PokerStars.com EPT Campione: Geen enkele Nederlander overleeft dag 1A

PokerStars.com EPT Campione: Geen enkele Nederlander overleeft dag 1A

Voor lange tijd was er per land maximaal één stop in een European Poker Tour seizoen. Vorig jaar brak PokerStars met die traditie toen niet alleen Barcelona op de agenda stond maar ook Madrid. Dit jaar zijn er meer stops dan ooit tevoren en Spanje is niet meer het enige land met twee stops. Naast San Remo zijn we namelijk inmiddels weer terug in Italië, EPT Campione begon vandaag en weer hoorden we overal Italiaanse kreten als er een bad-beat of suckout gemaakt werd.

Vandaag dus dag 1A van de EPT Campione en de eerste speler die ooit uitgeschakeld zou worden was helaas een Nederlander. Het was PokerNews forumlid Erik "popie" van den Berg die als aller eerste ooit de rail van EPT Campione op zocht na net meer dan een uur spelen. De jonge Nederlander zal zich er ongetwijfeld meer van hebben voorgesteld maar deze twee grote handen deden hem toch echt de das om:

3-barrel bluff
Een uiterst matige speler (een "vis" in de bewoording van Van den Berg) opent under-the-gun en krijgt een call voordat Van den Berg het mag zeggen op de button met pocket boeren. Die driebet omdat hij denkt dat de slechte speler toch praktisch nooit gaat folden. Die speler foldt uiteindelijk echter wel maar alsnog gaat Erik met twee tegenstanders naar de flop want een andere speler betaalt wel de driebet.

Twee callers dus voor Erik waaronder een jonge Italiaanse speler die capabel over komt. De flop geeft de drie heren {a-}{k-}{8-} en beide spelers checken naar Van den Berg toe die continuation-bet ter grootte van 45 procent van de pot. Alleen de jonge Italiaanse speler maakt de call waarna een {2-} op de turn valt. Van den Berg denkt dat hij handen als azen, koningen en aas-koning wel gevierbet had preflop waardoor er enkel slechtere azen dan top-two en een set achten over blijft in de range van de jonge Italiaan. Van den Berg neemt zich dan ook voor om alle drie de straten te vuren in de verwachting dat de man veel azen zal folden op de river. Erik bet dan ook nogmaals 45 procent van de pot op de turn en krijgt een call.

PokerStars.com EPT Campione: Geen enkele Nederlander overleeft dag 1A 101
Erik van den Berg was de eerste speler ooit die uitgeschakeld werd in Campione

De river is nog een {2-} en na een check van de Italiaan bet Erik 8.200 in een 12.500 pot. Achteraf vond hij dat zelf wel iets aan de grove kant, aan de rail overdacht hij zijn riverbet en vond hij dat 5.800 ook wel genoeg was geweest. Hoe dan ook, uiteindelijk kreeg hij een call van de Italiaan die pocket achten liet zien voor een fullhouse.

Coinflip voor de beginstack
Dat liet Van den Berg over met ongeveer 15.000. Dezelfde jonge Italiaanse speler opende daarna de cutoff naar 400 in het 75/150 level waarna Roberto Romanello de call maakte vanaf de button. In de kleine blind driebette Erik naar 1.450 met {a-}{k-} waarop de Italiaan foldde. De man uit Wales had echter een ander plan, Romanello maakte het 3.600.

"Ik wist al dat hij redelijk dwaas kon spelen" zou Van den Berg achteraf opmerken en hij was dan ook niet van plan zijn aas-koning te folden. Erik schoof zijn stack naar het midden en kreeg een snelle call van Roberto die {j-}{j-} liet zien. Een coinflip om weer terug te komen op de beginstack maar het mocht niet zo zijn. Na {j-}{9-}{8-} op de flop moest Van den Berg hopen op runner-runner maar die bleef uit.

Met het afscheid van Erik hadden we nog maar vier spelers over die we zouden volgen. Het was qua opkomst namelijk nogal een magere dag met in totaal 178 spelers. Morgen verwachten we minimaal het dubbele en zullen we ook veel meer Nederlanders en Vlamingen in actie zien komen. Vandaag volgden we naast Erik van den Berg enkel Pierre Neuville, Jan-Willem van der Wal, Wesley Wiemes en de Nederlands sprekende Amerikaan Heath Herring. Op de Amerikaan na, vielen ze allemaal af uiteindelijk voordat we de acht levels van een uur hadden vol gemaakt.

Pierre Neuville volgde Van den Berg niet veel later richting de rail. De Belg, die in Kopenhagen nog tweede wist te worden, kon vandaag, net als in Madrid, geen potten breken. Neuville moest in een grote pot opgeven met pocket boeren toen het board wel heel eng werd en met aas-boer trok hij aan het kortste einde toen iemand runner-runner fullhouse wist te maken met boer-zeven. Neuville vond de pot te groot om zijn top-pair en top-kicker nog op te geven en kon bij het openen van de kaarten niets anders dan concluderen dat het niet zijn dag was geweest.

Dat u in dit verslag van de actie van dag 1A voornamelijk bust-outs zou tegen gaan komen was waarschijnlijk inmiddels wel duidelijk. Ook debutant Jan-Willem van der Wal zou het einde van de dag niet halen. Hij zakte af naar een stack van ongeveer 15.000 toen hij in een gedriebette pot met top-two op liep tegen middel-set. Met zijn {a-Hearts}{q-Hearts} moest hij gaan hopen op een aas want zijn tegenstander had {q-Clubs}{q-Diamonds} en stond daarmee ruim voor op de Nederlander na de {a-Spades}{q-Spades}{4-Clubs} op de flop. Jan-Willem vroeg de dealer nog rustig om een aas maar die gaf aan dat verzoek geen gehoor.

En toen hadden we, met nog enkele levels op de klok, nog maar twee spelers te volgen. De ervaren online speler Wesley "zeelandboy" Wiemes en de Nederlands sprekende Amerikaan Heath "Crazy Horse" Herring die we ook in Loutraki al volgden.

Wiemes speelde een gevaarlijk spelletje vandaag. Zijn speelstijl konden we alleen maar typeren als uiterst agressief met al in de eerste levels twee maal een vijfbet bluf. Beide keren kwam de bluf er niet doorheen en zijn tegenstanders leken Wiemes aardig door te hebben. Zijn agressie zorgde er ook voor dat hij betaald kreeg als hij wel wat had en daardoor schommelde Wiemes nog aardig op en neer. Van 30.000 ging hij naar 40.000, terug naar 24.000 en weer up naar 38.000. TOen hij aas-koning offsuit verloor preflop allin van aas-koning offsuit werd de uiteindelijke toon gezet. In het voorlaatste level ging hij onderuit met een hele grote bluf. Lees mee hoe Wiemes aan zijn einde kwam:

Wiemes ziet grote bluf mislukken
Riccardo Errico opent under-the-gun naar 1.025 en Wiemes maakt de call op de button. De Russiche Alexander Dovzhenko maakt de call vanuit de kleine blind en Marco Falanga in de grote blind gaat ook mee. {5-Diamonds}{5-Clubs}{j-Hearts} op de flop en Dovzhenko checkt naar Falanga toe. De Italiaan bet 2.500 uit en initital-raiser Errico foldt. Wiemes maakt in positie als enige de call, Dovzhenko foldt.

De {6-Spades} landt op de turn en nu bet Marco 3.450 waardoor hij exact 25.000 aan 5.000 chips overhoudt. Wiemes maakt snel de call en de {7-Clubs} verschijnt op de river. Falanga bet nu 5.000 uit en ziet Wiemes allin gaan. Als de dealer klaar is met tellen lijkt het erop alsof we verstaan dat het 21.500 totaal is. Falanga maakt dan snel de call met zijn {10-Hearts}{10-Spades} en Wiemes wil mucken. De dealer draait voor de vorm toch zijn {7-Diamonds}{9-Hearts} open en de Nederlander moet opstaan van tafel.

Die grote bluf kwam er dus niet doorheen en Wiemes kon de rail opzoeken. Zijn ouders, die hij voor de gelegenheid had meegenomen naar deze prachtige Italiaanse badplaats op Zwitsers grondgebied, kunnen zich nu ook volledig richten op het vieren van vakantie want in de zaal hebben ze niks meer te zoeken na de uitschakeling van hun zoon Wesley.

En daarmee bleef alleen Heith Herring over. Het vriendje van PokerNews.com presentatrice Sarah Grant spreekt nog steeds vloeiend Nederlands hoewel het al weer heel wat jaar geleden is dat hij in Nederland woonachtig was. De Amerikaanse reus spreekt sowieso wel een woordje over de grens, ook Italiaans is hij machtig en van horen zeggen hebben we dat hij ook een beetje Grieks spreekt. Het is dus niet alleen maar lompe kracht voor de voormalig UFC vechter die aan de pokertafel dat nog maar weer eens bewees. Hij speelde heel erg rustig en had het merendeel van zijn vergaarde dubbele stack te danken aan een preflop allin situatie waar hij met azen geen enkele druppel zweet hoefde te laten tegen aas-koning.

PokerStars.com EPT Campione: Geen enkele Nederlander overleeft dag 1A 102
Heath Herring sluit de dag af met 48.800

Herring sluit de dag af met 48.800 nadat hij twee uur kaartdood was en is de enige Nederlands sprekende die dag 1A wist te overleven. Morgen op dag 1B hebben we meer troeven in handen met onder andere Paul Valkenburg, Lex Veldhuis, Fatima Moreira de Melo, Steven van Zadelhoff, Kenny Hallaert en Kevin Vandersmissen die in actie zullen komen. Ook dan beginnen we weer om 14:00 uur, ook dan spelen we weer 8 levels van een uur, ook dan zullen we weer rond 00:00 klaar zijn en ook dan is PokerNews.nl er weer bij voor live verslag van de actie.

Heath Herring48.800
Wesley Wiemesuitgeschakeld
Jan-Willem van der Waluitgeschakeld
Pierre Neuvilleuitgeschakeld
Erik van den Berguitgeschakeld

Comments

 • Nejra Nejra

  hehe die past in het rijtje typos van kluka als 1th Tongue

 • LocosR LocosR

  Call-kluka schreef

  Popie schreef

  Om nog even kritisch op mezelf te zijn. Achteraf gezien vind ik mijn 3barrel bluff niet nodig, met 2 softe spots aan tafel. Als 3-barrel bluff op zich sta ik er wel achter, maar aan de tafel waar ik zit was het niet nodig.

  AK vervolgens tegen Romanello is wel superstandaard

  vind je bluff fine tegen een kapebele speler

  Wut??

 • Call-kluka Call-kluka

  Popie schreef

  Om nog even kritisch op mezelf te zijn. Achteraf gezien vind ik mijn 3barrel bluff niet nodig, met 2 softe spots aan tafel. Als 3-barrel bluff op zich sta ik er wel achter, maar aan de tafel waar ik zit was het niet nodig.

  AK vervolgens tegen Romanello is wel superstandaard

  vind je bluff fine tegen een kapebele speler

Lees 20 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen