Unibet Open Praag: Twee Nederlanders en twee Vlamingen aan de finaletafel

Unibet Open Praag: Twee Nederlanders en twee Vlamingen aan de finaletafel

We begonnen de dag met 85 spelers en moesten toe werken naar een 9-handige finaletafel. Dat ging nog verbazend snel en rond de klok van 1 uur hadden we de finale bereikt. Aan die finaletafel twee Belgen en twee Nederlanders met Filip Verboven als chipleader.

Heel veel spelers vielen natuurlijk af voordat die fase een feit was. Bart Verbanck wist het niet bol te werken en ook Paul Valkenburg moest bijvoorbeeld ver voor het geld afscheid nemen. Paul Askamp werd zijn beul die met {a-Clubs}{k-Clubs} een flush wist te maken tegen Valkenburg zijn pocket azen. De bad-beats en suckouts vlogen ons om de oren en de spelers bleven links en rechts afvallen.

Toen de bubble in zicht kwam vertraagde het spel iets. Peter Gutker en Danny van Zijp haalden het net niet maar Jonas Mols wist wel net het geld te halen. De overnight chipleader der Nederlanders en Vlamingen was de eerste die een cheque kreeg, snel gevolgd door Tobias Peters en uiteindelijk Ricardo Klaassen. De structuur was nog steeds behoorlijk maar toch ging het snel. De chips waren enigszins oneerlijk verdeeld met vooral Stieven Razab-Sekh en Filip Verboven met een onevenredig aandeel.

Toen de finaletafel in zicht kwam namen de mensen wat gas terug. Dat gaf Razab-Sekh en Verboven nog meer de ruimte om druk te zetten wat resulteerde in vele nieuwe chips voor de twee heren. Hoewel veel mensen een plaatsje aan de finaletafel wilden zeker stellen bleven de spelers toch afvallen. Eenmaal short moesten ze vaak wel, en meer dan eens bleef de beste hand staan toen ze eenmaal met een middelmatige hand allin moesten. We speelden drie handen hand-for-hand op de bubble van de finaletafel en toen was het al gedaan. Een Poolse speler wist met aas-zeven niet te winnen van aas-negen en plots hadden we een finaletafel. Toen de rook was opgetrokken, en de seatdraw ons bereikte, troffen we de volgende heren aan met nog chips in hun bezit:

seatnaamnationaliteitchips
1Dan MurariuRoemenië454.000
2Stieven Razab-SekhNederland1.000.040
3Ruggiero ScommegnaItalië499.000
4Filip VerbovenBelgië1.367.000
5Hans SybrandiNederland427.000
6[Removed:158]België445.000
7Flavien GuenanFrankrijk369.000
8Grajzel JánSlowakije377.000
9Tomasz KozubPolen103.000

Tobias Peters haalde wel het geld maar niet de finaletafel

SoundBites

Wij spraken aller eerst Hans Sybrandi over het behalen van de finaletafel:

download de mo3

Daarna spraken we chipleader Filip Verboven over zijn dag:

download de mp3

Tot slot liepen we Stieven Razab-Sekh tegen het lijf die het met ruim 1 miljoen chips ook niet onaardig doet:

download de mp3

[Removed:158] konden we niet meer traceren maar ook die Vlaming neemt om 14:00 plaats aan de finaletafel. Wij zijn er dan natuurlijk ook weer bij met live-verslag maar je kan het geheel ook volgen via de UnibetOpen livestream via UnibetOpen.com/livestreaming/.

Hans Sybrandi en Filip Verboven

Foto's: Matt Edwards/Unibet

Comments

  • luckyluke luckyluke

    gl hans

  • Hihihi Hihihi

    Mooi van Filip Verboven, na een cash game monster nu ook een toernooisloper? GL

Lees 2 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen