al aan de rail.

De twee Nederlandse Unibet Open winnaars worden ook vroegtijdig uitgeschakeld. Peter Harkes riverde een flush maar zijn tegenstander bleek met dezelfde laatste community-card een fullhouse gemaakt te hebben. Mateusz Moolhuizen, in Malta ooit de beste, was lange tijd shortstacked en viel ten prooi aan Nederlander Hans Sybrandi met koning-boer tegen aas-acht.

Unibet Open Malta winnaar Mateusz Moolhuizen

Daarmee hebben we de bust-outs gehad wat dit verslag betreft. Een rits aan spelers wist de dag wel te overleven met enkele bekende namen. Hans Sybrandi komt terug met twee en een half keer de beginstack van 20.000, Paul Askamp pakte ongeveer hetzelfde in aan het einde van de dag en Ricardo Klaassen mag zelfs beginnen met 127.100 op dag twee.

De beste speler der Nederlandstaligen was echter Jonas Mols. Hij raakte al snel shortstacked, moest nog een keer dubbelen met aas-vrouw en won vervolgens iedere hand. Hij sluit de dag af met 159.800, ruim twee en een half keer de gemiddelde stack. De 23 jarige student, die vooral veel online speelt, schakelde diverse shortstacks uit en had naast veel geluk, vooral geduld en precies de juiste timing. Wij spraken met hem aan het einde van de dag:

download de mp3 (1mb)

Jonas Mols bij het sluiten van de dag

Vandaag, vrijdag 17 februari, zijn we om 14:00 uur weer terug voor dag 1B van de Unibet Open. Onder andere Marion Adriaans, Loek van Wely en vele andere Nederlanders en Vlamingen komen dan in actie. PokerNews.nl is er ook dan natuurlijk weer bij met verslag van hun doen en laten.

Jonas Mols159.800
Ricardo Klaassen127.100
Alex Hendriks73.900
Jeroen Veldhuis60.700
[Removed:158]55.000
Paul Askamp53.300
Hans Sybrandi50.900
Paulo Rodrigues27.100
Peter Gutker19.400
Douglas Silva Jesus Clarauitgeschakeld
Mateusz Moolhuizenuitgeschakeld
Peter Harkesuitgeschakeld
Franco van Brusseluitgeschakeld
Jonas T'syenuitgeschakeld
Dennis van Poppeluitgeschakeld
Satish Toewaruitgeschakeld
Frank Lammersuitgeschakeld
Sam Dorresteinuitgeschakeld
Egi Adriaansuitgeschakeld
Jasper Wetemansuitgeschakeld
Don Lukkenaaruitgeschakeld
Tim Verbonuitgeschakeld

Foto's: Matt Edwards/Unibet

Comments

 • nesquick nesquick

  OzzyOwn schreef

  over 10 uur komt pn even dit toernooi slopen x

  heb gehoord dat j2o nuts is Poker Face

 • Kwappa Kwappa

  OzzyOwn schreef

  over 10 uur komt pn even dit toernooi slopen x

  Mooie Jinx pik Drink

 • teunuss teunuss

  OzzyOwn schreef

  over 10 uur komt pn even dit toernooi slopen x

  so close waren we he, ik rook het geld al

Lees 7 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen