PokerStars.com EPT Campione: De Visscher met prima stack naar dag 4

PokerStars.com EPT Campione: De Visscher met prima stack naar dag 4

Dag twee van de PokerStars EPT in Campione was een hele onderneming. Dag drie werd nog langer want het duurde maar liefst in totaal 12 uur voordat we van 99 spelers down naar 24 waren. We vingen de dag aan met nog twee spelers die onze bovengemiddelde interesse hadden: Raoul Refos en Koen De Visscher. Aan het einde van de dag hebben we er nog eentje maar die heeft wel een mooie stack weten te vergaren.

Met nog 99 spelers in het toernooi was de eerste hobbel al snel genomen. Bij 88 spelers zouden we de cheques met geld gaan uitrijken en die fase was zo bereikt. Voordat de heren minimaal €7.500 mee naar huis kregen had de Nederlandse Raoul Refos het strijdtoneel helaas al wel moeten verlaten. Aan het einde van dag twee zag hij zijn stack gedecimeerd worden en na enkele minuten spelen op dag drie kon hij alweer "Kutzooi!" fluisteren aan uw verslaggever. Hij was zo short dat zijn push met {a-Hearts}{q-Hearts} gecallt werd door zijn buurman op de button met {k-Hearts}{j-Diamonds}. Die meneer flopte een koning en kwam niet meer in de problemen tegen Refos.

Als de bubble in de buurt komt wordt Koen De Visscher shorter en shorter. Bij blinden 2.000/4.000 heeft hij een krappe 60.000, geen luxe positie voor de laatste Vlaming in het toernooi. Met die vijftien big blinds weet hij uiteindelijk wel het geld binnen te kruipen. De bubble duurt maar een enkele hand, voordat we hand-voor-hand kunnen spelen is het al gedaan en was iedereen €7.500 gegarandeerd.

De geldfase is dan bereikt en dat geeft Koen de mogelijkheid eindelijk vrijuit te spelen. Toen hij short was aan het einde van dag 1 voorspelden we dat hij, traditiegetrouw, op dag twee wel zou gaan vlammen. Het echte vlammen bleef uit waardoor we maar hetzelfde voor dag drie voorspelden. Voor de bubble kwam van dat voornemen weinig terecht maar na de bubble kwam Koen wel echt los. Van de shortste stack in de kamer dubbelde en dubbelde hij zichzelf namelijk binnen de kortste keren tot de chipleader van het toernooi!

De Zweed Robin Vlitalo was degene die De Visscher het opstapje gaf. Koen kreeg zijn kleine stack naar het midden met {a-Diamonds}{j-Spades} tegen {k-Spades}{q-Spades} en nadat beide spelers het nalieten om te hitten had Koen weer 112.000. De Italiaan Daniele Mazzia schonk Koen zijn tweede double-up. De Visscher kreeg het allin met pocket vrouwen tegen pocket negens en zag zijn hand stand houden om richting de 224.000 te gaan. En dat was nog maar het begin want Koen was daarna betrokken bij een gigantische hand:

De Visscher wint gigantische drieway allin
Koen De Visscher opent under-the-gun plus twee naar 10.000 waarop buurman Nick Yunis flat vanaf de hijack. In de kleine blind komt de actie bij de Amerikaanse online superster Bryan “theczar19” Piccioli die verklaart allin te zijn voor, wat het lijkt, 115.000. De grote blind foldt en de actie komt bij Koen. Die denkt eventjes na en verklaart dan ook allin te zijn waarop direct Yunis ook zegt allin te zijn.

Bryan Piccioli{a-Spades}{q-Spades}
Nick Yunis{k-Spades}{k-Clubs}
Koen De Visscher{a-Diamonds}{a-Hearts}

"I folded a king" aldus Ronny Kaiser waardoor Koen zijn situatie alleen maar beter werd. Het board bracht geen moment echt gevaar: {j-Spades}{4-Diamonds}{2-Diamonds} | {6-Clubs} | {4-Clubs}. Piccioli is uitgeschakeld terwijl Yunis short verder moet. Koen De Visscher speelt 628.000 en draait daardoor mee in de top van het klassement.

Koen pakt daarna nog enkele potten van Ronny Kaiser en schakelt tussen neus en lippen ook nog even shortstack Nick Yunis uit door met tien-zeven van diens aas-vier te winnen. Maar de Vlaming vind dat nog niet genoeg want even later speelt hij weer een grote pot waardoor hij de eerste speler in het toernooi wordt met meer dan een miljoen:

Koen De Visscher wint monsterpot
Massimiliano Bellon Bellucci opent de button naar 15.000 waarop Koen De Visscher driebet vanuit de kleine blind naar 38.000. Zijn Italiaanse tegenstander maakt de call en hij callt ook als De Visscher 31.000 bet op {a-Diamonds}{2-Clubs}{j-Spades}. De turn is de {q-Clubs} en dit keer bet Koen 65.000. Zijn tegenstander maakt de call en de dealer draait de laatste communitycard: {4-Clubs}. Koen bet 133.000 waarop Bellon Bellucci direct allin gaat. Koen is er niet heel erg blij mee maar als hij hoort dat het 125.500 meer is maakt hij wel direct de call. Massimiliano Bellon Bellucci toont {a-Hearts}{q-Diamonds} voor top-two pair maar die kan de muck in, Koen toont {10-Diamonds}{k-Hearts} voor een straat.

Massimiliano staat gefrustreerd op van tafel en gooit zijn glas spa rood over de vloer heen per ongeluk. "Nice call on my threebet" fluistert hij Koen toe die dat waarschijnlijk niet eens heeft gehoord door het geklater van alle chips die de dealer hem toe schuift. Dat Koen nooit een driebet gecallt heeft laten we maar voor wat het is, Koen De Visscher is met afstand de chipleader van het toernooi met 1.081.500.

Net voor de daaropvolgende break verliest hij echter ongelukkig een grote pot met pocket azen van pocket boeren preflop allin. Tegenstander Robin Vlitalo maakt een straat op de river en in plaats van 1,4 miljoen moet Koen het doen met 770.000. Na de break verliest Koen alweer een pot, dit keer met een overpair boeren tegen de nutflushdraw allin op de flop. De {4-Diamonds} op de turn geeft zijn tegenstander de flush en laat De Visscher drawing-dead achter.

Down naar 600.000 dan en dat gaat nog even door. Koen kan zijn ritme niet vinden met de kaarten en levert langzaam zijn zuur verdiende chips weer in. Hoewel Koen nog steeds een bovengemiddelde stack speelt dan, is de stemming toch minder als wij hem spreken:


download de mp3 (1,5mb)

PokerStars.com EPT Campione: De Visscher met prima stack naar dag 4 101

Als hij dan in een pot een bet callt op de flop en turn maar op de river een call niet over zijn hart kan verkrijgen ziet het er slecht uit. Door die pot valt Koen terug naar 375.000, ruim onder het gemiddelde op dat moment.

Gelukkig krijgt Koen niet veel later zijn double-up. Met pocket boeren belandt hij allin tegen buurman Jose Manuel Nadal Sordo die aas-koning vast houdt. Koen ontwijkt alle azen en koningen en komt zo weer op 778.000 te staan. Terwijl hij nog bezig is met het stapelen krijgt hij de kans om te cold-vierbetten waardoor hij, na twee folds, zonder showdown nog eens een ton er bij pakt. En daarmee is zijn dag zo'n beetje over. Hoewel de fase van 26 naar 24 spelers nog aardig lang duurt bemoeit Koen zich er verder niet mee. Enigszins uitgeput laat hij het een beetje aan zich voorbij gaan. Als we dan eindelijk Per Linde (26e - €13.000) en Juri Pietroboni (25e - €13.000) verliezen is de dag klaar. Koen De Visscher komt op dag vier terug met 858.000 aan chips, nummer 9 van de laatste 24. Wij spraken hem nadat hij zijn chips in de tas had gestopt:

download de mp3 (1,6mb)

Koen is al €15.000 gegarandeerd als hij om 14:00 aan tafel 1 zal plaats nemen:

tafelseatnaamchips
11Panagiotis Gavriulidis485.000
12Jean-Philippe Rohr664.000
13Robin Ylitalo1.221.000
14Koen De Visscher858.000
15Balazs Botond646.000
16Pasquale Vinci197.000
17Ramin Hajiyev1.000.000
18Giuseppe Biancoviso820.000
    
21Stefano Puccilli696.000
22Jose Manuel Nadal240.000
23Primoz Adamie344.000
24David Vamplew747.000
25Ronny Kaiser169.000
26Carlos Mora195.000
27Simeon Naydenov1.076.000
28Stefano Demontis544.000
    
31Alessandro Minasi342.000
32Jannick Wrang1.742.000
33Fabrice Soulier1.230.000
34Adrian Veghinas420.000
35Olivier Busquet973.000
36Andrea Benelli352.000
37Alexandre Andermatt968.000
38Mario Nagel1.125.000

Op dag 4 is er nog geen EPT Live stream en zal je het weer moeten doen met de PokerNews.nl en PokerNews.com live updates. De finale zal wel via het internet gestreamed worden en is dan via EPTlive.com te bekijken.

Comments

  • [user200798] [user200798]

    .

  • Rock-City-King Rock-City-King

    Mooie ft met birs, koen, busquet enz. is die deen ipokerparty?

  • Hihihi Hihihi

    Ach, er zit nog vrij veel vis bij die laatste 24. Dat zijn dan vast überluckboxen Tongue. GL!

Lees 4 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen